Hima & Sali

image

Tänään olikin sitten vuorossa monimutkaisempi logistinen operaatio, kun auto oli mökkimatkan jäljiltä niin jännittävässä kuosissa, että vaati täydellisen puhdistuksen. Tämän tehtävän olen ulkoistanut erinomaiselle Carwash-ketjulle, joiden Ruoholahden piste sijaitsee kätevästi liityntäpysäköintipaikkojen yhteydessä, jolloin visiitti ei saa sitä kivaa Helsinki-lisää, joka muuten autolla asioinnin yhteydessä siunaantuu (35e / päivä Stokkan kortin alennusten jälkeenkin on aavistuksen hintava).

Choose your own adventure, or a mongolian bbq/wok in other words. This excellent restaurant is located in the post-industrial cultural hotspot created in the shell of a disused cable factory.

And at night there just might be a party or an art performance at the Kaapelitehdas.

Johtuen kuitenkin omista kulkemisajoista (seiskalta duuniin, illalla himaan), niin jouduin/pääsin kuljeskelemaan jälleen Ruoholahden kaduille, kun nakkasin auton avaimet lounaan yhteydessä pesulaan. Tästä sitten olikin lyhyt matka Kaapelitehtaan Hima & Sali ravintolaan, joka on ollut täällä jokseenkin samalla konseptilla todella pitkään. Silloin kaaaa-a-uan sitten kun olin Ruohiksessa duunissa, täällä tuli käytyä Kaapelilla sijaitsevien kaverien kanssa lounastamassa useita kertoja. Oi niitä aikoja jne.

image

Raflahan tarjoaa vegeystävällistä ruokaa itämaisilla painotuksilla, mutta aina löytyy myös jotain vähemmän eksoottista vaihtoehtoakin. Pääasiallinen tuote täällä on (ainakin itselle) mongolialaisen grillin henkeen toteutettu Wokki-annos (10e). Tämä tarkoittaa sitä, että ensin kasataan misatuista komponenteista (bambua, vesikastanjaa, herneitä, porkkanaa, paksoita, sipulia, tofua, marinoitua paprikaa, vihreitä papuja, sieniä, lehmää, possua, kanaa, katkarapua, #laputoliskiva) kupillinen, se wokataan halutuilla sörsseleillä (inkivääri, valkosipuli, seesami-soija, mango-kookos, kookos-chili, chili, sweet &sour ja punainen curry jotka olivat myös laputettukin, hooray!) johon lisäillään vielä riisiä tai nuudelia loppugrillauksen ajaksi. Wokkipannutkin on eroteltu liha ja vege/vegaaneille sopiviksi. Tämä on mielestäni toteutettu huomattavasti paremmin kuin hieman vastaava Wok Up.

Muitakin annoksia oli tarjolla: Intialainen linssikeitto & jogurttia (7,40e), Korianteri-katkarapuja & thai-nuudelisalaattia (8,90e), Linsseillä täytetyt paprikat & couscousta tomaattikastikkeella (9,50e) sekä Cajun-kanaa ranskalaisilla & aiolilla (9,50e). Kaikkiin annoksiin kuuluu myös salaattibaari (jäävuorisalaattia, ituja, tomaattia, kurkkua, vegepastasalaatti, marinoitu kaalisalaatti ja vihreitä papuja sekä paria itse tehtyä kastiketta) sekä luomuleipää (tummaa leipää sekä porkkanaleipää joka ei kuitenkaan ollut luomua) voilla ja margiksella.

image

Itselle valikoitui tietysti tuo wokki kamoilla joita haluaisin luonnehtia “surf’n’turf” termillä, mutta ehkä “sötkötys” olisi kuitenkin korrektimpi tähän kohtaan. Vanhasta (tosi vanhasta, viime kerrasta on vuosia) muistista tajusin kasata kuppiin paljon vähemmän tavaraa kuin olisin halunnut ja nuudeleitakin laitoin hillitysti. Ihan liikaa sitä silti tuli. Tilaus ja maksu suoritetaan tullessa joko pöydässä tai sitten wokin ollessa kyseessä voi käydä hakemassa wokkilapun (tämä annetaan wokkikokille, wokki wokki wokki!) suoraan kassalta. Keittolounas tarjotaan kahvilan puolella. Aseet löytyvät pöydistä ja vesi salaattibaarin päädystä.

