Trocadero

IMG_1952.JPG

Cafe Trocaderoa suositeltiin minulle hyvänä lounaspaikkana ja koska Uudenmaankadun valloitus on enää muutamasta ravintolasta kiinni, niin tallustelin paikalle melko tarkkaan 11 kohdalla. Silti ravintolassa oli jo yksi seurue miehiä lounastamassa ja yksi nainenkin oli jo ehtinyt minua ennen. Selvästi suosittu paikka. Tilaus ja maksu suoritettiin “tiskille”, jona toimi kassakonetta kannatteleva pieni pöytä ravintolan nurkassa. Tämä on melko pieni mesta ja asiakaspaikkoja on rajatusti tarjolla. Kannattaa siis olla aikaisin liikkeellä. Ravintolalla ei ole omaa webskaa, josta voisi tarjontaa ihmetellä. Tämä jaksaa hämmästyttää joka kerta, mutta erityisesti nyt, kun ravintolalla on kuitenkin ikää jo jonnin verran. Ettei edes Facebook sivua viitsitä pistää pystyyn, johon laittaisi vaikkapa kuvan listasta. Nojoo, jokatapauksessa tänään (ja mahdollisesti aina?) oli tarjolla (kaikki 10e): Lasagne, Falafel, Kana shawarma, Pasta bolognese, Moussaka ja Mozzarella tomaattisoppa. Näiden sivuun tulee kaikkiin salaattibuffa, jonka saa myös erikseen (8e) kanafileen (2e) tai savulohen (4e) kanssa. Itselle valikoitui Falafel-annos.

IMG_1946.JPG

Runsaasti notkuva salaattibaari piti sisällään kaikenlaista lähi-itä-henkistä tavaraa, kuten: hummusta, marinoituja vihreitä oliiveja, vihreää salaattia, tomaatti-kurkku-yrtti-sötkötystä, couscous ja (ehkä) kvinoa salaatteja sattumilla, marinoituja vihreitä papuja kirsikkatomaateilla, härkäpapuja tomaattikastikkeessa, marinoitua kaalisalaattia ja paria muuta mitä en enää lähtenyt lautaselle tunkemaan. Leipien (jotka olivat pieniä sämpylöitä) vierestä löytyi paria salaattikastiketta, mutta koska kaikki ainekset olivat enemmän tai vähemmän jo maustettuja/marinoituja, niin en lähtenyt sen enempää säätämään. Siemenkippokin oli, jos niitä kaipailee salaattiinsa. Salaattibaarin komponentit olivat melko hyvin harmoniassa toistensa kanssa ja kaikki oli hyvin maustettua sekä hyvistä raaka-aineista tehtyä. Täällä voisi hyvinkin mielellään vetäistä pelkän salaatin lounaaksi, sen verran hyvä setti oli tarjolla. Salaatin kanssa syöty leipä oli aika kiva, hyvä kuori ja sitko sekä melko maukas kokemus. Hieman nämä olivat pieniä, joten sitä kuorta sitten riitti kanssa. Pääruoka saapui ennen salaattilautasen tyhjentymistä, joten viimeistelin loputkin muruset ja siirryin falafelin kimppuun. Annos oli symmetrisen kaunis ja värikäs ilmestys. Falafel pyörykät olivat miellyttävän kuohkeita ja muutenkin hyviä. Orzo (?) pasta annoksessa oli hauska lisuke, joskin aika pliisu maultaan. Jogurttikeot olivat omaan makuun hieman liian makeita, itse pidän enemmän hieman happamasta ja vähän jämäkämmästä jogurtista. Kaikenkaikkiaan ruoka oli hyvää ja salaattibaarin antimet hakkasivat lämpimän annoksen. Soppa ja salaatti täällä täytyy käydä joskus koestamassa.

IMG_1954.JPG

Sisustus on hyvin ranskalaisen bistron kaltainen, seinä täynnä mustavalkoisia kuvia ranskasta (tai jostain sillä samalla tunnelmalla) ja ranskalainen ääniraita soimassa. Riippumatta ikävästä ilmasta täällä tuli hieman mannermainen fiilis ja yleensäkin tähän oli saatu kivan persoonallinen tunnelma aikaiseksi. Kasvissyöjille suosittelen ainakin kerran kokeilemaan runsasta ja laadukasta salaattipöytää. Lasten kanssa tänne voisi ehkä tulla, tosin aika ruuhkaisaksi tämä tuli hyvin nopeasti. Ehkä jokin puolitettu lasagne-annos voisi olla aika houkutteleva natiaisille, mene ja tiedä. Muutenkin tämä sekoitus lähi-idän makuja ja eurooppalaisia ruokia ranskalaisella tunnelmalla oli aika uniikki kokemus, suosittelen testaamaan.

URL Trocadero
Puhelin 09-6801477
Osoite Uudenmaankatu 2, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.