Mount Kailash

image

Joulu on taas ohi tältä erää ja askartelu sähköisten laitteiden parissa jatkuu. Tänään oli miellyttävän viileä keli ja auringon paiste ajoi ulkoilmaan. Hetken jahkailun jälkeen (olin jo päässyt pitkän loman aikana selvästi ruostumaan lounaan etsiskelyssä) rupesi tekemään mieli nepalilaista ruokaa. Pienen muistelun tuloksena sormi osui Verkkokaupan vieressä sijaitsevaan Mount Kailash -ravintolaan ja lähdin matkaan 9 sporalla. Paikka tarjoaa tuttuun tapaan peltilautasannoksia, tosin täällä ei ole salaattibaaria, vaan salaatti tulee osana annosta (minulle riisin viereen, mutta YMMV), Naan-leivän kanssa. Tänään viikonpäivän perusteella varioivalla listalla oli tarjolla: Saag Panir eli Tuorejuustoa pinaatti-kermakastikkeessa (9e), Tofu Chilli eli Tofua ja paprikaa tomaatti-sipuli-chili-soijakastikkeessa (9e), Kukhuro Koseli eli Tandooriuunissa paistettuja kanan rintapaloja tomaatti-voi-kermakastikkeessa (9,20e), Bhendo Masala eli Haudatettuja lampaan ulkofileepaloja tulisessa inkivääri-valkosipuli-tomaatti-masalakastikkeessa (9,20e), Nariwal Machha eli Friteerattuja pangasius fileepaloja sinappi-kookos-curry-kermakastikkeessa (9,20e), Rojeko khaja eli kahden annoksen kombo (10,80e) sekä Today’s special – Kukhura Tikka eli Yrtti-jogurttimarinoituja, tandoori-uunissa paistettuja mausteisia kanan rintapaloja (12,50e). Itse halusin maistaa molempia vege-annoksia (taino, lakto(-ovo)-vege), joten valitsin sen kombon pinaattijuustolla sekä tofulla. Tilaus hoidetaan pöydässä ja maksu tiskillä (josta saa myös jotain karkkia mukaan halutessaan). Loppuun löytyy kahvi/tee. Päivän lehtiä seilasi ravintolan pöydillä.

image
Alkuun nakersin hieman Naan-leipää ja tämä oli jotenkin snadisti kuivakan oloista. En sitten osaa sanoa, että onko muissa paikoissa vaan jotenkin tolkuttomasti voita tms rasvaa siinä pinnalla, mutta jotenkin tämä juuttui vähän kurkkuun. Noin muuten leipä oli ihan ok, ilmavaa ja pohjasta hieman rapsakkaa. Raita oli semiok, vaikkakin pidän hieman maustetummista versioista. Salaatti oli hyvin yksinkertainen: jäävuorisalaattia, kurkkua, herneitä, porkkanasiipaleita ja vähän kastiketta. Kiva, että oli salaattia, mutta jotenkin tämä samalle lautaselle sen vääntäminen ei ollut mielestäni ihan niin hyvä kuin erillinen lautanen ja jäin kaipaamaan jotain ekstraa tähän sivuun (vaikka niitä marinoituja sipulinviipaleita). Riisi oli hyvin keitetty ja kastikkeet toimivat. Pidin erityisesti siitä tofusta, jossa oli pientä potkua, tosin siihen tofuun jäin kaipaamaan paistopintaa, nyt kokonaisuudesta jäi uupumaan tekstuurivaihtelut. Saag Panir oli sekin melko hyvä setti, mutta pidän itse pinaattisemmista versioista, tässä resepti oli paljon pyöristetympi, joka taisi tietty olla “by design”. Vähän tämä jäi mielestäni siitä keskikastista (esim. Kantipur, Base Camp) jälkeen ja vaikka lähdinkin tyytyväisenä (pidän nepalilaisesta ruoasta) matkaan, niin olisin toivonut hieman tiukempaa suoritusta.

image
Sisustus on aika perinteikäs, vuorimaalaukset, loossit ja sellainen hassu tiski sillä katolla löytyy. Eli “rasti ruutuun” nepalilainen sisutus on hoidettu ja isot ikkunat tuovat mukavasti valoa ravintolaan. Asiakaspalvelu oli kohteliasta ja nopeaa. Kasvissyöjälle löytyy joka päivä jotain. Lasten kanssa teoriassa voisi tulla, riisiruoka jne toimii, mutta vähän tämä on normireittien ulkopuolella ja parempiakin löytyy.

Ps. Oli ihan pakko päivittää uuden vuoden kunniaksi blogin teemaa hieman kevennetympään suuntaan. Ja enää ~10 (vähän riippuen laskentakaavasta, osahan ei ole lounasmestoja) ravintolaa ja sitten onkin jo 400 kasassa.

URL www.mountkailash.fi
Puhelin 044-4496050
Osoite Tyynenmerenkatu 5, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.