Foto Cafe

image

Meni hieman pidempään debuggauksessa, joten piti keksiä joku paikka joka ei ole älyttömän täynnä heti klo 11 jälkeen, mutta on myöskin riittävän lähellä sekä saavutettavissa mahdollisimman kuivin jaloin. Kriteerit täyttävä ravintola löytyi Pääpostista, Rajala Pro Shopin kupeesta. Foto Cafe (en tiedä onko millainen liittymäpinta Rajalaan, nimi antaisi ymmärtää, mutta webska ei kerro) on ollut tässä jo melko pitkään ja näyttää olevan yllättävän suosittu, täällä oli useita palavereita käynnissä à la JohtoCafe. Ravintola/kahvila tarjoaa päivittäin vaihtuvaa lounasannosta (9,90e), salaattia neljällä täytteellä (9,90e) sekä jotain snadimpia täytettyjä leipiä (taisi olla 6,90e).

Tänään oli tarjolla: Pasta Carbonara sekä salaattibaari (jäävuorisalaatti, raejuusto, perunasalaatti, ilmakuivattua kinkkua, paistettua kanaa ja jotain muita härpäkkeitä mitä en enää muista). Itselle valikoitui se pasta ja täytyy sanoa, että taas kerran tuli sellainen olo, että “mitä sä täällä teet”, kun ei jaksettu millään tavalla ohjeistaa/opastaa/avustaa. Kyselin lounaan perään kun tiskille lopulta joku ilmestyi ja hän kävikin sitten katsomassa, että onko lounas valmiina (puoli yhdeltätoista kun lounas tavallaan kai alkaa klo 11, tosin edellisellä kerralla kun yritin käydä niin ei todellakaan ollut klo 11 valmista) ja olihan se. Mitään muuta kuin hinta ei tästä asiakaskohtaamisesta irronnut, paitsi tieto, että pasta tulee pöytään. Raahasin sitten vedet ja aseet kassan vierestä pöytään ja jäin odottelemaan. Tilaus ja maksu hoidetaan tosiaan siihen kassalle, jonka viereiseltä pöydältä näytti löytyvän päivän Hesari.

imagePastaa ennen tulikin yllätyssalaatti leivän ja margisnapin kera. Webska tai Facebook ei näistä jaksa mainita, mutta oli tämä selvästi kotiinpäin. Pikkusalaatti oli ihan kiva, hieman melonia (cantaloupe?), tammenlehtisalaattia sekä tomaattia vähän liian öljyisellä yrttivinaigretella maustettuna. Kyllä tämän ihan mielellään tähän alkuun söi, mutta se leipä! Se oli hyvää, hieno kuori, hieman pehmeä sisus ja herkullinen maku. Pidin tästä oikein kovasti ja pyyhin sillä oliiviöljyn jämiä salaattikulhosta.

Pääruoka saapui hyvin nopeasti salaatin jälkeen, puoliakaan en ollut ehtinyt syödä ja annos olikin sitten melkoisen iso. Kyllä tuossa varmaan joku puoli kiloa sitä pastaa kinkku-kermakastikkeella oli ja jonkun verran jäi lautaselle, kun ei vaan enää kyennyt loppua kohden vetämään. Pasta ei ollut mitään ihan ihmeellistä, olisi saanut saapua pöytään kuumempana ja kastikekaan oli melko pliisun makuista, jota tosin sai korjattua salaattibaarin vierestä löytyvällä mustapippurimyllyllä (oli siellä suolaakin etc). Nälkä (todellakin) lähti, mutta noin muuten tämä oli aika keskinkertainen suoritus, leipää lukuunottamatta.

imageSisustus on pramea, tämä entinen pääpostin sali huokuu tyyliä ja arvokkuutta, jota tosin hieman nakertaa se yltiökaupallinen meininki mitä tänne on lähivuosina työnnetty. Rajalan vilkvälk mainokset kertovat, että täällä otetaan passikuvia ja alakerrassa on kovinkin liikennöity K-Market. Postista oikeastaan muistuttaa enää postimuseo sekä pienehkö asiakasposti, jossa voi lähetellä paketteja ja kirjeitä menneen maailman tyyliin. Saa nähdä kuinka kauan kestää, kunnes William Gibsonin Idoru-kirjan visioima 3D (no okei, siinä se oli tehty jollain jännillä nanoboteilla, mutta kuitenkin..) printteriverkosto syrjäyttää nämä arkaaiset logistiikkaverkostot.

Mutta asiaan! Asiakaspalvelu oli yrmeää, melkein tuli vanhan ajan postin kassat mieleen. Mitään tietoa ei vapaaehtoisesti luovutettu, eikä mitään ylimääräisiä sanoja käytetty. Ilmeisesti (webskan perusteella) olisi wifi tarjolla, mutta tästä ei ollut ravintolassa mitään sen suurempaa mainintaa. Selvästi täällä oli kyllä etätyöläisiä mestoilla, pistorasioita näytti löytyvän etc. Kasvissyöjille löytyi se salaatti. Lasten kanssa voisin tulla katsastelemaan Pääpostitalon hienoa pienoismallia, mutta noin muuten menisin kyllä jonnekin muualle. Tilaa täällä sinänsä kyllä löytyi.

image

URL www.fotocafe.fi
Puhelin 040-7211149
Osoite Mannerheiminaukio 1, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.