Café Balder

image

Hämäännyin kun jollain ravintolalistalla oli Café Balder ja kun vielä lounas avautui klo 10:30 (aikainen herätys, ei aamiaista jne) niin päätin käydä, vaikka hassusti n. samassa paikassa sijaitsee Café Köket. No eipä sijaitse enää, vaan tämä on Köketin uusi versio. Koska kuitenkin olin jo täällä ja periaatteessa tämä on “uusi” paikka, niin lampsin tutut portaat ylös kolmanteen kerrokseen. Paikka ei ole oikeastaan muuttunut mitenkään, voi olla että jotain pientä remonttia on tehty (?), mutta lounas olikin sitten hieman erilainen. Kotiruokabuffet (10e) tämä on edelleenkin, mutta hieman riisutummalla setillä. Salaatti, soppa ja lämmin ruoka sekä tuoretta leipää, loppuun kahvi tai tee. Tänään oli tarjolla: Chili-paprikakeitto, Kana-vuohenjuustopasta, Jäävuorisalaatti-kurkku-retiisi-salaatti, marinoituja vihreitä oliiveja ja focaccia-henkistä leipää voilla. Tilaus ja maksu hoidetaan tiskille, josta saa myös teen/kahvin. Pöydistä löytyy päivän sanomalehdet.

image

Salaatti oli niin onneton setti, ettei sitä viitsinyt ottaa erikseen, eikä tämän makukaan ollut mitään ihan ihmeellistä. Ja se oliivien marinadi, mitäköhän siinä oikein oli kun tuolta maistui. Voi toki olla, että osa jännästä mausta johtui edelleen päällä olevasta flunssasta, mutta oli se kyllä erikoinen. Keitto oli mielestäni enemmänkin savustettua paprikaa vs. chiliä, voi peräti olla, että ravintolassa tämä olikin näin listaan kirjattu. Jokatapauksessa kuumaa soppaa, muutamalla tomaattisattumalla. Pieni potku olisi kyllä sopinutkin, mutta oli ihan semiok aloitus ruoalle. Keiton sivussa natusteltu leipä oli oikein hyvää ja tämä olikin aterian kohokohta, siitä huolimatta että yleensä preferoin kovempaa kuorta ja sitkoa. Tuore leipä on (melkein) aina hyvää. Se pasta ei ollut mitään ihan ihmeellistä, mutta kyllä sitä tietty söi. Vuohenjuusto sopii hyvin kanan kanssa ja tomaattinen pastakastike on periaatteessa oikein hyvä yhdistelmä näiden kera. Mutta toteutus jäi hieman puolitiehen. Toisaalta ihan hyvä, että ovat uudistumisen myötä fokusoineet tuota tarjontaa, mutta se salaatti oli kyllä sen verran riisuttu, että olisi melkein voinut jättää väliin.

image

Sisustus on ainakin pöytäliinojen osalta parempi ja jotenkin tuli siistimpi vaikutelma kuin edellisillä kerroilla, Köketin aikaan. Hauska paikkahan tämä on ja persoonallinen. Asiakaspalvelu oli nopeaa ja ystävällistä. Kasvissyöjälle täällä ei oikein ole mitään, ellei nyt meinaa Quicheillä tyydyttää nälkäänsä. Lasten kanssa tuskin tulee käytyä, tosin aikaisemmin täällä on ollut ilmeisesti jotain beibikino meininkejä, en tiedä järjestävätkö enää. Etätöitä täällä pystyisi varmaan ihan hyvin tekemään, rauhallista oli ja wifikin löytyy.

URL https://www.facebook.com/CafeBalder
Puhelin 040-1353374
Osoite Aleksanterinkatu 12, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.