Sinne

IMG_1862.JPG

HUOM! Ravintola on vaihtanut nimeä ja on nykyään Smyg.

Porvoon maineikas Sinne on avannut bistron myös tänne (lolz, yms) ja paikka on mitä mainioin, eli vanha Mutsin tila Alcatrazia vastapäätä. Tässä on ollut jos jonkinlaista trendiviritystä ja yksikään ei ole vielä kestänyt kauhean pitkään. Toivottavasti porvoolaiset paluumuuttajat saavat tilan haltuun paremmin kuin aiemmat yrittäjät. Paikka on tyylikkään bistromaisen rento fine-diningiin kallellaan oleva ravintola. Joten heti kun kollegan kanssa astuttiin sisään, niin toivotettiin tervetulleiksi ja istutettiin “ei varauksilla tulevien puolelle” joka oli kadun puoli. Paikka oli melko tyhjillään, joten päästiin kivaan ikkunapöytään. Listalla on kaksi puolta, ajoitellen vaihteleva lounaslista, sekä “deli”, joka piti sisällään: toast skagen, burgeri, salaatti ja mahdollisesti jokin soppa. Valitettavasti (soo-soo, tällä hintatasolla pitäisi löytyä aikaa ja rahaa laittaa lista edes Facebookkiin) delilistaa ei ole mistään muualta kuin ravintolasta saatavilla, joten mennään muistinvaraisesti. Tilattiin burgeri (18e) ranuilla (3e, muutkin lisukkeet, kuten coleslaw ja salaatti olivat 3e). Lounaslistalla tänään oli: Sellerisoppa (9e/12e jos oikein muistan); Paistettua nieriää, uunipunajuurta ja sitruunavoita (20e), Glaseerattua porsaanposkea, marinoitua punakaalia ja juurespyreetä (18e) sekä loppuun Tyrnisorbettia ja lakritsamoussea (10e). Ei olla siis ihan alalaidassa hintatason puolesta, mutta ei toisaalta tyylinkään. Siitä myöhemmin lisää.

IMG_1844.JPG

Ennen pääruokaa saapui paperipussillinen spelttileipää suolatun voinapin kanssa. Kohteliaasti kysyttiin, että haluammeko leipää vaikka onkin tulossa burgerit, mikä oli mielestäni ihan asiallinen tiedustelu. Halusin kuitenkin maistaa heidän leipää myös, joten kohta sitä oltiin murtamassa leipää. Pienet sämpylät olivat ihan kiva näpertelyn kohde alkuun, vaikkakaan kuori ei ollut mitään kovin ihmeellistä näissä. En oikein havainnut mitään erityistä makuvivahdettakaan, ehkä jokin pieni hento takavire löytyi hyvän sitkon sisältä. Burgeri saapuessaan oli oikein mainio ilmestys ranujen kanssa. Ja perunat olivatkin erinomaisia, isolla suolalla ja rapsakalla pinnalla varustettuja, herkullisen ketsuppi-aioli(!)yhdistelmän saattamina. Näitä tuli myös hyvä kolpakollinen, joka sopi rehelliseen bistroteemaan. Itse burgeri oli mehevän näköinen ja kaikki komponentit erottuivat edukseen, kiiltävän kuoren omaavasta pullasta aina yllättävän rapsakkaan salaattiin asti. Kaikki oli myös erittäin herkullista ja tätä jaksoikin ihan viimeiseen muruseen asti. Ainoa ongelma itsellä oli, että tätä burgeria ei kyllä syödä käsin, vaan se puretaan pala palalta haarukalla ja veitsellä, joka aina jollain pienellä tapaa mielestäni vie osan burgerin perusolemuksesta. Mutta tällaisiahan nämä tuppaavat näissä vähän paremmissa paikoissa olemaan, ei siinä mitään ihmeellistä. Listan ja ruokailukokemuksen perusteella tulen tänne ihan varmasti joku ilta nautiskelemaan, homma on jo ihan alussa näin hyvin hallussa. Hienosti tehty.

Sisustukseen on satsattu ja se näkyy. Yksityiskohtia riittää eivätkä ne riitele keskenään. Täällä tuntee olevansa itsensä tiedostavassa, oman linjan valinneessa paikassa. Asiakaspalvelu oli hyvin pirteän purskahtelevan ystävällistä, johon ei ole tottunut suomalaisella lounaalla. Koko touhu vedettiin kuitenkin sen verran rehellisen oloisella meiningillä, että pidin ja arvostin. Miellyttävää saada ns. stanu-lounaalla näin tasokasta, mutta kuitenkin harkitun rentoa palvelua. Kasvisruokaa näyttäisi löytyvän ainakin sopan muodossa, mutta koska tosiaan listoja on hieman puutteellisesti saatavilla (toivottavasti tähän tulee ihan hetikohta parannus), niin vaikea sanoa. Kaikkien kannattaa kuitenkin käydä täällä, ravintola edustaa uutta rennomman fine-dining kokemusta tarjoavien ravintoloiden ylempää kastia tässä kaupungissa. Tila on tavallaan hauska, sisäpihoineen kaikkineen, mutta lokaatio on ollut aina hieman haastava. Toivottavasti tästä tulee suksee. Tänne voisi tulla lastenkin kanssa kokeilemaan, vaikka aika remuisiahan ne olisivat tähän “ladies who lunch” fiilikseen. Mutta varmaan ruokakin maistuisi ja hyvin tänne ainakin vielä mahtuisi vaunujenkin kanssa. En tosin tarkkaillut lasten syöttötuoleja etc, joten en nyt hazardilla lähde merkkaamaan lapsiystävälliseksi, uskoisin kuitenkin hyvän palvelun takia, että sekin puoli voisi toimia.

URL www.sinnehelsinki.fi
Puhelin 010-3228142
Osoite Eerikinkatu 2, Helsinki

 

One thought on “Sinne”

  1. Moi Juha, kiitos jutustasi. Ollaan kovasti työstämässä nettisivuja valmiiksi ja toivottavasti loppuviikosta olisi viimeistä vaille valmiit kaikkine listoineen. Late/Sinne

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.