Roots

Tammikuun vegaanihaaste sen kun jatkuu. Tänään vuorossa oli Kallion Roots, tuo ituhippien joogamatto, kasvispäiden pyhättö. Eli siis Made In Kallion tilalle ilmestynyt joogausta, raakakakkuja, vegaaniruokaa ja kahvia tarjoileva instanssi. Maanantai oli taas käsillä ja mukavan viikonlopun jälkeen teki mieli jotain terveellistä, kun nyt on taas joku ihme terveys- ja kuntoiluvaihe päällä.

Kyllä se siitä viimeistään joulukinkun silavan leikkuuseen rapisee, mutta nautitaan nyt näistä kevyemmistä askelista hetki. R. ilahdutti jälleen presenssillään ja tämänkin takia Roots oli erittäin soveltuva kohteeksi.

Vegan food and raw cakes at this cafe and yoga studio, in the middle of Kallio. The soup of the day was warm and tasty, but the salad was the main star of the lunch, with it’s delicious dressing and healthy components.

Other vegetarian restaurants in the surrounding area are Just Vege, Soi Soi and Rupla.

Lounaaksi on tarjolla päivän soppa (10e), kulho (10e) tai nyhtökauraburgeri (12,50e). Tänään vaihtuvalla listalla oli: Maapähkinä-porkkanakeitto sekä oriental bowl eli tamarinporkkanaa, marinoitua punakaalta, tahini-inkivääri
hernetempemurua, tattaria, maapähkinädippiä, chilikastikeraitoja, tujaus chiliä, ituja ja lehtikaalta. R. nappasi salaatin (tsori, “kulhon”) ja minä otin keiton.

Keiton modaukseen on soppatykin vieressä rawit-chilejä, limeä, kupritsansiemeniä, fritattua lehtikaalia (vai kaalta? ilmeisesti kaalia) sekä tomaatti-basilikasalaattia.

Näiden lisäksi oli tummaa leipää, littanaleipää ja punajuurihummusta. Otettiin vielä kylkeen inkiväärishotit (2e) ja raakakakkupalaset (3,50e). Tilaus ja maksu hoidettiin kassalle tullessa, jonka vierestä löytyy jälkkärikahvi.

Nyt oli kyllä hyvä ja epäilyttävän terveellisen oloinen setti. Soppa oli paksua kuin mikä ja lämmitti miellyttävästi. Tekstuuri oli täyteläinen ja maku samettinen, tätä piti puolivälissä alkaa raikastaa limellä ja chilillä. Lehtikaalikin, tuo vihreä viholliseni, maistui herkullisen rapsakalta soppakauhan päälle sijoitettuna.

Chilit olivat tulisia ja pöydältä löytyi myös srirachaa sitä kaipaaville. Punajuurihummus (haiseeko hummus kenenkään muun mielestä vähän hielle? vai onkohan mun nenässä vaan jotain vikaa?) oli mainiota ja sopi leivän kanssa hyvin, tummakin leipä oli kivan kuohkeaa ja maittavaa.

Se salaatti räjäytti pankin. Tuli heti annoskateus kun maistelin sen eri komponentteja R:n lautaselta. Kaikki oli marinoitu taitavasti, jokainen asia maistui kuitenkin omaltaan ja koko hoitoa nitoi yhteen aivan loistavan ihana ja sinappisen oloinen kastike.

Yksi paremmista salaateista mitä olen Stadissa maistanut. Tämä, Oatz, Super Bowl ja Pupu osoittavat, että salaattikin voi seistä omillaan ja muodostaa kokonaisen herkullisen annoksen. Kannattaa ehdottomasti käydä, jos on sillälailla suuntautunut ja vaikka ei olisikaan. Hyvä lounas.

Kakkupala oli oudon hyvä, olen tietoisesti välttänyt raakakakkuja sen jälkeen kun joku kiikuttu meille raakasuklaata (blech). Mutta siis oikein maittava pikku herkkupala, vaikkakin vähän hintavahko kokoonsa nähden.

Raakapaukku, eli inkiväärishotti oli jyrkkä ja upean raikas ja kirpsakka herättäjä ruokailun alkuun. Täytyypä yrittää väkertää himassakin tuollaista.

Sisustus on onnistuneet karu, mutta silti lämpimän oloinen. Korkeat ja pelkistetyt seinät, kauniit kupariset lamput (tosin näitä samoja nyt näkyy aika monessa mestassa, on ne silti makeita) ja hauskat yksityiskohdat tekivät tästä viihtyisän lounas- ja kahvittelukohteen.

Mestassa on näemmä myös wifi ja jengiä notkuikin koneiden ääressä, oletettavasti sopii näin ollen myös kevyeeseen etä*köh*surffailu*köh*työskentelyyn.

Asiakaspalvelu oli ystävällistä ja sujuvaa. Kasvissyöjien kannattaa ehdottomasti käydä tsekkaamassa. Lasten kanssa voisi ehkä vetää jotkut kakkupalat tai smoothiet, tilaa sinänsä löytyy kyllä.

URL www.rootshelsinki.fi
Puhelin 050-3007989
Osoite Vaasankatu 14, Helsinki

2 thoughts on “Roots”

  1. Allekirjoitan hiki-hummuksen! Myös tietty tortillamausteseos haisee ihan hielle.

    1. Joo, johtuukohan tuo juustokuminasta vai mistä? Ihan hyviä ne on kuitenkin, viikonloppunakin tuli tehtyä tortilloja pitkästä aikaa ja käytettyä jännältä tuoksuvaa fajitas-maustepussia (ei jaksa tehdä omia seoksia tuohon, valmiit tuntuu toimivan niin hyvin).

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.