B-Smokery

image

Paleman sivuja ihmetellessäni muutama päivä sitten, törmäsin B-Smokeryyn jälleen kerran ja päätinkin käydä katsastamassa tämän jo pitkään listalla roikkuneen ravintolan. Päätöksentekoa helpotti se, että perjantaisin oli ribs-päivä ja mikäpä muu sopiikaan yhtä hyvin aitoon savupohjaiseen bbq-meininkiin kuin ribsit (nojoo, onhan noita briskettejä ja kassleria yms paloja)? Sinnepä siis ja nyt pienellä ihmettelyllä löysin optimireitinkin, käyttäen 55:sta Steissiltä, jolla pääsi lähes oven juureen ja kohtuu nopeastikin, kuvankauniin Merihaan läpi kulkevaa sightseeing reittiä.

Did I hear somebody say barbaque? As in B-B-Q? Oh yeah! This place has it in spades, and possibly in smokeries as well.

Come for the Friday special, which is baby back ribs slathered in beautiful bbq sauce. Get the sides also and prepare yourself for a feast.

And don’t forget to visit the other Teurastamo (Abattoir) food hotspots, like Teurastamon Portti, Ho’s Food and Palema.

Tänään oli tarjolla tosiaankin: Baby back ribs (12e) platterina eli coleslaw ja parmesaani(lohko)perunat sekä pikkelöityä kukkakaalia (15e) ja Falafel burgeri (10e) joka löytyy myös samanlaisena platterina (13e). Loppuun oli tarjolla kahvia (ja mahdollisesti teetä). Tilaus ja maksu hoidettiin tullessa kassalle. Vedet ja paprut oli pöydissä, mutta aseet ja lasit olivat salin kyljessä.

Muina päivinä ribsien tilalla näytti olevan esim. burgereita ja brisket-leipiä jne, kannattaa tsekkaa Facebook jossa näytti olevan kohtuu reaaliaikaisesti päivittyvä lounaslista. Ja tietysti kannattaa käydä tsekkaamassa myös Lounaslaatikon Facebook ja Twitter!!12

image

Pääruoka saapui verrattain nopeasti, toki tämä oli olettamuskin, koska eihän näitä lihoja ole kuitenkaan ihan à la minute tehty. Annos oli mainion näköinen setti kamaa peltitarjottimella, vähän saman henkinen kuin The Mess raflassa. Coleslaw oli rapsakan herkullista ja sopivan kirpsakkaa ja mausteista, ei sellaista överimajoneesimössöä. Ja täysin yllättäen pidin niistä kukkakaaleistakin, vaikka kuinka varovasti ja epäillen niitä alkuun lähestyinkin. Jotenkin tosi kiva sinappisen oloinen pikkelöinti ja erinomaisen napakka tekstuuri, mutta kuitenkin ihan sopiva syötäväksi sellaisenaan. Hienot lisukkeet. Ne perunat olivat myös ihan jees, mutta jäivät selvästi kahden edellisen varjoon, vaikka Frenchin sinappia truuttailinkin sinne tänne makua avustamaan.

image

Liha oli oikein hyvin kypsytetty! Kaikki lähti siististi luista irti ilman mitään vaivaa, mutta oli kuitenkin pientä napakkutta jäänyt ja sai vähän purtavaakin. Joskus ribsejä on keitetty ihan hajoamispisteeseen ja mielestäni se on jo liikaa. Ja pääosin liha oli vielä mehukastakin, toki jotkut kohdat olivat jo hieman kuivahtaneet pitkän kypsytyksen takia. Bark oli hyvä, dry rubbia ei ollut mielestäni liikaa ja joissain paikoissa oli nähtävissä Smoke Ring pinkkiäkin. Kastike oli myös mainio, pienellä tulisuudella varustettu eikä liian tahmea tai makea. Oikein hyvät ribsit, toki tällä hintatasolla tuleekin olla. Kaikkien karnivoorien tulee ehdottomasti käydä koestamassa, mutta muista, että ribsit näyttivät olevan nimenomaan perjantaiboogia.

image

Sisustus on teollisen karhea erikoisilla yksityiskohdilla koristeltuna. Isot ikkunat kuitenkin tulvivat mukavasti valoa vanhaan tehdasmaiseen halliin ja ihan miellyttävää täällä oli lounastaa, ehkä illallisen osalta tämä sopisi lähinnä äijäporukalla istuskeluun, juomalistakin näytti tukevan tätä olettamusta.

image

Asiaskaspalvelu oli nopeaa ja kohteliasta, tyhjät astiat blokattiin tehokkaasti ja selvästi muutenkin oltiin valppaana asiakkaiden tarpeisiin, kiitos siitä. Kasvissyöjälle oli yllättäen aika muhkean herkullisen näköinen falafel-burgeri, jota en olisi tällaisesta lihapainotteisesta mestasta olettanut. Näytti ihan kokeilemisen arvoiselta sekin. Lasten kanssa tänne tuskin tulisi eksyttyä, vähän sivussa reiteiltä ja muutenkin ehkä tämä on aikuisempaan makuun suuntautunut rafla.

image

URL www.bsmokery.fi
Puhelin 040-7775959
Osoite Työpajankatu 2, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.