image

Alkusalaatti oli ihan hyvä, tuoreita komponentteja ja ihan jees paprikakastike (toinen taisi olla vinaigrette), mutta se marinoitu kaalisalaatti toimi ihan törkeän hyvin. Tämä on sellainen itämaishenkinen, ehkä seesamiöljytilkalla maustettu ja joillain siemenillä. Herkullista! Leivät olivat molemmat myöskin erittäin hyviä, varsinkin se tumma leipä.

Wokki on edelleen todella kova annos. Pidän tällaisista paistetuista nuudelimeiningeistä muutenkin ja tässä syntyy jälleen sen mieletön konfluenssi herkullisen ruoan ja sen valmistamisen ohjaamisen sekä vahtaamisen yhteydessä. Tofu oli tällä kertaa sopivan mausteista, kun ne sörsselit (seesam-soija, chili, inkivääri ja valkosipuli) rokkasivat yhteen. Muut valitut ainekset olivat: sipuli, possu, katkis, bambu, vesikastanja, porkkana, paksoi ja paprikat. Annos oli ihanan lämmittävä, veget juuri sopivan napakoita ja nuudelit täyttäviä. Enkä edes sotkenut paitaa/skragaa kaikesta yrityksestä huolimatta. Win-win! Ja on vielä perjantai! \o/

image

Sisustus on rouhea ja autenttisen teollinen, Kaapeli on omasta mielestäni yksi parhaiten uusiokäyttöön napattu teollinen kiinteistö Stadissa. Ja kukapa voisi vastustaa paikkaa jonka osioita on nimetty: Valssaamo, Puristamo, Merikaapelihalli. Talon kyljessä sijaitseva, haalistunut Radio Cityn neonmainos jotenkin tämän mestan jo hieman ikääntyneen sekä vakiintuneen jälkiteollisen fiiliksen.

image

Valitettavasti salin puolella on sellainen härdelli käynnissä jo 11:10 aikoihin, ettei mitään rajaa. Istuimia vaanii lauma nälkäisiä informaatiotyöntekijöitä ja infernaalinen kakofonia ihmisiä kertomassa toisilleen omista treeniohjelmista täyttää uskomattoman korkean hallin. Valitettavasti tästä johtuen sain hädin tuskin napattua ei-blokatusta pöydästä ja jostain random nurkasta kuvia, jotka eivät anna tilalle ja tarjoilijoille oikeutusta.

Asiakaspalvelu oli asiallista ja nopeaa, kun kassalla asioin, tosin kassaneidillä vaikutti olevan tärkeämpääkin asiaa kuin rahan vastaanottaminen. Salityöskentely kuitenkin oli toimiva, tyhjentyvät pöydät blokattiin vauhdikkaasti ja hyvin nopeasti näytti onnistuvan tilaukset myös pöydistä. Kasvissyöjälle oli kaikenlaista tarjolla ja ilmeisesti ihan vegaaneillekin, joka sopii Kaapelin hieman hippimäiseen luonteeseen. Lasten kanssa en kyllä jaksaisi tähän sekamelskaan lähteä, vaikka oli siellä joku äiti tyttönsä kanssa syömässä ja hyvin näytti sujuvan.

image

Suosittelen kokeilemaan, ihan vaan jo sen wokkikokin seuraamisen takia. Mutta muutenkin, ruoka oli hyvää ja sitä oli (jälleen, kaikesta yrityksestä huolimatta) liikaa.

image

Ps. Ja tämä oli sitten se 451 rafla. Pitää sittenkin vetää se spessumpi ensi viikkoon, nyt oli oleellisempaa saada se aavistuksen heinältä ja popcornilta tuoksuva kärry viikonloppukuntoon.

URL www.himasali.com
Puhelin 09-6941701
Osoite Tallberginkatu 1 C, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.