JohtoCafe

image

Keli oli hieman kehno ja jotenkin ei tehnyt mieli lähteä rehaamaan kaikkien näiden burgerien jälkeen, joten päädyin sitten Kampin viimeiseen (äh äh, tännehän on ilmestynyt uusia, pitää mennä tsekkaamaan ja enhän minä ole käynyt Ichibanissakaan) ravintolaan: JohtoCafe. Kahvila-ravintola sijaitsee viidennessä kerroksessa kerroksessa jännittävien liikkeiden ympäröimänä. Mesta tarjoaa pannineja, soppaa (6,50e oli joku vegesoppa), pastaa (alle kympin: Kana-parmesanpasta, Herkkusieni-pekonipasta
Pestospagetti, Tomaattinen lihapullaspagetti), salaatteja sekä kaikenlaisia kahvilamaisia särpimiä. Salaattia tulin tänne hakemaan ja sitä saa kahdella (8,50e), kolmella (9,20e) sekä neljällä (9,90e) täytteellä. Salaatin pohja muodostuu vihreästä salaattisekoituksesta ja pastasta. Valittavissa olevat komponentit: Lihapullia, kanaa, tonnikalaa, joku majoneesisörsseli sieniä?), paahdettuja perunalohkoja, fetaa, marinoitua punasipulia, maapähkinöitä, tomaattia+basilikaa ja pari muuta mitä en muista ja webskahan ei kerro (sanoo vaan että vaihtoehdot varioivat ajan mittaan). Kastikevaihtoehdot olivat: seesami-inkivääri, valkosipuli, oliiviöljy, balsamicco-vinaigrette, parmesan-dijon. Leiväksi patonkia tai ruisleipää. Itselle valikoitui klassinen sipuli-tomaatti-feta oliiviöljyllä ilman pastaa tai leipää. Ei minulla mitään dieettiä ole tms, mutta lähiaikojen lounaat ovat olleet raskaita, joten ajattelin ottaa tänään hieman kevyemmin. Tilaus ja maksu hoidetaan tiskille, josta delihenkisesti tömäytetään kulho täyteen kamaa ja oli muuten melko rivakkaa toimintaa. Vaikka jono oli pitkä, niin ei tuossa useampaa minuuttia tarvinnut seistä, mikä oli lähiaikojen odottelun jälkeen ihan kivaa vaihtelua. Aseet, vedet ja rensselit löytyvät tiskin vierestä.

Tämä oli ihan kohtuullinen salaatti, komponentit olivat tuoreita ja koko homma oli jotakuinkin sellainen kuin toivoinkin/muistin entuudesta (on täällä käyty ennenkin). Mutta ei nämä ainekset nyt mitään ihmeellisiä olleet, feta oli melko pliisun makuista ja jäävuorisalaatti oli paikoitellen leikattu niin rustiikisti, että oli lapsen nyrkin kokoisia palasia. Saihan ne toki leikattua ihan itsekin, mutta hieman parempi tarkkuus misauksessa olisi ihan kiva. Punasipulit oli kivasti marinoitu, tomaattia olisi saanut olla hieman enemmän. Kevyt ja nopea lounas.

image
Sisustus on yksinkertainen ja jotenkin hajanainen, ne asiakaspaikat on ripoteltu pitkin yläkerrosta. Täällä oli silti ihan kiva istuskella, pääosinhan täällä on niitä kahvilan asiakkaita. Ja se onkin jännä erityispiirre tässä paikassa, koska mestasta löytyy wifi ja pistorasioita, niin täällä on jännä kombinaatio teinejä, mammapartioita sekä liikeneuvotteluita joista osa tuntuu kestävän hyvinkin pitkään. Tiedän joitain firmoja, joilla ei ole ollut alkuvaiheessa toimipistettä ollenkaan vaan yhteiset tapaamiset järjestetään täällä. Ja paikka tosiaan sopii tuollaiseen ihan kohtuullisesti, kunhan ei tarvitse liikaa yksityisyyttä. Asiakaspalvelu oli erittäin ripeää, mutta myös hieman töksähtelevää. Kasvissyöjälle oli se soppa ja salaatti sekä pestopasta. En minä silti tänne pelkän ruoan perässä tulisi, mutta jos pitäisi pitää etäpäivä tms, niin siihen tämä sopii oikein hyvin. Itsekin olen joitain kaavioita ja suunnitelmia täällä raapustellut erinäisiin projekteihin, siltä ajalta kun elämä oli enemmän sellaista datanomadin kaltaista harhailua. Lasten kanssa tänne voi tulla oikein mainiosti, vaunuilla mahtuu isompikin porukka (kannattaa tosin tulla ajoissa jos haluaa parempia paikkoja) ja näin isossa salissa ei pari itkeskelevää/remuavaa natiaista tunnu missään.

URL www.johtocafe.com
Puhelin 010-3234221
Osoite Urho Kekkosen katu 1a, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.