Bistromat

image

Kirkkonummen yksi parhaista ravintoloista (hyviä ei ole montaa) on ehdottomasti Bistromat. Täältä löytyy niin lounas, päivällinen/illallinen kuin myös viikonloppubrunssit. Oman kotihuudin ravintola oli vielä lounaan osalta koestamatta, joten mentiin perjantaina paikalle syömään koko perheen voimin. Paikka tarjoaa bistromaisen rouheaa ruokaa, mutta erittäin laadukkaasti tehtyä sellaista. Tänään oli tarjolla: Kukkakaalikeittoa ja krutonkeja (8,50e), Caesar-salaatti kanalla (9,70e), Lohikeittoa (olisiko ollut joku 11e), Entrecote-pihvi lohkoperunoilla (olikohan tämä 13,50e vai 15,50e). Alkuun kuuluu salaatti (tänään oli porkkana-kaali-kukkakaaliraaste) ja itsevalmistettua tummaa sekä vaaleaa leipää (ja voita). Itselle valikoitui Entrecote-pihvi, tytöille lohikeitto ja vaimo otti salaatin. Tilaus ja maksu hoidetaan pöydässä, onhan kyseessä kuitenkin ihan oikea ravintola.

image

 

image

image

Alkusalaatti oli oikein mainio, hyvä kastike ja kauniisti leikatut kukkakaalit nostivat tämän normisalaattia paremmaksi. Leivät täällä ovat aina olleet erinomaisia. Vaaleassa leivässä oli hieno kuori ja hyvä sitko sekä maku, tumma leipä oli oikein hyvä versio saaristolaisleivästä (tai sen kaltaisesta). Pääruoka saapui kohtuullisen nopeasti ja annokset olivat kauniisti aseteltuja. Oma pihvi oli erittäin hyvin paistettu ja annos oli oikein herkullinen, lohkoperunatkin olivat onnistuneet ja tomaattikin maistui kivasti grillatulle. Lohikeitto (näistä jäi rippeet jäljelle lapsilta) oli myös oikein hyvää ja täyteläisen makuista. Caesar-salaatti oli kuulemma myös hyvä, mutta parmesaani olisi saanut mieluummin olla lastuina (kuten normaalisti näissä onkin) eikä hienona raasteena. Kastike oli erittäin hyvää. Kaiken kaikkiaan tämä ravintola on ehdottomasti käymisen arvoinen, ihan pidemmänkin matkan päästä.

image

Sisustus on yksinkertaisen tyylikäs ja skandinaavisen pelkistettyä. Ulkoterassi on myös viihtyisä, erityisesti näin kauniilla keleillä. Asiakaspalvelu on nopeaa ja ystävällistä. Kasvissyöjälle näyttäisi olevan joka päivä ainakin soppa vaihtoehtona. Lasten kanssa täällä on oltu vaikka kuinka monta kertaa ja aina on toiminut erinomaisesti. Annoksista saa puolikkaita versioita ja joka kerta on maistunut kaikille. Tämä on erittäin hyvä paikka ja oikein sopiva myös liikelounaaksi, vaikkakin onhan tämä toki hieman kauempana.

image

URL bistromat.fi/
Puhelin 050-4338700
Osoite Limnellinaukio, Kirkkonummi

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.