Karhunpesä

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/3/16

Edellisen yrityksen jälkeen pääsin sitten lopulta käymään Karhunpesässä. Tämä paikka alkaa jo pikkuhiljaa edustaa tällaista katoavaa kansanperinnettä, rehellistä ja suoraviivaista pihvipaikkaa, jossa ei lisukkeilla juhlita. Rafla on toiminut samalla paikalla jo vuodesta 1992, joten kokemuksen tuomaa kaikupohjaa pitäisi löytyä. Muita tällaisia paikkojahan edustaa mm. Beefy Queen Jambo sekä Bullman, jotka molemmat ovat jo lopettaneet. Vähiin käy, ennen kuin loppuu.

A very traditional “meat and potatoes” restaurant, this is one of the last mohicans representing a waning type of eateries. Don’t ask about vegetarian food, this is not the place for that.

For a more modern take on lunches, go and see these wonderful restaurants in the Kallio area: Kolmon3n, Sandro and Bodo.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/3/16

Tänään ja mahdollisesti aina oli tarjolla: Pippurihärkää pippurikermakastikkeella (12e), grilliporsas maustevoilla (9e), isännän leike eli paneroitu possu pippurikermakastikkeella (9e), makkaraperunat paistetulla kananmunalla (8,50e), grillattua kanaa maustevoilla tai pippurikermakastikkeella (10e), jättilehtipihvi maustevoilla (15e), spaghetti bolognese (9e), spaghetti rakuco eli jauhelihakastike naudanlihakuutioilla ja juustoraasteella (13e), spaghetti picotta eli jauhelihakastike ja kaksi juustoleikettä (13e) sekä Karhuntassu eli spaghetti jauhelihakastikkeella ja juustoraasteella & lehtipihvi pippurikermakastikkeella (13e). Pihvien kanssa tulee lisukkeeksi ranut, paistetut perunat tai joku (riisi, muussi? en muista). Leipää (tumma ja ranskis) ja margista sekä alkusalaatti kuulluu kaikkiin (?) annoksiin. Loppuun löytyy kahvia.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/3/16

Tilaus ja maksu hoidetaan kassalle tullessa, josta löytyy listat. Menikin vähän vaiheiluksi, kun yritin tulkata listoja ja tehdä päätöksiä kiireessä. Päädyin ottamaan sen pippuripihvin ranuilla. Aseet, vedet ja paprut löytyy kassalta, joten pöytään pitää tehdä pari reissua, että saa kaiken rehattua.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/3/16

Alkusalaatti oli mitä oli, hieman väsynyttä jäävuorisalaattia ja purkkiananaksen paloja sekä jotain sinappikastiketta tms. Leipä oli pullamaista ranskista, jota margis ei mitenkään huomattavasti parantanut.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/3/16

Pihviannos tuli häkellyttävän nopeasti pöytään. Tämä elukka oli käynyt pannulla hyvin lyhyen aikaa, varmaan saman hetken kuin ranut olivat kypsyneet upporasvassa. Lisukkeet lautasella jatkoivat alkusalaatin linjaa ja toimivat lähinnä koristeina. Kaupan ranut olivat rapsakoita ja toimivat ketsupin kanssa ihan ook. Pihvi oli tosiaan hyvin pinkki sisältä, mikä sopi oikein hyvin. Pihvi ei ollut mikään ihan ihmeellinen suoritus, iso ja täyttävä toki, mutta jotenkin tämä jäi vähän tällaiseksi keskivertosuoritukseksi. Kermakastike oli täyteläistä, mutta pippuri oli yllättävän hennosti mukana pelissä. Kastike kuitenkin sopi pihvin ja ranujen kanssa ihan hyvin.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/3/16

Kyllä tämä omasta mielestäni jäi aika selvästi jälkeen Beefy Queenin ja Bullmanin menosta. Ja yllättävän korkeaan hintatasoonsa nähden, en oikein ymmärrä tämän viehätystä, muuten kuin noin kansallisromanttisessa mielessä. Samalla 12e hinnalla vetäisee kuitenkin Kolmos3n todella herkullisen Steak & Frites annoksen upealla alkusalaatilla ja laadukkaalla leivällä. Ja melkein puoleen hintaan oikein hyvän kotiruokalounaan läheisessä Cafe Brahessa (joka on toki pienempi kooltaan).

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/3/16

Sisustus noudattaa riisuttua linjaa, muutamat taulut ja posterit seinillä koristavat muuten hyvin askeettista tilaa. Isot ikkunat tulvivat valoa funktionaalisten kalusteiden täyttämään huoneeseen, jonka ikkunalautoja piristävät viherkasvit. Ihan ok tässä oli istuskella ja ihmetellä Kallion reunan rauhallista arkipäivän pöhinää.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/3/16

Asiakaspalvelu oli nopeaa ja asiallista. Kasvissyöjien kannattaa mennä jonnekin ihan muualle, esim. nurkan takana sijaitsevaan Bodoon.

Ps. Tämä taisikin sitten olla jo lounaspaikka 570, eli tämän vuoden aikana mahdollisesti saisi sen seuraavan satasen täyteen.

URL www.ravintolakarhunpesa.fi
Puhelin 09-761121
Osoite Alppikatu 9, Helsinki
Karhunpesä on 3.11.2016 rated 1.0 of 5

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.