Sky Express

image

Tänään oli kävelyvauhti hieman rajoittunut ja kun skannailin mielessäni lähipaikkoja joissa en ole käynyt, niin legendaarinen Sky Express tuli mieleen, samalla hoituu Annankadun tokavika ravintola (Sushibar jää näemmä viimeiseksi lounaspaikaksi tämän kadun osalta). Tämä mesta on ollut tässä samassa kohtaa hyvin hyvin pitkään ja porhaltaa samalla konseptilla, eli pizzaa, kebabia jne halpaan hintaan ja isolla annoskoolla. Lounas(?)tarjouksina on jättipizza (6e, limu +1e), kebab (7e, limu +0,50e) sekä kaikenlaista muuta. Tänään pizzavaihtoehdot olivat: Kinkku-ananas-aurajuusto, salami-sipuli, kinkku-salami, kinkku-herkkusieni, parsa-sipuli-paprika-aurajuusto, salami-paprika-sipuli, kebab-liha-sipuli-aurajuusto sekä soija-bolognese + yksi lisätäyte tai fantasia vegetariana kahdella täytteellä. Itselle valikoitui tuo kinkku-ananas-aurajuusto. Tilaus ja maksu hoidetaan tiskillä jonka vierestä löytyy myös aseet. Numerolappu kouraan ja pöytään istumaan, joista löytyy myös pakolliset mausteet, eli oregano ja tabasco (oli siinä ketsuppiakin, mutta kuka sitä laittaa pizzan päälle?).

image
Pizza tuli hämmentävän nopeasti ja herraisä minkä kokoinen pizza. Tämä ylitti reilusti lautasen koon ja muistutti kovasti Barbarossan vastaavaa vetoa. Pizzan pohja on ohut ja täytteitä ei ole liikaa, joten reunoilta tämä on hieman rapsakka. Siihen ne positiiviset asiat sitten vähän niinkuin jäivätkin. Puolenvälin jälkeen alkoi hieman tympeä makumaailma tökkiä niin pahasti, että loput jäi syömättä. Ei tämä varsinaisesti pahaa ollut, pohja oli semijees ja tosiaan reunoilta rapsakka, mutta kyllä tämän hintaluokan ainekset ovat ihan omaa tasoaan ja nimenomaan sieltä heikommasta päästä. Jonkinasteinen pohjakosketus tuli kyllä nyt vastaan, se Barbarossan euron halvempi pizza voitti tämän jonkun verran makukokemukseltaan, mutta molemmista voidaan sanoa, että soveltuvat lähinnä kännimättöön. Johon ehkä ovatkin oivia, kunhan on riittävän seilissä. Mutta tälleen lounaaksi tämä ei kyllä ollut mikään suositteltava annos. Ja täytyy vielä todeta, että päivän mittaan tämän pizzan maku ei suostunut lähtemään suusta vahvan kahvinkaan saattelemana ja loppupeleissä tämä on yksi heikoimmista lounaista pitkään aikaan. Tulee mieleen China, joka sijaitsee tässä vieressä. Tulipahan käytyä, onneksi ei tarvitse mennä uudelleen.

image
Sisustus on melko ankean oloinen, jämäkkä, käyttöä kestävä ja ajan patinoima kalustus ja baaritiski räikyvine ruokakyltteineen. Ikkunapaikalta sentään pystyi vahtimaan Annankadulla soljuvaa ihmisvirtaa, mutta noin muuten tämä ei ollut mikään kovin hehkeä lounaspaikka. On niitä toki pahempiakin nähty. Asiakaspalvelu oli kassaneidin osalta ujon asiallista ja ruokaa toimitettaessa ei kokilta tullut edes murahdusta. Kasvissyöjälle oli niitä vegepizzoja, mutta jos menee vegeilemään mieluummin tänne kuin viereisiin OmNam, Maithai tai NBC ravintoloihin (joista kaikista saa siis enemmän tai vähemmän vegeä) niin kannattaa hetken harkita elämänvalintojaan. Lasten kanssa en tulisi, eikä tämä nyt lapsille olekaan suunnattu.

URL Sky Express
Puhelin 09-6943890
Osoite Annankatu 31, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.