We Pasta

image

HUOM! Ravintola on suljettu ja tilalle on tullut joku kebab-mesta.

Bongasin Cityn alati laajenevan webskaimperiumin uusimmalta ostokselta, eat.fi:n uutislistalta We Pasta (vai pitäisikö tämän olla We <3 Pasta?) ravintolan. Ja Facebookin perusteella näemmä joku tuttukin oli jo ehtinyt käydä kehuskelemassa tämän hyvin uuden ravintolan valikoimaa. Sinne siis, tuiskusta ja (kevyehköstä) rännästä huolimatta. Eli toisinsanoen menin urheasti Kampin keskuksen lämmitettyjä käytäviä pitkin mahdollisimman lähelle tätä Oma (vai Vivo’s) ravintolan tilalle ilmestynyttä tulokasta. Mesta tosiaankin myy pääasiassa vain pastaa (9,90e), tosin vitriinistä löytyi pizzaslaissia ja muuta mielenkiintoista.

Pastoissa löytyi: Grancappelletti romagnoli eli Juustoilla täytetty tuorepasta, Tagliatelle (tuore), Grangnocchi eli Perunapasta, Giganti ai porcini eli Sienillä täytetty tuorepasta sekä Cannelloni ricotta e spinaci con besciamella eli Uunissa valmistettu pasta, johon kuuluu jo kastike. Juustolla ja pinaatilla täytetyt cannelonit tomaattikastikkeella. Kastikkeina oli tarjolla: Ragú eli Naudanlihaa, sipulia, selleriä ja porkkanaa tomaattikastikkeessa; Salmone e vodka eli Lohta kermaisessa vodkakastikkeessa; Burro al tartufo eli Tryffeleitä voikastikkeessa; Arrabbiata eli Chili-tomaattikastike sekä Pomodoro e basilico eli Tomaattikastike.

Itselle valikoitui tuo juustopasta tryffelikastikkeella. Tilaus ja maksu hoidetaan tiskille, josta löytyy myös ruokailutarvikkeet sekä vesikarahvit. Päivän lehtiäkin oli pöydällä tarjolla.

image
Alkuun napsahti muutama focaccia-palanen lautasella. Nämä olivan ihan kohtuullisia, rapsakka kuori ja hyvä sitko. Ehkä snadisti suolaa päälle tai jotain, tosin ehkä nämä olivat suunnattuja pastakastikkeen lipomiseen. Kiva että tuli leipää jokatapauksessa, tämä on aina hyvä alku. Pasta-annos tuli hyvin nopeasti eteen ja oli ihan kivan näköinen setti muhkeita tortellineja jotka oli pyöräytetty kastikkeessa. Kastiketta oli maltillisesti, pasta ei uinut lainehtivassa lätäkössä, mikä oli hyvä merkki.

Nämä olivat ihan hyvän makuisia, mutta vähän pliisuksi tämä makumaailma jäi. Tryffeli oli hento hipaisu kielellä ja juustotäytekään ei tehnyt mitään vahvaa vaikutusta. Ja pasta oli uloimmilta reunoilta snadisti ali ja nämä olisivat saaneet omaan makuun olla ihan hetken vielä vedessä. Tuorepastankin tulee olla al dente, mutta ei ihan näin. All in all tämä oli nopea ja kevyt lounas, mutta jätti kaipaamaan parempaa. Jäi selkeästi jälkeen Il Sicilianon ja Vapianon tuorepasta-annoksista, Trattoria Corretton herkuista nyt puhumattakaan.

image
Sisustus oli kohtuullisen freesi ja ihanan valoisa kulmatila isoine ikkunoineen. Vähän tauluja seinillä, italialaista musiikkia ja hyvä boogie erittäin italialaisen henkilökunnon parissa. Täällä oli oikein kiva asioida. Asiakaspalvelu oli nopeaa ja ystävällistä. Kasvissyöjälle oli ilahduttavan monta vaihtoehtoa, kuten italialaiselle ravintolalle sopiikin.

Ja vaikka nyt oma kokemus olikin hieman pliisu, niin tässä oli sen verran hyvä meininki, että toivotan ravintoloitsijoille onnea ja menestystä. Kyseinen lokaatio on osoittautunut hankalaksi aikasemmille ravintoloille ja on hauskaa että tähän klassiselle pikaruokalan paikalle on tullut italialainen pasta-mesta. Lasten kanssa voisi mahdollisesti tulla, pasta-annokset ainakin yleensä maistuvat.

URL www.we-pasta.fi
Puhelin 010-2799499
Osoite Malminkatu 18, Helsinki

 

2 thoughts on “We Pasta”

  1. Moikka!
    Olipas kivasti kirjoitettu arvostelu! Ei ollut ollenkaan töksöä tasapaksua tekstiä, kuten arvostelut usein oli. Kiitos siitä! Näyttää nykyään olevan ravintolan verkkosivusto osoitteessa we-pasta.fi, sama fyysinen osoite.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.