Palema

image

Perjantai! Woo \o/ Eikä edes sada! Ja lääkkeetkin on nyt vedetty loppuun, vieden taudi(n/t) mennessään. Tätä piti juhlistaa, joten päätin sitten tallustella vähän kauemmaksi. Hetken skannailtuani to do -listaa, päädyin Palemaan, joka on uusittu ravintola-kahvila Teurastamon portin (sekä Teurastamon Portin) kyljessä. Bongasin uudistusuutisen nyt.fi:stä joku aika sitten ja jätin asian muhimaan takaraivoon. Sinnepä siis metrolla suhaisin.

image

Ravintola tarjoaa aika perinteisen oloisia lautasannoksia lounaaksi ja alkuun on keittoa sekä itse tehtyä leipää. Loppuun Helsingin Kahvipaahtimon kahvia ja näytti ainakin tänään olevan pala kuivakakkua (+1e, tosin omaan annokseen tämän sai “kaupan päälle”). Tänään oli tarjolla: Hapankaalikeitto, Rapeaksi tiristetty linssi-punajuuripihvi juureksilla ja minttujugurttilla (9,90e), Pariloitua lohta perunagratiinilla ja paahtojuureksilla sekä minttujugurttilla (11,90e), Possunleike perunagratiinilla ja paahtojuureksilla sekä kermaisella sinappikastikkeella (9,90e), Harjun makkaratehtaan makkaraa perunagratiinilla ja paahtojuureksilla sekä kermaisella sinappikastikkeella (9,90e) ja päivän spesiaalina oli Saksanhirven entre-côtepihvi (sic) perunagratiinilla ja paahtojuureksilla sekä kermaisella sinappikastikkeella (12,90e). Itselle valikoitui tuo hirviöpihvi, kun sellaista ei kauhean usein kävele vastaan. Tilaus ja maksu hoidetaan tullessa tiskille, josta myös nuo kuivakakut löytyivät. Päivän lehtiä seilasi pöydillä muutamia kappaleita, tosin raflassa oli jo hieman yli klo 11 jengiä ihan kivasti, joten kannattaa olla ajoissa liikenteessä.

image

Alkuun nykäisty keitto oli tosiaan hapankaalia, sen verran hapanta oli. Pidin kyllä tästä, oli ihan hauska versio kaalikeitosta ja lusikallinen smetananaa ei yhtään haitannut menoa. Leipä oli melko hyvää myöskin, sellaista rapsakkakuorista focaccian kaltaista, hieman höttöistä leipää. Maku oli ok ja tällä oli hyvä siipasta lautaselle jääneitä roippeita.

Pääruoka saapui kohtuu nopeasti ja oli erinomaisen näköinen pläjäytys lautasella. Sinappinen kastike maistui tosiaan sinappiselta, mutta oli silti oikein täyteläinen ja komppasi muita lautasella olevia komponentteja. Valkosipulikermaperunat olivat oikein blast from the past, mutta hyvin tehdyt ja rehevän valkosipulisia, kuten kuuluukin. Tykkäsin näistä, kuten myös erinomaisen makuisista juureksista, joissa oli mitä mainioin kypsyys. Pihvi oli hyvä sekin, tumman punertava sisältä hyvin paistetulla pinnalla. Tämä oli myös erinomaisen murisevaa ja vaikka pihvi oli massiivisen paksuinen, niin sitä oli silti helppo käsitellä ihan normiveitselläkin. Kaikki pääannoksen jutut toimivat hienosti yhteen ja tämä oli oikein hyvä lounas.

image

Loppuun heitetty kakku oli ihan ok, en minä näistä niin perusta, mutta vähän oli mantelia päällä ja kakkukaan ei ollut mitenkään loputtoman kuiva jne. Kahvi oli yllättävän hyvää ja kiittelin itseäni kun otin ihan mustana (joskus peitän sen automaattihirvityksen maun maidolla), jotta pääsin nauttimaan kahvin omasta mausta.

image

Sisustus on pelkistetty, mutta linjakas ja yksinkertaisen tyylikäs aina värivalintoja myöten. Taustalla rauhallisesti soiva jazz tms toi kivan fiiliksen ruokailuun ja ulkoa tulviva valo piristi mieltä. En ole käynyt tässä rakennuksessa koskaan aiemmin, joten en osaa ottaa kantaa remontoituihin muutoksiin, mutta ihan kiva tästä on saatu, hauska täällä oli lounastaa.

image

Asiakaspalvelu oli nopeaa ja ystävällistä. Kasvissyöjälle oli niitä vegepihvejä sekä se soppa, kannattaa mielestäni käydä koestamassa. Lasten kanssa en varmaankaan tänne asti lähtisi rehaamaan, vähän syrjässä jne, mutta oli tääällä tilaa ihan jees ja syöttötuolejakin löytyi parit kappaleet.

URL www.facebook.com/kahvilaravintolapalema/
Puhelin 09-7018552
Osoite Työpajankatu 2, Helsinki
Palema on 26.2.2016 rated 2.5 of 5

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.