Haiku

Meni keräilyeriin nyt tämä perjantai, mutta Ei Se Haittaa[TM]. Olin vähän arvellutkin, ettei se Santinon tilalle tullut Blancco Pizzeria ollut vielä oikeasti auki, vaikka webska niin väittikin (“Uusi Blancco avattu Kampissa, Kampinkuja kakkosessa.”). Tähän kuului plan B, eli Kampin Torin kulmassa (ex-We <3 Pasta, ex-ex-Vivo’s, ex-ex-ex-Oma) joku aika sitten bongattu kebab-mesta (no hei, perjantai!), jonka pääasiallinen viehätys perustui ikkunateippiin “Good Food, Maximum Test“.

Mutta en päässyt maksimaaliseen testiin, jossa olisi varmasti eroteltu jyvät akanoista, vaan tämäkin ravintola on pistetty säppiin. Ilmeisesti tuo kyseinen lokaatio on hyvin haasteellinen, kun ei mikään rafla siinä pysy kovinkaan pitkään.

Vähän tulee mieleen se umpeutunut Sinne/Smyg, jonka osoite on näitä vaikeampia paikkoja, jos meinaa jotain muuta kuin viinaa myydä. Mutta mutta, olin hyvin varautunut ja kaivoin takataskustani (noin niinkuin kuvainnollisesti, en mä näitä printtaile tai mitään) plan C:n, eli Lasipalatsin semiuuden sushibuffetin, Haikun.

A fairly standard sushi buffet, with miso and salad on the side.

Other sushi buffets in the area are Fuku, Konnichiwa and Kuwano.

Kyseessä on siis ihan normi sushibuffa (12,50e), tosin täällä ei ole lämpimiä ruokia, pelkkää sushia, mison ja salaatin lisäksi. Tilaus ja maksu hoidetaan tiskille tullessa.

Aseet ja rensselit löytyvät buffasta sekä linjaston päädystä. Erityismainintana on se, että pöydissä on erikseen kyltit missä toivotaan, että astiat siivotaan pois (astiapiste on buffan alussa).

Jätin salaatit ja vesimeloniviipaleet buffaan (pari normisalaattia, toisessa kikherneitä, toisessa “fetaa” yms) ja hyökkäsin suoraan misokeiton kimppuun. Tämä oli ihan jees, tällaiseksi sammiosta kauhotulle kamalle. Ehkä jonkun verran suolaisempaa kuin normaalisti, mutta lämmitti tosi kivasti tuon kylmän ulkoilun jälkeen.

Sushit olivat aika hyviä, riisiä ei ollut kohtuuttoman paljon ja sen maustaminen oli ook. Riisinjyvätkin erottuivat, näitä ei ollut kukaan vihaspäissään puristanut tiiliskiveksi. Lohi ja muut päällysteet olivat hyvän makuisia, lohi ei maistunut silleen ikävällä tavalla kalalle.

Päällysteet tosin eivät olleet kovinkaan jämäkästi paikoillaan, joten kun yritti kepeillä napata kiinni ja kastaa oikeaoppisesti pelkkää kalaa soijaan, niin ei tullut muuta kuin sutta ja sekundaa, kun kalabiitit lörtsähtivät soijaan. En kuitenkaan onnistunut räiskyttelemään yhtään mitään vaatteilleni kaikesta tästä huolimatta, joten olin lopputulokseen ihan tyytyväinen.

Tarjolla olleet sushit edustivat myös kohtuullisen konservatiivista linjaa, mistä itse pidän enemmän kuin tolkuttomasta kikkailusta. Oli siellä toki muutamat omituiset, paahtopaistia (joka oli yllättävän mureaa) sekä niitä caviart makeja. Eli aika samanlainen kuin esim. Luckiefun’s, tosin ei ollut tosiaan mitään lämpimiä ruokia, mistä voidaan olla montaa mieltä.

Jos sushia kaipaa, eikä muuta, niin tämä on mielestäni käymisen arvoinen paikka. Tosin edelleenkin olen enemmän taipuvainen pitämään Fukua ja ehkä myös Konnichiwaa parempana kokonaisuutena.

Sisustus on siisti, puu on hallitsevana elementtinä ja tunnelma on kaikesta ryysiksestä huolimatta melko harmoninen ja rauhaisa. Kiva tässä oli istuskella ikkunan ääressä ja tutkailla Forumin nurkan vilkasta tohinaa samalla kun veteli rullattua kalaa naamavärkkiin.

Asiakaspalvelu oli nopeaa, tosin ehkä se astioiden self-service blokkaus teki tästä vähän liian paljon sellaisen linjastomaisen meiningin.

Mutta mikäs siinä, onhan näihin totuttu kouluissa ja intissä. Ainakaan ei ollut jarrua sake nigireissä (eihän?).

Ps. Hyvää viikonloppua! Tämä olikin sitten (ilmeisesti) numero #753 (Bali Brunchin uutta osoitetta ei lasketa), joten #750 meni vähän tolleen huomaamatta ohi. Mutta tarkoitus olikin juhlistaa vasta numeroa #777, pitää ehkä mennä kasinolle syömään.

Pps. Nythän on ollut niitä tonttuovia lehdissä, niin oisko tämä sellainen itämainen versio tuollaisesta?

URL www.haikusushi.fi
Puhelin 0400-415875
Osoite Mannerheimintie 22-24, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.