Nerone

image

Punavuoren kuuluisa italialainen ravintola tuli tutuksi silloin kun vuosia sitten tuli tehtyä hommia näillä hoodeilla. Mesta ei ole muuttunut laisinkaan, menukin taitaa olla sama, jopa ihan siis sama paperit jne. Näin ollen muuten ihan kohtuullisella webskalla olisi kiva nähdä ilmeisen muuttumaton lounaslista muutenkin kuin suurpiirteisenä “on lounasta” toteamuksena.

An Italian restaurant a little way off from the center of Helsinki with a slightly more authentic food and atmosphere than a regular pizza joint.

Other restaurants offering Italian food near by are Trattoria Corretto, Paulette (which is more of a French bistro, but has excellent lasagna) and Il Bucatino.

Tänään, kuten ilmeisesti aina, oli tarjolla: Kaikenlaisia pizzoja (8,50e, Margheritasta Amorosaan, pizzalista löytyy netistä), Lasagne (8,50e), Pasta al forno eli uunipasta kinkku-pekoni-sipulilla (8,50e), Salaatteja kahdella täytteellä (8,50e), Kana-chili-pasta (8,50e), Penne al Salame eli salami-herkkusieni-yms pennepasta (8,50e), Salmone taverna eli (meri)lohta talon tapaan (10e), Scaloppa al griglia eli grillattua possua maustevoilla (10e) sekä Spesial pizza rucola eli parmankinkkua ja rucolaa sisältävä pizza (10e).

Tilauksen voi näemmä tehdä joustavasti tiskille tai pöydässä ja maksun voi hoitaa tiskille tilatessa tai lähtiessä. Tiskin vierestä löytyy päivän lehdet. Alkuruokia tai kahvia saa erikseen tilaamalla. Melko pitkän kävelymatkan jälkeen olin jotenkin liikuttuneessa tilassa joten tilasin pizzan ja vieläpä Al Tonnon, vaikka sinänsä tonnikalaa ei pitäisi enää tilailla. Jäin siinä sitten pöytään istuskelemaan ja ihmettelemään Mokoon virtaavia ihmisiä.

image

Pizza tuli melko nopeasti ja muutkin pöydät näyttivät saavan annoksensa rivakkaan tahtiin. Toki olin liikkeellä jo pahimman ruuhkan jälkeen, joten asiakkaitakaan ei ollut liiemmalti. Pizza oli iso ja sen mukana tuli kunnon veitsi jolla oli hyvä lähteä työstämään. Webska kehuskelee täällä olevan yhdet kaupungin parhaimmista pizzoista ja ei tämä mitenkään huono ollut, tosin pohja olisi joko kaivannut pidempää aikaa uunissa tai sitten vähemmän taikinaa. Nyt oli melko pullamaista menoa, vaikkakin pohja kuitenkin mahdollisti viipaleiden käsin syönnin ilman päällysteiden valahtamista lautaselle.

Täytteet (tonnikala, kapris, valkosipuli ja mozzarella) olivat herkullisia ja niitä oli sopivasti. Tomaattikastike oli hieman rautaisen makuista, ehkä tarkoituksellakin, mutta yleensä tuo taitetaan pidemmällä tomaatin kypsennyksellä. Eli menihän tämä ja lähes kaiken söin, mutta kun yleensä vetäisen myös vaimon kuoren kannikat (ne rapsakat herkkupalat), niin täällä niitä jäi lautaselle, kun ei jaksanut enää sitä pehmeää pullaa natustella. Makuasia toki tämäkin, mutta itse pidän kyllä rapsakammasta pohjasta ja reunasta.

image

Sisustus on hieman kitchin puolelle taipuvaa italialaismeininkiä, mutta kuitenkin sen verran persoonallisella otteella ja itsevarmuudella, että sopii kyllä. Ajan hammas on kyllä kalunnut näitä kalusteita jonnin verran ja kuten sanonta kuuluu, kauneus on katsojan silmissä eli fiilistä voi romantisoida tai sitten ei.

On tämä kuitenkin ihan kohtuusiisti paikka ja arvostan ilmeisen perhevetoisen yrityksen omintakeista tyyliä. Kasvisruokaa täällä on tiettyjen pizzojen lisäksi varmaankin salaatit. Noin muuten lista on melkoisen lihapainotteinen. Lasten kanssa en vaivautuisi, kun parempaa pizzaa löytyy ytimestä ja tämä on kuitenkin toisella laidalla kaupunkia kuin mitä itse yleensä naaraa.

URL www.ravintolanerone.com
Puhelin 09-630670
Osoite Pursimiehenkatu 27, Helsinki

 

Nerone on 17.12.2014 rated 1.5 of 5

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.