Nuevo

HUOM! Ravintola on suljettu (ainakin 2016 remontin ajaksi).

20140619-123024-45024986.jpg

Espanja-mielessäni päätin sitten suunnata kauppatorin suuntaan ja koestaa Nuevon lounaslistan. Koko alue parveilee turisteja, joten menin heti aukeamisen aikaan, klo 11:30. Astuessani sisään, minut ohjattiin pöytään, kysyttiin juomavalinta (vettä) ja annettiin lista käteen (oikea ravintola!). Lista olikin oikein mielenkiintoinen. Alkuun Soppa (8,10e / 10,00e eli varmaankin pääruuaksi) eli Kylmää kurkku-jogurttikeittoa, Ensalada (8,60e / 14,20e sama homma) eli Mozzarella-oliivisalaattia tai Tapas -lajitelma (8,30e). Pääruuaksi Vegetal (15,10e) eli Valdeon-juustolla täytettyjä sieniä, Pescado (16,40e) eli Tonnikala-varras, sahrami-couscous ja limekreemiä tai Carne (16,90e) eli Porsaan kassleria, vuohenjuusto-bataattipyreetä ja Dijon-aliolia. Jälkkäriksi Mangomoussea ja marenkia (6,80e) tai (Petit fours) Kaksi käsintehtyä suklaatryffeliä (6,80e). Näiden lisäksi löytyi (vähintään kahdelle) Plato de carne, joka pitää sisällään huomattavan lihavalikoiman, sekä Plato del día (10,00e) eli Ankankoipea ja linssimuhennosta. Päädyin päivän annokseen, eli ankkaan.

Tilauksen jälkeen tuotiin leipäkori josta sai ottaa rosmariinilla maustettua, herkullista focacciaa (jossa oli hyvät merisuolat pinnassa). Annoksen saapumisessa meni hetki aikaa, vaikka olin ainoa ravintolassa joka oli tilannut ruokaa tässä kohtaa (viereisessä pöydässä istui mies odottamassa kaveriaan, mutta ei näin ollen ollut tilannut vielä), joten tämä ei ole nopeaa lounasta kaipaaville. Mutta eipä tänne kiireellä kannata tullakaan, ruoka oli sen verran hyvän makuista, että sen parissa kannattaa tovi nautiskellakin. Lautasen saapuessa näky oli komea, annos oli aseteltu kauniisti lautaselle ja komponentit olivat selkeästi esillä. Lautasella oli (dijon?) aiolia sekä (ilmeisesti) balsamiccoreduktiota pohjalla. Tämän päälle oli aseteltu ensin (beluga)linssi”muhennos” yrtteineen jne ja linssien päällä oli tyylikäs ankankoipi “frenched”(mikäs tämän suomenkielinen vastine on?) luineen. Kaikki oli oikein herkullista, ainoa mistä pitää antaa miinusta oli ankan nahka, joka ei ollut millään tavalla rapea. Tosin eipä Heston Blumenthalkaan tätä ratkaissut kovinkaan helposti (ks. “In Search of Perfection” Peking Duck www.imdb.com/title/tt1506376/), joten ei tämä valtavasti häirinnyt. Linssimuhennos oli erinomaista ja ankka oli pysynyt pääosin mehukkaana, poislukien muutamia hieman kuivahtaneita kohtia. Aioli teki annoksesta loistavan ja ottaen huomioon hinnan (10e), tämä edustaa kyllä käymisen arvoista paikkaa. Julistan täten espanja-viikot menestykseksi!

Nuevon sisustus on erittäin tyylikäs ja kun paremmat ilmat taas saapuvat, niin terassilla on varmaankin erittäin miellyttävää nautiskella herkuista. Palvelu on asiallista ja pääosin nopeaa, tosin ruokaa joutunee hetken odottamaan. Tänne voi ehdottomasti tuoda vaativampiakin vieraita ja pääosa muista asiakkaista koostuikin liikelounaita nauttivista porukoista.
Kasvisruokaa löytyy listalta useampaa vaihtoehtoa ja lastenkin kanssa tänne voisi varmasti tulla.

URL www.ravintolanuevo.fi
Puhelin 09-61285900
Osoite Sofiankatu 4, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.