ABC

image

Kesä (, Kreikka) ja kärpäset. Pitkään odotettu kesäloma on täällä ja sen mukana pakolliset kuviot, kuten ABC kiertue pitkin maata, kohti mökkiä ja radiosta tulevaa Dingon Autiotaloa. Hirvaskankaan ABC on osa isompaa ketjua josta löytyy kaikki mitä mökkimatkalainen tarvitsee, eli menovettä kulkuvälineelle sekä itselle, makkaraa ja sinappia, leikkipaikan lapsille ja kunnianhimottominta ruokatarjontaa mitä löytyy mailta ja halmeita. Tarjolla on perussettiä, eli buffa (9,40e, 3-4v 4,75e ja 8-12v 6,65e), Hesburger (en ees jaksa) ja ABC lautasannokset. Buffassa oli keitettyjä perunoita ja jauhelihakastiketta. Mutta kun jostain syystä himoduunihässäköinnin jälkeen itsellä on tarve wieninleikkeelle (11,90e), niin otan sitten aina ~kerran vuodessa sen. Muita juttuja tarjolla on: Bonuspannu (13,90e), Isoäidin lihapullat (9,90e), Keittiömestarin possua (13,90e), Lehtipihvi (14,90e), Vuohenjuustobroileria (14,50e), Maalaissalaatti – lohi (12,90e), Maalaissalaatti – broileri (11,90e), Maalaissalaatti – vuohenjuusto (11,90e), Grillipihvi (17,90e) ja niiii-iiin edelleen. Lapsille on oma lista, missä esim. lehtipihvi (6,95e) tai lohta (6,95e). Lapsille osui lehtipihviannokset ranuilla ja vaimolle vuohenjuustosalaatti. Annoksiin kuuluu buffasta alkusalaatti ja leivät. Salaattibaarissa oli: Salaattisekoitus, tomaatti-feta-sipuli-oliivi-sörsseli, porkkana-lanttu(?)-raaste rusinoilla, raejuustoa, punajuurihaketta, jotain majoneesi-sieni-systeemiä, pastasalaattia, jalopenoja, muutamaa kastiketta tursotuspullossa, nachoja, krutonkeja, maapähkinöitä ja varmaan jotain mitä unohdin. Leivissä oli ihan kohtuullisesti valikoimaa, tosin ihan stanu kaupan leipiähän nämä olivat, parilla (tuorejuusto ja margis) levitevaihtoehdolla. Lasten annoksiin kuuluu loppuun jädet ja aikuisille kahvi/tee.

image

Alkuun vetäisty salaatti oli väsynyt (myöhään liikkeellä) linjastosalaatti, mutta aika kului näitä natustaessa ja pääruokaa odotellessa. Pääruoka kun saapui niin muistui taas mieleen, miksi näitä ei pitäisi tilata. Lähes karrelle palanut leivitys (kop kop) hieman kuivakan possuleikkeen päällä, jotain makeaa (puolukka?)marmeladia, pari kapriksen hedelmää ja limelohko perunamuussin vieressä. Perunamuussi oli ehkä annoksen ainoa asia mikä ei tuntunut täysin väärältä. Se wieninleike oli ehkä toiseksi heikoin mitä olen ABC-ravintoloissa päässyt kokemaan (heikoin oli oikeasti palanut), mutta kovaan nälkään tämäkin upposi. Mutta kyllähän tämä on surullisen suoritus ja vielä tähän hintaan. Stadista saa kuitenkin aivan loistavaa ruokaa, joskus jopa erinomaista ja edullisempaan hintaan. Ja oletettavasti vuokra- sekä palkkataso on jossain määrin erilainen (en tunne Hirvaskankaan elinkustannuksia, joten tämä on arvaus), joten kyllä tässä tulee sellainen olo ettei ne vaan jaksa yrittää. Vähän samaa kuin korkeasti liikennöidyillä lokaatioilla varustetut ravintolat Helsingissä. Tämäkin taso näemmä myy, niin miksi yrittää enemmän? Tuohon tietysti joku voisi sanoa, että siksi koska haluaa kehittyä (organisaationa, ihmisenä, osana paikalliskulttuuria tms) paremmaksi, mutta ehkä tuo on saivartelua jonkun mielestä. Selvästi paukkuja olisi parempaankin, mutta ehkä näissä on vaan insentiivit sellaiset, että näillä mennään. Vuohenjuustosalaatti oli kuulemma ihan ok, ananas ja parsa olivat kivoja (mutta miten niin majoneesia?).

image

Sisustus.. noh, kyllä te tiedätte. Huoltoaseman ravintolassahan tässä ollaan, eli aika perinteisillä jutuilla mennään. Hyväähän tässä on se, että löytyy leikkipaikat ja tilaa on vaikka kuinka isoille massoille. Samasta tilasta löytyy kaikki mitä läpikulkumatkalla oleva porukka tarvitsee, joten siinä mielessä homma toimii erinomaisesti. Ja siinähän se onkin, se helppous ja lapsiperheelle sopiva setti on se syy miksi näihin kaikkien näiden vuosien jälkeen pysähdytään. Hyvin tehty konsepti, mutta oikeasti, yrittäkää vähän enemmän, pitäisitte siitä varmasti itsekin. Asiakaspalvelu oli asiallista ja nopeaa ottaen asiakasmäärän huomioon. Kasvissyöjille oli se vuohenjuustosalaatti, eli aika lihansyöjien ehdoilla toimitaan. Ehkä joku pizza tms? Lasten kanssa tämä on se helpoin vaihtoehto, leikkipaikka auttaa purkamaan pitkän ajon aikana syntyneet paineet ja ekstaenergian, jonka jälkeen tankkaus ihmisille ja autolle antaa eväät jatkomatkalle. Mutta onhan tämä ruoka jo ihan surullisella tasolla, ainakin oman annoksen osalta.

Ps. Hyvää kesää kaikille, päivitykset tulevat olemaan tulevien viikkojen aikana vähäisiä ja kummallisista paikoista. Elokuussa jatkuu taas tarina ja pääsen vihdoinkin yli sen 300 rajan, joka alkaa olla jo ihan kiva setti.

URL http://www.abcasemat.fi/asemat/abc-hirvaskangas
Puhelin 010-7675820
Osoite Suonenjoentie 10, 44250 Koivisto

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.