Polku

Voi kyynel. Tämä olikin sitten stanu linjasto. Syytän taustatiimiä (eli itseäni) huonosta valmistautumisesta. Sinänsä ihan kiva käydä vetämässä Jätkäsaaren viimeinen(?) rafla, mutta olis tämän kyllä sinänsä voinut jättää myöhemmäksikin. Noh, tulipahan käveltyä uuden ja kiiltävän länsiterminaalin ohitse ja nähtyä sekin ihme.

Mutta kyllä tämä ilmansuunta on nyt hetkeksi koluttu. Seuraavan kerran kun pystyy/ehtii johonkin lounaalle, niin pitää ehkä tsekkaa Kallion kuppiloita tms. Ainiin, se kepsumesta Kampin torilla, jonka olin bongannut Alejandra-reissulla, joka oli tullut We Pasta -raflan tilalle. Se on Kebab House (jonka niminen mesta on ollut tässä kauan sitten) ja sillä on ihan päällikkö slogan: “Good Food. Maximum Test”.

A cafeteria with a nondescript lunch and subdued flavors, probably more in tune to the elderly people living in the house.

Other restaurants in Jätkäsaari are Malaga Bar, Alejandra and Skøgul.

Eli itselleni aikaisemmin täysin tuntematon Settlementtiliitto on ilmeisestikin tämän Sukupolvienkortteli-rakennuksen takana ja tätä myöten sitten tässä kivijalassa on ravintola. Rispektiä raflalle hienosta missiosta, eli täällä on duunissa mamuja ja tarkoituksena on edistää sinänsä oikein kiitettäviä arvoja. Mutta edelleenkin, on tässä nyt näitä linjastoja koluttu sen verran, että olisin ihan mielelläni pitänyt taukoa moisista.

Tänään tarjolla tässä buffa-mallisessa (10e) setissä oli: Hernekeittoa ja tykötarpeet (sinappi ja sipulihaketta), tuoretta leipää ja levitettä (tuorejuusto ja voi), salaattibaari (tonnikala-maissisötkötys, tomaatti-punasipuli, joku jännä majoneesihässäkkä #laputoiskiva, maustekurkkua, kurkkua, vihreää salaattisekoitusta, useampaa kastiketta), chilikastiketta, kardemummariisiä ja kana-kookoscurrya. Oli siellä myös lautasannoksena: Pesto-mozzarellapasta (11e). Mutta ei tehnyt mieli pastaa, joten otin sen buffan, kahvi olisi ehkä maksanut erikseen. Tilaus ja maksu hoidetaan kassalle tullessa.

Alkuun nykäisty hernari ei ollut mitään ihan ihmeellistä, mutta menetteli. Oli keitetty sen verran kasaan, että keitto ei ehkä ollut ihan oikea ilmaisu. Mutta sinappi ja hakattu sipuli sekä tällainen protohernari toimivat kyllä makukombona aina.

Salaatti vaikutti aluksi ihan kohtuulliselta, mutta valitettavasti siinä salaattisekoituksessa oli muutamia mädäntyneitä lehtiä ja meni vähän maku koko hommaan niitä ihmetellessä. Muutenkin tässä oli vähän sellainen olo, että ainakin osa salaateista oli seissyt jääkaapissa mahdollisesti jo vähän kauemmin, voi olla, että olen väärässäkin. Kiva kuitenkin, että olivat selvästi tehneet itse kastikkeet ja se sinappikastike oli maittavaa. Ja tuore leipä oli kanssa ihan jees.

Pääruokaan siirtyessä alkoi jo vähän väsyttämään, riisi oli juurikin sitä laitosriisiä, mutta oli onneksi kuitenkin maustettu kardemummalla, joka sopi yllättävän hyvin. Curry oli semijees, ymmärrettävästi maustaminen oli hentoa, mutta ikävästi se (selkeästi taas itse tehtyä, hyvä!) chilikastike maistui lähinnä tomaatilta, eikä sillä saanut modattua tätä juurikaan maukkaammaksi.

Tällaista varovaista ruokaa. Mutta siis kyllä toi curry riisillä meni, ja chilikastikekkin vähän maistui jne. Ehkä tänne ei kuitenkaan ihan varta vasten tulisi lähdettyä tuolta ytimestä.

Sisustus on siistin linjakas ja avara, mutta tällaisen hieman työpaikkaruokalan oloinen. Ihan jees tässä oli istuskella lounastamassa ja saipa taas aimo annoksen työmaameinkiä, kun ulkona suhasi vaikka minkälaista värkkiä.

Asiakaspalvelu oli oikein ystävällistä ja sujuvaa, astiat käytiin blokkaamassa kysellen, että sopiiko ja muutenkin kohtelu oli mainiota, kiitos siitä. Kasvissyöjälle oli ainakin se lautasannos, mutta itse menisin kyllä johonkin näistä muista Jätkäsaaren rafloista.

Lasten kanssa mahtuu kyllä, kun olin lähdössä, niin mestoille saapui iso mammapartio vaunuineen ja ihan hyvin he varmasti löysivät istumapaikat lapsineen.

URL www.ravintolapolku.fi
Puhelin 046-9214468
Osoite Länsisatamankatu 34, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.