Say Delicious

image

Huom! Ravintola on suljettu.

Koska keli oli parempi kuin aiemmin tällä viikolla, päätin perjantain kunniaksi hilata itseni hieman tavallista pidemmälle lounasreissulle. Suuntana tällä kertaa Kallion kukkulat ja sieltä bongattu Say Delicious. Mesta sijaitsee hieman pidemmällä Kolmatta linjaa, hieman Sandron ohi. Nopean metromatkan ja lyhyen kävelymatkan jälkeen saavuin ravintolan luokse. Toisin kuin jotkut muut Kolmannen linjan erinomaisista ravintoloista, tämä ei yllättäen ollutkaan tupaten täynnä heti klo 11, kun saavuin paikalle. Olin itseasiassa ensimmäinen mestoilla ja sain hyvän tovin ruokailla ilman mitään muuta asiakaskuntaa. Astuttuani sisälle minut ohjattiin pöytään ja kerrottiin päivän ruokalista josta on aina tarjolla joko keittolounas (6,80e!) tai kolmen ruokalajin menu (9,80e). Listalla oli tarjolla tänään Alkuun: Kasvissosekeitto, Pääruoaksi: Avokadopasta (ja mahdollisesti myös Avokadokanaa, tämä jäi hieman epäselväksi), Lohimureke ja Talon Pihvi. Loppuun on jälkkäri (porkkanakakku jollain jätskillä tms) ja kahvi tai tee. Itse valitsin pääruoaksi pihvin. Maksun suoritin tiskille, mutta varmaankin homma olisi sujunut oikein hyvin myös pöydässä. Paikka toimii siis ihan aidon ravintolan tavoin.

image

Alkuruoka saapui nopeasti ja siihen sivuun tarjottiin (focaccia-henkistä) talon leipää. Soppa oli oikein maukas ja pieni yrttisyys toi miellyttävää variaatiota makumaailmaan. Leipäkin oli hyvää, vaikkakin yleensä pidän enemmän kunnon kuoren sisältävästä leivästä. Tämä kuitenkin sopi erittäin hyvin sopan rippeiden pyyhkimiseen lautaselta. Kohta sopan jälkeen saapuikin pöytään pihviannos ja heti ensimmäiseksi yllätyin, että kyseessä on ihan aito pihvi, eikä jauhelihasta tms tehty pannupihvi, mitä vähän odotin tähän hintatasoon. Maut olivat todella hyviä, kermapippurikastike oli erittäin hyvä ja pihvi oli muutamaa kollageenikohtaa lukuunottamatta erinomainen. Bataattilisukkeet olivat myös herkullisia ja pieni rapsakkuus pinnassa toivat hyvän tekstuurivaihtelun. Vihanneslisukkeet olivat myös maltilla tehdyt ja kaikki komponentit maistuivat omalta itseltään ja olivat pitäneet hyvän suutuntuman. Tämä oli erittäin hyvä pihviannos ja jo pelkästään tällaisen pääruuan takia kannattaa tulla pidemmältäkin käymään. Mutta mutta, pihvin jälkeen tuotiin minun eteeni vielä kaunis jälkiruoka-annos joka olisi sopinut mihin tahansa fine-dining ravintolaan. Hienon esillepanon lisäksi tämä oli syntisen hyvä lopetus, ja kaavin lusikalla viimeisetkin tahmeat herkkupalat lautaselta. Tämä oli häkellyttävän hyvä setti ja sopisi erinomaisesti paremmaksi päivälliseksi, saatikka lounaaksi ja hintatasoltaan tässä oli jotenkin vaikea käsittää, että tämä tosiaan maksoi alle kympin. Harvoin tekee mieli maksaa enemmän rahaa kuin mitä pyydetään.

image

Sisustus on jännä hipsteribaarin ja bistron sekoitusta, kattovaloina toimivat pohjista rikotut magnum-pullot ja puuhalkojen koristaman baaritiskin etuseinää koristaa tv:ssä loopilla pyörivä video takasta. Ainakin ravintola oli hyvin persoonallinen ja siistihän tämä oli, vaikkakaan ei ihan Kolmos3n tasoille pääsekään. Palvelu oli ystävällistä ja rentoa. Kasvissyöjälle täällä oli koko menu tarjolla, avokadopastan muodossa, muut annoksethan olivat sopivia ja koska kolmen ruokalajin kasvisruokasetti on melko ennenkuulumaton asia normihintaisissa ravintoloissa, niin suosittelen jo pelkästään senkin takia tarpomaan tänne. Lasten kanssa tulisin aivan ehdottomasti syömään ja syöttötuolikin löytyy, vaunut tosin eivät mitenkään mahdu sisälle. Jos et ole käynyt, (ja vaikka olisitkin) niin nyt on sellainen paikka missä pitää aivan ehdottomasti vierailla.

image

URL https://www.facebook.com/RavintolaSayDelicious
Puhelin 09-7012343
Osoite Kolmas linja 18, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.