Say Delicious (2. kerta)

image

 

Huom! Ravintola on suljettu.

Osa perheestä tuli kaupunkiin ja mentiin yhdessä lounaalle, joten mikäpä olisi ollut parempi kohde kuin Say Delicious, Kallion kätketty helmi. Kyseessähän siis oli kolmen ruokalajin setti (9,80e), jossa alkuun tulee soppa, pääruoka valitaan kolmesta vaihtoehdosta ja jälkkärin viereen otetaan kahvi tai tee. Tänään oli tarjolla alkuun kasvissoppa (en kysynyt että mikä), pääruoaksi possupihvi, lohipasta tai kasvispasta sekä loppuun (mudcake henkinen) suklaakakku lipstikkajätskillä. Itselle ja vaimolle valikoitui possupihvi ja tytölle otettiin lohipasta. Pasta ollen paikan päällä tehtyä tuorepastaa. Halutessa voi ottaa myös keittolounaan (6,80e). Tilaus tehdään pöydässä ja maksun voi suorittaa tiskillä. Ja meidän 2-v tytölle löytyi syöttötuolikin, vaikka olisi hän jo melkein ylettänyt normituolissakin syömään.

image

Alkukeitto oli jälleen hyvä kasvissoppa joka maistui myös parivuotiaalle tytölle erinomaisesti. Tytölle tuotiin myös puolikas keitto, vaikka jotain me vaimon kanssa sekoiltiin tilauksen kanssa alussa. Tällä kertaa ei tullut sopan viereen talon leipää, mutta eipä tämä haitannut kauheasti (olikohan unohtunut? itsellekin tuli mieleen vasta tätä kirjoittaessa). Soppa oli mausteisen maukas ja tyttökin veti sitä huulet soikeena. Soppakulhot vietiin pois ja sitten kohta tuli pääruoat. Nopea tämä mesta ei missään nimessä ole (nytkin meidän lisäksi vain kaksi ihmistä paikalla), mutta eipä sitä kannata mennä syömään pitkää lounasta kiireellä. Meille ainakin tämä tahti sopi aivan erinomaisesti. Pääruoka olikin taas kivan näköinen, myös pasta-annos, tosin sen kuva oli sen verran luokaton, etten viitsinyt tähän laittaa. Possupihvi ei ehkä ollut ihan niin hekumallisen hyvä kuin viime kerran pihvi, mutta ihan hyvä kuitenkin. Kastike oli myös hyvä, mutta ei niin erinomainen kuin viime kerran kolmen pippurin kastike, tosin se oli kyllä todella hyvä. Tämän kertaisen lohkoperunat veivät voiton edellisen kerran bataattisysteemeistä, mutta vain tekstuurin osalta. Kasvikset olivat jälleen kerran makoisia ja rapsakoita, ihan eri leveleillä kuin jotkut väsyneet pakastemeiningit mitä saa kalliimmissa paikoissa. Tytön pasta oli kastikkeineen kaikkineen hieno ilmestys ja kala oli paistettu todella mainiosti. Itse olisin ehkä kaivannut pastaan vähän lisää notkeutta, mutta ehkä tämä kuului tähän kyseiseen (täällä itse valmistettuun) tuorepastatyyppiin. Loppuun tullut suklaakakku oli niin erinomainen lopetus tälle hienolle lounaalle, että tytöllekään ei ehditty edes lusikkaa tuoda, kun hän oli jo vetäissyt jätskipallon kakun päältä. Oman kakun syötyään hän siirtyikin sulavasti vetelemään isin ja äidin kakkuja, mutta sen verran sain maistettua omalta lautaselta, että erittäin hyvä setti oli, varsinkin kun en yleensä näistä niin kauheasti perusta. Oikeasti, jos et ole vielä täällä käynyt, niin mene heti. Vaikka huomenna ja ylihuomenna kanssa. Tästä ei kauheasti enää lounastarjonta stadissa parane, ainakaan jos itse maksat lounaasi.

image

Sisustus on jännä hipsterikapakan ja kortteliravintolan risteytys. Tällä kertaa kohokohdaksi nousi vessan lavuaarista löydetyt simpukat ja kivet, jotka olivat niin ihmeelliset, että tyttö halusi toisenkin kerran käydä utilisoimassa fasiliteetteja, vaikka ei oikeasti ollut enää mitään tarvettakaan. Niitä aarteita siinä sitten hetki ihmeteltiin, kunnes tuli aika lähteä taas ulkomaailmaan. Kasvissyöjille löytyy joka päivä hyvä pääruoka ja alku+peräruoka jokatapauksessa sopii kaikille kaksijalkaisille. Lasten kanssa kannattaa ehdottomasti mennä, homma sujui palvelua ja hintaa (puoleen hintaan vetäisivät, vaikka soppaa lukuun ottamatta kaikki annokset olivat oikeasti täyskokoisia) myöten valtavan hienosti. Menkää jo käymään, mitä te siellä odotatte?

image

 

URL https://www.facebook.com/RavintolaSayDelicious
Puhelin 09-7012343
Osoite Kolmas linja 18, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.