Beefy Queen Jambo

20140707-125638-46598730.jpg

HUOM! Ravintola on suljettu

Tämä perinteikäs paikka tarjoaa pihviä ja lisukkeita kaikille nälkäisille miehille. Naisia täällä ei ole näkynyt kuin tiskin takana kerran. Tilaus suoritetaan tiskille, jossa pistetään vesihanan alle tuoppi samalla kun tilaus maksetaan. Tiskin vieressä on lista joka on pitkä ja vaikeaselkoinen, käytännössä valitaan proteiini, kastike ja lisuke. Pihvejä löytyy härästä (eli lehmästä, miksi sitä kutsutaan niin usein häräksi?), possusta, broilerista ja muistaakseni oli vielä lohikin listalla. Lisukkeita ovat salaatti (tähän kannattaa napata tiskiltä salaattikastike), paistetut perunat, ranskalaiset ja jotain muutakin mitä en nyt tähän muista (muussi?). Yleensä täällä tulee valittua joko ranskalaiset tai sitten salaatti. Salaatin kanssa annokset eivät ole niin järkyttävän kokoisia mäjäytyksiä.

Tänään päädyin kuitenkin raskaamman luokan vaihtoehtoon, eli härkää ja ranskalaisia bearnaise-kastikkeella (10,70e). Tilauksen jälkeen aseet ja vesi kantoon ja pöytään istumaan. Tarjolla on päivän lehti, mutta tällä kertaa oli niin monta yksin syövää että lehdet ehtivät loppua. Eipä tuo haitannut menoa koska ruoka saapui hetken odottamisen jälkeen. Annoskoko täällä on melkoinen, kuten kuvasta näkyy. Pihvi on iso ja ranskalaisia sekä kastiketta on riittävästi. Salaattiakin oli lautasen nurkalla, mutta se on täällä usein aika mauton kokonaisuus ellei nyt tosiaan sitä kastiketta muista ottaa tiskiltä mukaan. Annos oli hyvän ja rasvaisen makuinen, kuten tällaisen kuuluukin olla. Eli omassa kategoriassaan hyvin vedetty, joskin ei tällaista kovin usein pysty vetämään.

Sisustus on kuin kaurismäen elokuvasta, pari taulua seinillä ja pöydät sekä tuolit. Kalusteet ovat melko kulahtaneita, noin muuten paikka on semisiisti. Kasvissyöjille tämä paikka ei tarjoa kuin synkkää keskustelua tiskillä ja perheen kanssa ei tänne kyllä eksy.

URL Beefy Queen
Puhelin 09-611071
Osoite Pieni Roobertinkatu 13, Helsinki

 

One thought on “Beefy Queen Jambo”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.