El Rey

image

Tänään olikin sitten tunkkauspäivä ja bittien vääntely jatkui niin pitkään, että piti keksiä taas rafla joka avautuisi vasta 11:30 tai myöhempään. Kovalla kiireellä lähdinkin sitten sporalla kohti Ullanlinnaa ja siellä sijaitsevaa KOM-teatterin ravintolaa, johon piti jo aiemmin mennä. Jostain syystä kohtalo johdattaa minut aina harhateille tuonne mennessä, koska tälläkin kertaa napsahti (toisesta suunnasta saavuttaessa) mielenkiintoinen ravintola eteen, joka houkutti niin paljon, ettei voinut olla koestamatta. Tällä kertaa kyseessä oli Meksikolainen El Rey, jonka ohi olen aiemminkin kävellyt, mutta ei ole ennen tarjonnut lounasta. Tämä mestahan sai Nyt-liitteeltä (vai onko tämä nykyään Nyt lehti? Who knows? Huukkers?) Paras Taco -palkinnon, joka tosin valkeni minulle vasta raflassa istuessani. Jokatapauksessa, kyseessä on siis meksikolainen rafla ja sen mukaista ruokaa.

image

Tänään oli tarjolla lounaaksi kolme erilaista lautasannosta (11,90e): Barbacoa eli lammaspataa lihaliemen kanssa (sivuun tuli lättyjä kun vakoilin viereisiä pöytiä), Tostadas de Tinga eli kolme paistettua tortillalettua kanalla ja muilla herkuilla sekä Croquetas de Papa eli kolme perunakrokettia. Kaikkiin annoksiin kuului vihreä salaatti tamarindvinaigrettella sekä linssisoppa porkkanalla ja ananaksella.

Tilaus ja maksu hoidetaan tullessa kassalle, jonka luota löytyy hieno käsin väsäilty menu (tämä löytyy tietyllä tarkkuudella kirjoitettuna myös Facebook-sivuilta). Loppuun on ilmeisesti kahvi/tee (jäi vähän epäselväksi, mutta termari näytti olevan baaritiskillä, ei vaan nyt tehnyt mieli hörppiä). Vedet ja aseet löytyvät pöydistä. Itselle valikoitui ne kanatortillat.

image

Alkusalaatti ja soppa olivat oikein mainioita ja täynnä makua. Salaatti oli miellyttävän yksinkertainen ja se vinaigrette oli miellyttävän hapokas ja toimi hyvin yhteen valittujen vihreiden kanssa. Lämpimässä sopassa oli sopivaa napakkuutta kasviksissa sekä snadi mausteisuus joka sai veden herahtamaan kielelle.

Pääruoka saapui kohtuu nopeasti ja oli selvästi tehty juuri sillä hetkellä valmiiksi. Kolme pienehköä paistettua tortillaa oli päällystetty keollisella mausteista kanaa, raastettua tuorejuustoa, ohueksi leikattua jäävuorisalaattia sekä hapankermaa. Ruoan tuonut kokki ohjeisti syömään käsin ja totesi että on hieman sotkuista puuhaa, mutta kuuluukin olla. Ja ohjeistus jatkui, että toki voi myös haarukalla ja veitsellä safkaa, ihan kuin haluaa. Siitä sitten lätyn/korpun kimppuun.

Nämä olivat aivan loistavan makuisia herkkupaloja. Se syöminen meni tosiaan melko sotkuiseksi puuhaksi sen ensimmäisen vedoksen kanssa, kun paistettu tortilla hajosi purressa osiin jne. Lähestyinkin sitten kahta viimeistä lättyä hybridimetodilla, jossa kauhoin suurimman osan haarukan ja veitsen kanssa, jonka jälkeen nakersin loput tortillan kanssa. Tämä strategia toimi erinomaisesti ja koko ruokailukokemus oli vallan mainio sekä sopivasti erilainen kuin normilounas. Kana oli sopivan tulista ja muutenkin maut lauloivat kauniisti tässä kivan eksoottisessa annoksessa. Erinomainen lounas, suosittelen estottomasti kokeilemaan, vaikka pidemmänkin matkan päästä.

image

Sisustus oli hauskan erilainen ja tässä oli jotenkin freesi tunnelma, yksinkertaisine kalusteineen ja värikkäine tyynyineen. Hauskat taulut seinillä ja tyylikkäästi väsätty logo seinällä viimeistelivät persoonallisen fiiliksen.

image

Asiakaspalvelu oli nopeaa ja ystävällisen henkilökohtaista, täällä tuntui siltä, että henkilökunta oli oikeasti innostunut hommasta ja olivat kiinnostuneita asiakkaiden viihtyvyydestä. Kasvissyöjälle oli (kai?) se perunakroketti, tosin lounaslista vaikuttaa aavistuksen siltä, että ei välttis ole aina vegeilyyn sopivaa annosta. Lasten kanssa en varmaan itse lähtisi tänne asti hillumaan, kun on niin eri osoitteessa kuin missä itse liikkuu, mutta on täällä toki tilaa ihan hyvin, vaikka vähän tällainen baarimainen onkin tunnelmaltaan.

image

URL www.elrey.fi
Puhelin 040-1362599
Osoite Vuorimiehenkatu 18, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.