Bullman

image

HUOM! Ravintola on lopettanut ja tilalle on tullut Harju Baari.

Tarkoitus oli käydä Loung3 ravintolassa, joka on avautunut Say Deliciousin tilalle (nyyh), mutta tämähän aukesikin vasta klo 12. Suuntasiin siitä Kallion pimeään sydämeen, eli Vaasankadun suuntaan ja sieltähän näppärästi löytyikin perinteinen Bullman, joka tarjoaa samanhenkistä (mutta ei yhtä pelkistettyä menua) ruokaa kuin Beefy Queen Jambo. En edes tiedä kauan tämä on ollut samalla paikalla ja samalla konseptilla, mutta hyvin hyvin pitkään. Tarjolla oli tänään: Kanapasta (taisi olla alle 9e), Possupihvi ruskealla kastikkeella ja muussilla tai ranuilla (10e), Herkkusieni-pekoni-pizza (alle kympin), Lehtipihvi ranuilla (15,50e) ja mahdollisesti jotain muutakin, mutta tuon henkistä joka tapauksessa. Alkuun on salaattibaari, jossa tänään oli: Jäävuorisalaattia kurkulla, tomaattia, kesäkurpitsa-kukkakaali-paprika-systeemiä sekä punajuurta sattumilla (näytti ehkä oliiveilta?) ja kannusta saa kaataa paksua (ranskalaista?) salaattikastiketta. Salaattien vieressä oli ruisleipäviipaleita ja voita. Itselle valikoitui se possupihvi. Tilaus ja maksu hoidetaan tiskille, josta löytyy myös päivän lehdet.

image

Alkusalaatti oli hyvin perusmeininkiä ja lähinnä toimi ajanvietteenä pääruokaa odotellessa. Ihan tuoreita nämä kuitenkin olivat ja siinä kukkakaalimeiningissä oli jotain yritystä. Pääruoka oli melkoinen mäjäytys, kukkurallinen maustettuja ranuja (saako olla ketsuppia? kyllä, kiitos) joiden päällä paneroitu possunleike sekä lammikko paksua ruskeaa kastiketta. Ruoka oli ihan hyvää ja erittäin täyttävää. Ranut olivat rapsakoita päältä ja vielä hieman pehmeitä sisältä, tosin mauste niiden pinnassa jäi mysteeriksi. Ruskea kastike sopi tähän luontevasti ja toimi possun kanssa hyvin. Possun leivitys oli ylirasvainen ja lähtikin aika hyvin pinnasta irti pihviä leikatessa. Uunijuurekset/-kasvikset olivat jätetty sopivan al dente ja oli niitä ihan maustettukin jollain yrttisellä sekoituksella, mutta nämä olivat jotenkin yllättävän rasvaisia myöskin. Aika hevi setti tämä on lounaaksi, mutta jaksaapahan sitten istuskella ruudun ääressä loppupäivän ja -illan.

image

Sisustus on hämärä kulmakapakka asiaan kuuluvalla, kuluneella kalustuksella.  Asiakaspalvelu oli nopeaa ja asiallista. Kasvissyöjän kannattaa kiertää paikka kaukaa, vaikka teoriassa mahdollisesti jotain listalta näyttäisikin löytyvän. Lasten kanssa en varmaan lähtisi ihan tämän kaltaiseen paikkaan. Omalla tavalla toki eksoottinen kokemus, ainakin jos on ulkomailta tulossa. Suosittelisin silti tyylipuhtaampana kokemuksena sitä Beefy Queenia.

URL https://www.facebook.com/pages/Ravintola-Bullman/201758516531319
Puhelin 09-7014149
Osoite Fleminginkatu 21 B, Helsinki

 

2 thoughts on “Bullman”

  1. Tämähän on sittemmin lopettanut, tilalla nykyään Harju Baari. Ei ruokatarjontaa.

    Joitakin vanhempia arvioita etsineenä vastaan on blogissa tullut jo lopettaneita tai nimeä vaihtaneita ravintoloita. Olisiko paikallaan ehkä muokata tällaisia niin, että alussa on olisi tietona jos paikka on lopettanut? Eihän noita tarvitse aktiivisesti kahlata, mutta voisin kommenteissa vihjata jos paikan tarkoitus on merkittävästi muuttunut.

    1. Kappas vaan, näin ne vanhat legendat väistyy. Kiitos ilmoituksesta, päivitin sivua. Olen yrittänyt laittaa aina alkuun maininnan tuosta lopettamisesta silloin kun olen huomannut asian. Kuten esim. Hiisi, Kynsilaukka, Say Delicious, Beefy Queen ja Nuevo.

      Mutta tietty kun olen vain tällainen yksinäinen puuhastelija, niin nuo sulkemiset tulee yleensä omien havaintojen perusteella, eikä tässä tule kuitenkaan jatkuvasti rehattua ympäri stadia. Mutta vaikka päivitänkin niitä tekstejä aina kun huomaan, niin siinä menee hyvin epämääräinen aika, että Google suostuu ottamaan mukaan omiin indekseihinsä. Tutkimattomat ovat Googlen tiet jne.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.