Trattoria Corretto

image

Nyt löytyi ihan helmi italialainen. Hietsun halliin Coconut Streetin tilalle (joka olikin siis “vaan” popup) ilmestynyt Trattoria Corretto, joka on näemmä jotenkin linkitetty Corretto Deli & Café -ravintolaan. Konsepti onkin tässä hiottu ihan kohdilleen, eli trattorian henkeen tarjoillaan pastaa (13e – 17e riippuen täytteistä), pizzaa (12e tai 14e), risottoa (19e) ja salaattia (12e – 15e) suoraviivaisen oloisella menulla ja meiningillä.

A truly wonderful Italian restaurant in the middle of the Hietalahti Market Hall. The service is up to par with the deliciously simple food.

Other wonderful restaurants in the market hall are Fat Ramen, Soppakeittiö and Le Marché.

Normilistan (laittakaa webskaan, pliis) lisäksi on mahdollisesti melko staattinen (oli printattu menun yhdelle sivulle, joten oletan etteivät ihan kokoaikaa vaihtele) lista “päivän annoksia” (10e): Ravioli con pinoli eli pinjansiemen-ravioleja pestokastikkeessa (maanantai), Pasta con cambretti eli katkarapupasta (tiistai), Pasta ragu Bolognese (keskiviikko), Lasagna classico (torstai) ja Pasta carbonara (perjantai). Lasagne houkutti, mutta päädyin kuitenkin siihen päivän annokseen eli katkiksiin. Tilaus ja maksu hoidettiin tiskillä ja aseet sekä vedet löytyvät pöydistä.

image

Alkuun napsahti eteen pieni salaatti ja talon leipää. Tämä focaccian oloinen leipä omasi mahtavan sitkon ja snadisti rapsakan kuoren sekä erinomaisen maun, pidin kovasti. Salaatti oli herttaisen pieni ja herkullinen. Hieman paahdettua sipulia tuomassa makua ja tekstuuria sekä yksinkertaisen loistava kastike. Erittäin miellyttävä aloitus. Pääruoka saapui seminopeasti, tätä ei selvästikään napattu mistään valmiista kattilasta vaan tehtiin erikseen. Kastike oli todella herkullinen, makumaailma oli syvä ja kaunis, pientä pirtsakkuutta tomaateista ja hyvä (ihan niillä rajoilla) suola. Katkaravut olivat juuri oikean kypsyisiä, kuten myös jännän muotoinen (orecchiette?) pasta ja kaiken lisäksi kastiketta oli juuri oikea määrä, eli lautasen pohjalle ei annoksen syönnin jälkeen jäänyt muuta kuin muutama ihana ripaus jotka pyyhin leivällä talteen. Tämä oli esimerkillinen suoritus ja nosti ravintolan ehdottomasti yhdeksi suosikeista Stadin italialaisista ravintoloista.

image

Sisustus oli myöskin esimerkillinen ja harkittu, sopien tähän ympäristöön ja tuoden Hietsun halliin selvän italialaisen viban. Kalusteet, menun graafinen ilme ja välineet sopivat hyvin yhteen ja toivat miellyttävän tunnelman kohtuullisen haastavaan lokaatioon. Asiakaspalvelu oli ylitsevuotavan ystävällistä ja huomioonottavaista, pelkästään jo tämän takia kannattaa käydä koestamassa. Kasvissyöjälle löytyy varsinaiselta listalta kaikenlaista, kuten Insalata di Caprese eli buffalo-mozzarellaa luumutomaatilla ja basilikalla (12e), Tomaattia ja mozzarellaa (12e) tai Verdure eli grillattuja kasviksia (12e) sisältävät pizzat, Ravioli con pinoli sekä Risotto porcini eli herkkutatti-tryffelirisotto (19e). Ruoka oli niin hyvää, että suosittelen juoksemaan ravintolaan nyt heti. Lastenkin kanssa mahtuu hyvin mestoille ja varmasti maistuu. Mahtava lisäys Hietsun hallin tarjoomaan (okei, Teurastamon portti on toisaalla, mutta Roslund löytyy hamppareineen).

image

URL www.facebook.com/Corretto.Trattoria
Puhelin 040-0238660
Osoite Lönnrotinkatu 34, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.