Rivoletto

image

Loistavan viikonlopun jälkeen oli taas perinteinen ihmettely seuraavasta lounaspaikasta, mutta lyhyen “to do” listan vilkaisun jälkeen päädyin Rivolettoon, koska päivän menulla oli lasagne. Näitä lasagneannoksia (miten lasagne taipuu monikkoon? Ilmeisesti lasagnet, mutta olisiko tuo sitten lasagnettoja vai mitä ihmettä? Lasagneitta on myös yllättävän miellyttävä sana, tosin olisi surullista elää “lasagneitta”) on tullut muutama vedettyä, joten oli kiintoisaa nähdä miten italialainen ravintola tuon suorittaa. Eli siis kyseessä on tosiaankin italialaishenkistä sapuskaa tarjoava Rivolin (käymättä, mutta listalla toki) etiäinen. Tarjolla on näemmä päivittäin (?) vaihtuva lista lautasannoksia, päivän pizza, viikon pizza ja vegepizza. Kaikki annokset ovat saman hintaisia (10,10e) paitsi yksi hienompi annos (16e) ja kaikkiin kuuluu salaattibaari, leivät ja loppuun kahvi. Tänään oli tarjolla:  Halloumi salaatti, Katkaraputäytteinen uuniperuna, Falafelit ja kasvis cous cous, Pasta Andalucia, chorizoa ja pekonia, Rivoleton Lasagne, Tonnikala-paprika päivän pizzana, Salami-jalopeno viikon pizzana ja Pinaatti-sipuli-vuohenjuusto vegepizzana. Ja hienompi annos oli: Hiillostettua nieriää, sieniohrattoa ja porkkanavoikastiketta. Salaattibaarissa oli: Porkkanaraastetta, kesäkurpitsa-kurkku-jäävuorisalaattia, tomaatti-sieni-jäävuorisalaattia, puolukka(!)vinaigrettea, ranskalaista kastiketta, saaristolaisleipää sekä vaaleaa maalaisleipää. Tilaus ja maksu hoidetaan tullessa tiskille, josta saa numerolapun mukaansa. Muilla asiakkailla näytti olevan päivän lehdet edessään, eli niitäkin oli tarjolla.

image

Alkusalaatti oli ihan ok, tuoreet ainekset jne, mutta ne kastikkeet olivat se juttu tässä. Melko paksuja olivat koostumukseltaan, mutta hyvän makuisia ja hauska kun jaksavat tehdä itse (tai näin ainakin kuvittelen, ei vaikuttanut miltään stanu kaupan meiningiltä). Leivät olivat hyviä myös, mutta olisin ehkä kaivannut kuitenkin sitä voita, vaikkakin ihan hyvin nämä silti upposivat. Pizzaa syöville (ja miksi ei muillekin) oli tarjolla chiliöljyä (jee) jota meinasin hakea lautaselle leipien dippaukseen, mutta olin laiskalla tuulella. Lasagne saapui hyvin nopeasti ja oli herkullisen näköinen lämmitetyllä (huom!) lautasellaan. Annoin lasagnen jäähtyä kun napostelin salaatin loppuun ja hyökkäsin sitten sen kimppuun. Tämä oli todella hyvä lasagne! Juuri sellainen mistä pidän, hieman tomaattinen, hyvin maustettu jauhelihakastike, paljon juustoa ja bechamel-kastiketta sekä laadukas ja hyvin kypsennetty pasta. Mainiota ja juuri sopivasti hieman liian kuumaa sisältä edelleenkin vaikka odottelin jäähtymistä. Salsa verde lasagnen vieressä toi pientä lisäkivaa tuhdin annoksen viereen ja väritti hauskasti lautasta. Kaapiessani kastikkeen viimeisiä rippeitä tunsin oloni kylläiseksi ja erittäin tyytyväiseksi. Hyvä maanantailounas ja paras lasagne Stadissa, ainakin mitä tähän mennessä olen maistellut (pitäisi joskus ehkä koestaa Trocaderon ja Neronen versioita).

image

Sisustus on siisti ja yksinkertainen, muutamilla hauskoilla yksityiskohdilla (mm. lamput ja ikkunalauta) ryyditettynä oleva italialaishenkinen ravintola. Täällä oli mukava lounastaa ikkunan ääressä ja vahtia kadulla kulkevia hahmoja. Asiakaspalvelu oli ystävällistä ja iso kiitos osaavasta sekä neuvovasta otteesta tiskillä. Osattiin heti kertoa että mikä on pelin henki (vedet pöydässä, aseet salaattien vieressä, kahvia saa loppuun jos haluaa jne). Ja kivasti oli jaksettu laittaa tavarat esille, kaikki oli selkeää ja osassa jopa laput mukana (olisi voinut olla kaikissa). Webskakin on hyvin päivittyvä ja selkeä, ainoa miinus tulee päivän yms pizzojen puuttumisesta lounaslistalta. Kasvissyöjälle oli kaikenlaista, salaattia, pizzaa ja falafeliakin. Kannattaa käydä koestamassa, tosin ehkä lasten kanssa ei tulisi vääntäydyttyä tänne.

URL www.rivoletto.fi
Puhelin 09-607455
Osoite Albertinkatu 38, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.