Eat Mi

Ja tänään olikin sitten vuorossa viikonlopun metsäreissusta elpyminen ja myös korsetin metsästys (Morticia hoiti homman kotiin loistavalla palvelulla), joten tuli könyttyä ulkona pikku tihkussa, nautiskelemassa asfalttiviidakon menosta ja meiningistä. Tämän risteilevän matkan keskellä piti saada jotain ravintoa, joten mentiin R:n kanssa Coronaa vastapäätä sijaitsevaan Eat Mi (tai Eat ME tai Eat [Mi:], jos ollaan ihan tarkkoja) -ravintolaan tutkimaan tarjontaa.

Tämähän tuli vetäistyä listalle jo aiemmin (luulin että oli tullut La Soupen tilalle, mutta on sekin vielä pystyssä), Colorado-reissulla (tai no aamuisella kävelyllä Ruoholahdesta ytimeen). Olin vältellyt, kun ajattelin että on liian terveellistä ruokaa, olin tavallaan oikeassa.

Healthy and refreshingly light food, but with giant portions, this pleasant little restaurant had bubblingly friendly service to boot. I had a fulfilling bowl of warm lentil soup and my wife had a huge salad with smoked salmon.

Other restaurants right next to this one are Helmi, Pasha’s and La Soupe.

Tarjolla on smoothie kulhoja (jos ymmärsin oikein, niin hillitön läjä smoothieta ja paljon tuoreita hedelmiä), soppaa (7,40e) sivusalaatilla ja leivällä sekä salaatteja (10e). Itse nappasin päivän keiton (linssisoppaa) ja R. otti lohi-avokadosalaatin.

Soppa tuli nopeasti ja sitä olikin sitten sellainen jalkapallon kokoinen annos. Soppa oli hyvää ja lämmitti mukavasti, linssit sekä muutamat sattumat (tomaattia? porkkanaa?) olivat saavuttaneet juuri sopivan konsistenssin, menemättä kuitenkaan ihan muussiksi.

Ainoa mitä tällaisessa itse kaipaan on vielä tymäkämpää maustamista, Govindam (tosin Krunikan toimipiste on suljettu) onnistui mielestäni tässä snadisti paremmin ja ehkä vieressä voisi olla joku chilisoossi tms niille jotka haluavat enemmän potkua. Mutta siis oli tämä tosi hyvä, varsinkin kun ottaa hinnan huomioon.

Ja saaristolaisleipäkin maistui, sivusalaatti oli sekin kovin runsas, mutta olisi ehkä kaivannut jotain kastiketta. Ruokaa oli lähes koominen määrä ja täältä tulikin lähdettyä maha pystyssä ja hyvillä mielin.

R:n salaatti oli sekin todella iso setti, löytyi tuoretta mansikkaa, kikhernettä, avokadoa ja sitä lohta. Kaiken muun lisäksi. Lohi oli kuulemma hyvää, ihan muutamaa kohtaa lukuunottamatta ja kaikkea oli niin paljon, että varmasti lähti nälkä.

Tässä olikin sitten joku balsamiccokastike, joka toimi hyvin muiden komponenttien kanssa yhteen. Hyvä ja terveellisen oloinen lounas, suosittelen käymään jos kaipaat vähän kevyempää touhua.

Sisustus oli jännä yhdistelmä deliä, kaupan omien brändituotteiden esittelyä sekä skedeliikettä. Tykkäsin isosta graffitin oloisesta seinämaalauksesta ja muutenkin tässä oli ihan hyvä viba. Asiakaspalvelu oli pirskahtelevan ystävällistä ja jotenkin tällaisena harmaana maanantaina se iloinen asenne tarttui väkisin itseenkin. Oikein miellyttävä kokemus kaikin puolin.

Ps. Huomenna on tulossa olevan (woo!) Palacen uusien vetäjien, Hans Välimäen ja Eero Vottosen järjestämä Maatilamarkkinat klo 11 lähtien Vanhalla.

URL www.eatmii.fi
Puhelin 044-0222951
Osoite Eerikinkatu 12, Helsinki

2 thoughts on “Eat Mi”

    1. 😀 Tarkempi arvostelu jääköön privaatiksi, mutta kaunis oli. Suosittelen 10/10.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.