Teurastamon Portti

image

Ja sitten olikin vuorossa herra A:n tapaaminen Kalasataman trendikkäällä Teurastamon alueella (tosin pidin kovasti myös Lihapiha-nimestä) ja sopivasti paikalla toimii Teurastamon Portti -nimellä Roslundin lihakaupan jatke. Paikka tarjoaa yllättäen lihapainotteista ruokaa, joko kotiruokaa tai sitten á la carte listalta annoksia. Kotiruokapuolella oli tänään: Kanatortillat (9,90e) ja Pippuripihvi (13,50e). Menusta taasen löytyy: Rosburger (13,50e), Hotchiliburger (13,50e), Cheeseburger (12,50e), Pulled Pork Burger (12,50e), Kuukauden burger: Pulled Chicken Burger (15e), Portin briossi (11,50e), Lasten burger (8e), Naudan Flanksteak (15e), Naudan marmoriulkofileepihvi (19e) sekä Parmesanranskalaiset (3e). Itselle valikoitui chiliburgeri (olen Hietsun hallin toimipisteessä jo kertaalleen maistanut Rosburgeria) ja ranut. Tilaus ja maksu hoidetaan sisällä tiskille, josta saa numeron mukaansa. Aseet, lasit sun muut löytyvät tiskiltä.

image

Burgeri saapui kohtuullisen nopeasti (oltiin “ruuhka-aikaan” liikkeellä) ja oli muhkea ilmestys. Mukana oli siis kannet, aiolia, chilikastiketta, tomaattia, suolakurkkua ja se pihvi juustolla. Pihvin liha oli erinomaista, jätetty oikein punertavaksi ja maustettu taitavasti. Kastikkeet olivat nekin hyviä ja chilikastikkeessakin oli aavistus potkua. Suolakurkku oli jännän makea, ihan niillä rajoilla. Juusto oli ihan jees, mutta kun keskustelu venyi ja ulkoilmassa ollut burgeri jäähtyi, niin sitä oli sitten sellainen jööti viimeisten palasten päällä. Yläkansi tuli otettua irti heti kättelyssä ja se onkin se isoin miinus tässä burgerissa, eli tätä ei pysty mitenkään syömään käsin (toisin kuin esim. Teatterissa). Mutta se pihvi oli niin hyvä, että ei se kauheasti haitannut. Parmesanranut olivat nekin hyviä, rapsakoita pinnalta ja pehmeitä sisältä. Parmesaanin makuakin oli hieman havaittavissa ja nämä olivat mielestäni selkeästi laadukkaampia kuin (Kaartin) Hodari & Hummerin vastaavat. Sivusalaatti oli ok, perus vihreäsalaattisekoitus ja vähän sinappikastiketta.

image

Sisustus on lihakauppa sisältä ja teollisuuskorttelin piha ulkona. Kunhan tykkää tuollaisesta vähän rouheammasta menosta, niin toimii oikein hyvin. Vaikka parkkipaikallahan tässä tavallaan niinkuin istuskellaan ja syödään, mutta terassilla nyt kuitenkin kun on viimeiset kesäpäivät käsillä. Ulkoa löytyy myös katettu alue, jos sisälle ei mahdu tai muuten vaan haluaa ulkoilla hampurilaisen kanssa. Asiakaspalvelu oli nopeaa ja asiallista. Kasvissyöjän ei kannata vaivautua. Lapsille oli ilahduttavasti oma versio burgerista, joten jos joskus tulee mentyä esim. Parkouria harrastelemaan niin tänne voisi ihan hyvin tulla lounaalle.

URL Teurastamon Portti
Puhelin 020-7559895
Osoite Työpajankatu 2, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.