Kynsilaukka

IMG_1683.JPG

HUOM! Ravintola on lopettanut

Olin kollegan kanssa toiveikkaana matkalla Kolon lounaalle, kun olin mukamas katsonut Facebookista lounaslistan. No listahan oli peräti toukokuulta tms, joten Kolon ovi pysyi tiukasti kiinni, vaikka selvästi keittiössä oltiin misaamassa päivällistä. Kadun toisella puolella, pienen matkan päässä, häämötti vuosien takaa tuttu Kynsilaukka. Ovi oli kutsuvasti auki (tämä on hyvä käytäntö) joten päätimme mennä sinne. Kyseessähän on hyvin pitkän aikaa toiminut ravintola, joten meidät ohjattiin pöytään istumaan ja lounasmenu kerrottiin suullisesti. Tarjolla tänään oli: alkuun Mustajuurikeitto (hinnat ovat muistinvaraisia, joten sinnepäin 8e) tai Maalaissalaatti (10e), pääruuaksi Paistettua maksaa perunamuussilla (13e) tai Sienirisotto (13e). Jälkiruokaakin löytyi (en muista mitä tai paljon maksoi) ja ilmeisesti paikka myy businesslounas-tyyppistä kokonaisuutta alku-pää-peräruoka setillä joka maksaa sitten jonkun könttäsumman. Päädyimme molemmat ottamaan vain pääruuan ja molemmat valitsimme maksan.

IMG_1662.JPG

Alkuun tuli leipää ja erinäisiä valkosipulituotteita: kynsiä marinointiliemessä, valkosipulihaketta öljyssä sekä valkosipulivoita. Leipä oli erittäin tuoretta ja sitä oli tummaa sekä vaaleaa. Valitsin molempia yhden ja päällystin molemmat valkosipulilla. Leipä oli melko hyvää, tosin molemmat olivat aika höttöisiä ja sitko sekä puuttuva rapsakka kuori jäivät puuttumaan. Valkosipulilisäkkeet olivat makoisia. Pääruoka saapui verkkaiseen tahtiin, mutta annos oli hyvän näköinen ja olisi mielestäni kaivannut lämpimän lautasen alleen. Pekoni ja maksa ovat klassikkoyhdistelmä ja molemmat maistuivat hyvältä. Maksa oli viipaloitu hieman liian ohueksi ja oli näin ollen mennyt jonkun verran yli. Yrttejä ja valkosipulia (valkosipulivoista?) sisältävä perunamuussi omasi hyvän rakenteen ja erinomaisen maun. Eliten pottuvoille tämä hävisi, mutta vain hieman. Kermakastike oli varma valinta tähän annokseen ja komppasi hienosti kaikkia muita komponentteja. Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä osana annosta oli paistetut kasvikset jotka olivat erinomaisia. Näin maukasta ja kivan napsakasta kasvislisuketta en ole pitkään aikaan maistanut. Kerrassan hieno suoritus, joka nosti annoksen kokonaisuuden lähes erinomaiseksi, ainoastaan maksan kypsyys jäi vaivaamaan.

Sisustusta ei ole päivitetty varmaan koskaan ja täällä olikin hieman kaurismäkimäinen pysähtyneisyyden tunnelma. Tummanraskas sisustus ja hieman kauhtuneet kalusteet seinällä soineen käkikellon kanssa ovat melko persoonallinen kokemus nuorekkaan trendikkäiden ravintoloiden täyttämällä alueella. Ravintolassa oli hyvin vähän asiakkaita ja kaikki muut seurueet olivat liikeneuvotteluita pitäviä miesporukoita. Täällä saa olla rauhassa ja jutella kaverin kanssa hyvän ruoan äärellä. Kunhan ei ole kiire, eikä kaipaa sisustukselta kuuminta hottia, niin tämä tarjoaa kohtuulliset puitteet liiketapaamiselle. Palvelu oli ystävällistä ja rauhallista, tosin ehkä kantaiskortin hakemuksen tuomisen pöytään olisi voinut jättää vaikkapa toiselle käyntikerralle. Nyt tämä tuntui hieman turhalta. Kasvissyöjälle olisi ollut mielenkiintoinen sienirisotto sekä mustajuurisoppa tarjolla, joten saattaisi olla ihan mielenkiintoinen käyntikohde. Lasten kanssa näin rauhalliseen ympäristöön voisi hyvinkin tulla, ainakin tilaa löytyy jne. Mutta ehkä lounaslistan sisältö sekä sen valkosipulipainotteisuus osoittautuisi ongelmaksi lasten kanssa.

URL www.kynsilaukka.com
Puhelin 09-651939
Osoite Fredrikinkatu 22, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.