Street Gastro

image

Tänään oli jälleen hieman kiirus, mutta päätin kuitenkin kävellä hieman ja päädyin sitten harppomaan Street Gastron Albertinkadun pisteeseen. Täälläkin on pitänyt monta kertaa käydä, mutta tuntui nyt jotenkin erityisen sopivalta kun oli Food Labin Koju alla ja tuoreessa muistissa. Kyseessä on siis ravintolapäivän innoittama mesta joka tarjoaa parempaa katuruokahenkistä meininkiä. Staattisella (mutta ilmeisesti uudella) menulla on tarjolla leipiä (9e), joita saa myös salaattina sekä sivuun naposteltavia juttuja (nyt oli ainakin bataattia ja joku toinen jota en muista molemmat olivat jotain 2-3e) ja sitten on myös lounassetti joka oli n. 12e ja sisälsi leivän, naposteltavan jutun ja juoman. Leipiä on tarjolla: Possu eli omena-sinappikastiketta, coleslaw:ta, tuorekurkkua, salaattia, omenaa, piparjuurimajoneesia, salaattia, kuminajogurttia, lehtipersiljaa; Lammas eli chermoulakastiketta, marinoitua munakoisoa, oliivipyrettä, tomaattia, salaaattia, piparjuurimajoneesia, yrtti-jogurttimajoneesia, minttua; Seitan eli itsetehtyä seitania, papumajoneesia, salaattia, tomaattia, tzatsikia, sitruunavinaigrettia, marinoitua munakoisoa, lehtipersiljaa, minttua; Kana eli inkivääri-tomaattikastiketta, 1000v-kananmunamajoneesia (!), kurkkua, vihreää paprikaa, salaattia, tummaa seesamdressingiä, korianteria sekä vielä Härkä eli Mexican BBQ -kastiketta, tomaattisalsaa, lime-korianterijugurttia, papumajoneesia, salaattia, purjoa, korianteria. Itselle valikoitui pikaisella listan ihmettelyllä lammas (tai karitsa, niinkuin se taisi olla liikkeen listalla kirjoitettu). Vesi löytyy tiskiltä ja muutakin juomaa löytyy jos haluaa maksaa vähän enemmän.

Ruoka saapui ja oli aika pitkälti samanoloinen setti kuin Kujalla, eli runsas ja kivan värikäs pitaleipäannos. Ja pitaleipä olikin herkullista, mikä oli hyvä koska tällä kertaa minulla ei ollut haarukkaa käytettävissä. Oletettavasti sellaisen olisi saanut jos olisi etsiskellyt kun kerran salaattiversiotkin on tarjolla. Mutta joo, leipä oli hyvää. Hyvää, mehukasta ja maukasta oli myös karitsan paistipalat. Muutenkin makumaailma oli hyvä ja pöydässä ollut chiliöljy antoi hieman potkua annokseen, tosin henkilökohtaisesti pidän paljon tulisemmasta tavarasta. Mutta kiva että oli tarjolla. Väkisinhän tämä vertautui Kojun tarjoomaan ja täytyy sanoa, että vaikka leipä oli paljon parempi ja liha samalla tasolla, niin kasvisten osalta Koju veti pidemmän korren. Tämä pääasiassa siksi, että Kojun versiossa oli enemmän variaatioita, niin makujen kuin tekstuurien osalta ja sen lisäksi siitä löytyi enemmän hapokkuutta joka olisi sopinut hyvin tähänkin annokseen leikkaamaan pientä rasvaisuutta. Mutta siis hyvä ja runsas setti tämäkin oli ja miellyttävän runsaasti kasviksia.

image

Sisustus on siisti hipsterimainen kahvila, joka sopii oikein mainiosti konseptiin. Äänimaisema ja henkilökunnan pukeutuminen noudatti tarkkaan samaa linjaa. Ja täällä oli kivat isot ikkunat mistä tutkailla ulkomaailmaa. Asiakaspalvelu oli nopeaa ja asiallista. Kasvissyöjälle löytyy Seitan-versio, leivällä tai ilman. Lasten kanssa voisi kai periaatteessa tulla, mutta en osaa sanoa uppoisiko tuo ruoka ihan täysin heille. Syöttötuolia ei mielestäni ainakaan löytynyt ja onhan tämä ehkä enemmän aikuiseen makuun suuntautunut mesta.

URL http://www.streetgastro.fi/en/
Puhelin 040-7059610
Osoite Albertinkatu 36, Helsinki

 

Street Gastro on 4.3.2015 rated 2.0 of 5

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.