Cargo

image

I am back, olen selkä. Pidennetty pääsiäisloma teki eetvarttia ja nyt on aivot taas ladattu uusia koitoksia varten. Keho kuitenkin huusi jotain freesiä safkaa kahdeksan tunnin ajomatkan ja sillä nautittujen ABC kamaluuksien jälkeen. Tästä ja aurinkoisesta ilmasta johtuen suuntasinkin kalossittomat kengänkärkeni kohti Ruoholahtea ja siellä sijaitsevaa Cargo-ravintolaa. Tämä konttiin rakennettu kahvila-ravintola tarjoaa Sami Tallbergin (jonka Villiyrttikirja minulta on edelleen lukematta, hyllyssä toki on, mutta ei vaan ehdi) suunnittelemia ruokia.

A completely veggie restaurant hiding inside a shipping container. A very hipster place to hang out and connect to the interweb while sipping on lattes.

For other such “mobile office” base camps, check out Made in Kallio, Kahvi Charlotta, Espresso House, IPI Kulmakuppila, Foto Cafe, JohtoCafe and Café Balder

Viikottain pari kertaa vaihtuva menu tarjoaa soppabuffettia (9,50e) “runsaine lisukkeineen” sekä muutamia vakiolautasannoksia. Tänään oli tarjolla: Kurpitsa-kookoscurrykeitto lehtikaalilla, riisinuudelilla ja jalotofulla sekä muilla lisukkeilla (villiriisiä, aurinkokuivattuatomaattia ja oliivia, inkiväärisitrus?tahnaa, punaista currya, ituja ja pikkelöityjä vihanneksia ja sieniä); Parmesan-juustomunakas (9,50e); Kauden Sateenkaari-salaatti (11,50e) sekä Lehtikaali-Caesarsalaatti (11e). Tarjolla oli myös vaihtoehdot: Noutopöytä + munakas (12,30e) sekä noutopöytä + salaatti (14,40e). Kaikkiin lounaisiin (ehkä) kuuluu juurileipää ja aurinkodippiä, ainakin noutopöytään kuuluu, eikä henkilökunta kilahtanut kun munakkaita tilanneet neidit kävivät hakemassa. Tilaus ja maksu hoidetaan kassalle josta saa aseet ja paprun mukaan. Kassalta löytyy myös vesi. Itselle osui se noutopöytä soppineen.

image

Täytyy sanoa, että minulta meni ohi jotenkin tuo noutopöydän korrekti käyttö (pieni opastus alussa olisi ollut hyvä, kuten myös niiden komponenttien laputtaminen joka tuntuu olevan lähes kaikissa paikoissa ihan mahdotonta #laputoliskiva, mutta toisaalta opastusta annettiin eräälle toiselle asiakkaalle kun hän sitä pyysi) ja lappasin ilmeisesti soppaan tarkoitettuja komponentteja erilliselle lautaselle. Periaatteessahan tämä ajoi saman funktion, koska sopan kanssahan minä niitä vetelin, mutta veitsi+lusikka välineistönä ei oikein tukenut syöntikokemusta. Jutut sopivat sopan kanssa ihan hyvin yhteen, mutta maistelin niitä tosiaan erilläänkin.

Ne pikkelöidyt veget (jopa ne sienet!) olivat ihanan raikkaan makuisia ja komppasivat sitä nuudelisoppaa hienosti, mutta olivat tosiaan sellaisenaankin herkullisia. Villiriisi oli aivan liian kuivaa sellaisenaan ja jotenkin tämä ei miellyttänyt itseä kauheasti. Tofu oli ihan jees, tosin kaipasi sitä minttua kaveriksi kun oli itsekseen aika vaisun makuista (ilmeisesti jalotofu on tuotemerkki, who knew?). Tofuun kaipaan (lähes, mm. miso on yksi poikkeus tähän sääntöön) aina paistopintaa ja vahvaa marinointia. Inkivääri ja currytahnat olivat maittavia ja niillä tulikin modattua soppaa sekä leipää, koska se keltainen tahna oli melko pliisua. Leipä oli aika hyvää, parempaa kuin perus kaupan meininki. Eli ihan kohtuullisen hyvä ja kevyt lounas.

image

Sisustus on kivan teollinen ja silti valoisan avara. Tuolit olivat vähän kolhoja, mutta muuten täällä oli ihan jees istuskella, varsinkin kun yhden asiakkaan koira tuhahteli vieressä. Hauskaa, että löytyy eläinystävällisiä mestoja yhä enemmän. Muutenkin paikka vaikutti siltä, että täällä istuskellaan usein pidempäänkin, lounasajan alussa oli ainakin kolme etätöitä tekevää henkilöä koneittensa ja muiden värkkien kanssa säätämässä.

Asiakaspalvelu oli iloisen ystävällistä, tosin sitä opastusta/laputusta olisin tosiaan kaivannut. Kasvissyöjälle tämä on enemmän kuin sopiva, ainakin jos tekee mieli soppaa, mutta tähänkin täytyy todeta, että lähistöltä löytyy Hietsun halli ja Soppakeittiö sekä erinomainen Fat Ramen. Lasten kanssa voisin ehkä tulla syömään jotain pientä. Syöttötuolit löytyy ja raflaan pääsee sisään vaunuilla, tilan kanssa ehkä vähän niin ja näin jos tulee isommalla partiolla. Kiitettävän selkeästä webskasta löytyvä artikkeli ainakin kehui lapsiystävälliseksi.

Ps. Ainiin, unohtui melkein että tämä oli sitten se 450 ravintola. Piti juhlistaa jollain erikoisemmalla, mutta näillä mennään. Josko huomenna menisi johonkin spessuun mestaan.

image

Pps. Al fresco dining.

URL www.cargohelsinki.fi
Puhelin 046-9237869
Osoite Ruoholahdenranta 8, Helsinki

2 thoughts on “Cargo”

 1. Sattumalta kävin tuolla itsekin eilen. Pari kertaa käynyt ennenkin.

  Toi keiton ja lisukkeiden yhteys on tosiaan vähän outo ja epäselvä, osa lisukkeista varsinkin on sellaisia, mitä en keittooni laittaisi. Keitto oli puolenpäivän jälkeen myös kohtalaisen laihaa, vaikka maussa ei vikaa ollutkaan.

  Lapuista mietin eilen ihan samaa, joku lisuke oli sellainen mitä en olomuodosta tai mausta saanut päässäni selvitettyä. Laput auttaisi myös allergikkoja, joihin en kyllä itse kuulu.

  Mutta ihan ok paikka, ja hyvä lisä tähän “keittoskeneen”.

  1. Pääsin kauhaisemaan ensimmäisen kauhan ja silloin siinä sopassa oli vielä sen verran kamaa, että lusikka jäi pystyyn. Ilmeisesti sitä soppatykkiä ei välttämättä täytetä uudelleen tms.

   Ihan jees oli, mutta ei niistä tahnoista tosiaan keksi sisältöä empiirisin keinoin. Onneksi ei ole allergioita, tosin silloin varmaankin kyselisi aika tarkkaan.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.