Sunn

image

Hienon viikonlopun jälkeen lähdin nauttimaan hieman viileämmästä, mutta aurinkoisesta kelistä ja kohdalle osui Senaatintorin kupeessa elelevä ravintola Sunn. Kävimme täällä perheen ja kavereiden kanssa vappubrunssilla (ruoat ihan ok, jälkkärit hyviä) ja kun tämä nyt tarjosi kesäistä lounasbuffaa (13,50e), niin ei muuta kuin pöytään istumaan. Tänään buffassa oli tarjolla: Porkkana-appelsiinisoppaa siemenillä, uusia perunoita, salaattisekoitus ja joku tomaattinen kastike, suolakurkkuja, katkarapu-marinoitu punasipuli-omena-kesäkurpitsa-perunasalaatti (jännä), kinkku-majoneesi-bulgurisalaatti, porkkana-kvinoa-juusto(feta? vuohenjuusto?)kreemisalaatti, silakkaa ja paria eri leipää sekä kolmea levitettä (kirnuvoita, mätilevitettä, tuorejuustoa). Loppuun oli kahvia, teetä sekä mustikkapiirakkaa.

image

Alkuun vedetty soppa oli ihan ok, hyvä tekstuuri, mutta jotenkin se makumaailma ei osunut itsellä ihan kohdalleen. Kyllähän porkkana ja appelsiini sinänsä sopivat yhteen, mutta joku tässä jäi vaivaamaan. Salaattia oli tosiaan neljää erilaista, vihreälle salaatille tarkoitettu kastike(?) oli mielestäni hieman pliisu ja olisin toivonut enemmän hapokkuutta siihen. Katkarapusalaatti oli hyvän makuinen, mutta marinoitu/pikkelöity punasipuli ja omena kombona menivät vähän yli makeuden osalta. Kinkku-majoneesi-bulgurisalaatti oli sekin hieman makeaan kallellaan ja melko rasvaisen oloinen (kai tämä on sitä “ruokaisuutta” salaatissa?). Porkkana-kvinoasalaatin juustosysteemi taas oli sen verran tymäkkää, että jäi sitten pääosin lautaselle. Perunat olivat hyviä ja sillikin ihan ok. Leivät olivat hyviä, erityisesti pidin maalaisleivän mahtavasta kuoresta sekä sitkosta. Kirnuvoi toimi täysin yllättäen myös hyvin leipien päällä. Muutkin levitteet (oli pakko maistaa) olivat hyviä. Mustikkapiirakan ja kahvin jätin tällä kertaa väliin. Jotenkin tästä tarjoomasta jäi vähän sellainen epäonnistunut retroilu mieleen ja ruoka ei mielestäni ollut puitteiden mukaista.

image

Sisustus on hieno ja arvokas, kristallikruunut loistavat ja Senaatintori avautuu pienehköistä ikkunoista. Tämä on upea arvokiinteistö ja sopivasti kalustettu, vaikkakaan aulan baaritiski ja sen tarvikekaapit olekaan ihan niin sopivia. Ne eivät kuitenkaan ruokailutilassa häiritse mitenkään. Asiakaspalvelu oli sujuvaa ja asiallista. Kasvissyöjälle täällä oli aika huono valikoima, eikä selvästikään ollut siihen päin suuntautunut. Lasten kanssa en välttämättä tällaiseen salaattia+soppaa buffaan tulisi, erityisesti kun hintataso on normaalia hieman korkeampi. Se täytyy sanoa tosin, että vappubuffassa lapset otettiin erinomaisesti huomioon ja homma toimi silloin oikein hyvin. Mutta nyt ruoka oli tosiaan hienoinen pettymys, erityisesti tähän korotettuun hintaan.

image

URL http://ravintolasunn.fi/
Puhelin 010-2312800
Osoite Aleksanterinkatu 26, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.