Bistro Manu

HAA! Oli ihan pakko mennä tähän Sevillan tilalle joku aika sitten avattuun Hotelli Presidentin ravintolaan, kun eilen tuli pikatsekattua Rautatieaseman viereinen Manu.

Ei edelleenkään tullut manulle illallista (heh heh, never gets old), mutta jälleen lankesi lounas lautaselle.

A recently renovated hotel restaurant, the food was pretty good and the service smooth as a peach.

Other hotel restaurants in Helsinki are Kämp, Krog Roba and Marski.

Kyseessä on kohtuullisen yhteismitallinen tarjooma sen toisen Manun kanssa, eli lautasannoksia, salaattibaari ja loppuun kahvia yms. Mutta täällä ei ole jälkkäriä (tai no oli siellä Fazerin sinisiä karkkeja, voi olla että oli jotain muutakin), vaan alkuun myös soppaa (jonka saa salaatin kanssa erikseen).

Tänään listalta löytyi: Hunajainen säräjuureskeitto (10,30e), valkosipulinen katkarapupata (12e), oskarinleike bearnaisemajoneesilla (14e) sekä bistron salaatti goudajuustolla ja päärynällä (12e).

Salaattibaarissa oli: salaattisekoitus, kirsikkatomaattia, kurkkua, (värjättyjä) mustia oliiveja, paprika-herne-pastasalaattia, kurkku-ananas-kaaliraastetta, jotain ihme crumble-henkistä systeemiä (#laputoiskiva), leipää (pari vaaleaa, ehkä jotain saaristolaisleipää, tuli niin myöhään ettei ehtinyt) + voita/tuorejuustolevitettä, kastiketta sekä siemeniä modaukseen. Itse otin tuon katkarapupadan, kun se kuullosti lämpimältä ja jotenkin sopivan kasarilta.

Alkuun nykäisty soppa oli ihan jees, tuhti tekstuuri ja pyöreä maku. Itse olisin ehkä vähän happoa kaivannut mukaan, mutta meni näinkin, kivasti lämmitti sielua tälleen alkuun. Leivät olivat sellaista perus markettitasoa.

Salaatti oli parempi kuin oletin, pastasalaatissa oli freesin kirpsakka kastike ja raastesalaattikin oli muikeasti maustettua. Noin muuten mentiin melko perinteisellä linjalla. Mutta siis ihan positiivinen aloitus, maistuvampi kuin eilinen.

Pääruoan kohdalla sitten meno lässähtikin, tämä oli tällainen tomaattinen riisisötkötys, jossa hiilarit hallitsivat lautasta.

Toisaalta se hapokas tomaattisuus toi annokseen sopivaa terää ja ne katkiksetkin oli onnistuttu pitämään sopivan kypsyisinä.

Mutta liian mättöä ja makuprofiililtaan yksioikoinen annos, varsinkin tämän kokoisena. Menisi ehkä jonain snadimpana väliruokana paremmin. Nyt jäi aika iso osa lautaselle nököttämään, kun porhalsin Pressan portaita pitkin kohti kylmiä katuja.

Sisustus on modernisoitu onnistuneesti, tässä oli oikein ilo istuskella, asiakaspaikkojakin oli erityylisiä tarjolla, mikä miellyttää aina silmää.

Avokeittiössä hääräävät kokit toivat tarkasteltavaa ruokailun ohessa. Asiakaspalvelu oli tasokasta, homma skulas mahtavasti ja mitään ei tarvinnut odotella turhaan.

Mutta ne laput voisi tosiaan duunata sinne salaattibaariin sekä ehkä esitellä hieman annoksia proaktiivisesti tilauksen yhteydessä.

Lisäpisteitä lasten leikkinurkkauksesta, joka sijaitsi sopivan lähellä raflaa.

Pop quiz, hot shot: Mikä muu (muka) kuin Whisk(e)y Island olisi ihan paras lomakohde?

Vastaus: Omatoimiloma Pohjois-Koreassa!

O RLY?

I got em mad MS Paint skillz.

Pps. Sorry (I’m not sorry).

URL www.raflaamo.fi/fi/helsinki/bistro-manu
Puhelin 020-1234608
Osoite Eteläinen rautatiekatu 4, Helsinki

6 thoughts on “Bistro Manu”

  1. Toihan ei sinänsä ole “omatoimiloma”, vaan siellä on valtion virallinen edustaja ohjastamassa, eli se omatoimi-osasto ei mitenkään täyty. Mutta kätevä järjestely, jos menet yksinään, saat henkilökohtaisen oppaan. Meillä oli aikanaan isommalla porukalla useampi opas.

    Tää Bistro Manu pitääkin käydä pikimiten testaamassa.

  2. Hauska reissu oli, tai todella mielenkiintoinen lienee oikeampi termi. Olihan se täysin erilainen kuin mikään muu paikka ja on tässä vähän ehtinyt vuosien saatossa reissata.

    Ihan hyvin me syötiin, joskus aikaisemminhan turistit on saaneet ilmeisesti todella surkeaa ruokaa, ainakin tuolloin hallinto panosti – kovan valuutan takia kannattaa. Tuosta on nyt (aika tarkalleen) seitsemän vuotta aikaa eli kauhean tarkkaan ei muista, mutta hot potia tehtiin itse, sitten oli yhtenä iltana sellaiset korealaiset grillaussysteemit ja vikana iltana syötiin ankkaa.

    Ei ainakaan tällä hetkellä Olympiamatkat vastaavaa reissua mainosta, Olympian reissulla olin siis.

    1. On varmasti ollut mielenkiintoista ja arvokas muisto, kun eihän sinne enää kovin moni varmaan uskalla mennä, ainakaan ihan lähiaikoina. Hot pot on itseltä kokonaan kokematta, pitäisi varmaan joku kerta mennä illemmalla joko Helmi tai Ho’d Food -raflaan, noista mielestäni sitä saa (saa myös Furuma Cuisinesta, mutta se oli niin synkkä kokemus, ettei viitsi mennä illalla sinne).

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.