Töölönranta

image

Tämä onkin sitten ensimmäinen brunssi-kirjoittelu. Mentiin koko perheen voimin tapaamaan neiti J:tä Töölönrantaan sunnuntaibrunssin merkeissä. Maksimoitiin kaupunkielämys ja mentiin ihan sporalla mestoille sekä häärättiin tapahtuman jälkeen hetki Töölönlahden puistossa. Ravintola Töölönranta on ollut tässä Ooperatalon takana melko pitkään ja pääosin täällä tulee käytyä nimenomaan brunsseilla sekä ehkä jotain äitienpäivää tms viettämässä. Paikka tarjoaa lounaitakin, jotka näyttivät sisältävän samoja annoksia kuin mitä brunssillakin oli tarjolla. Brunssi (37e ja 4-12v 16,75e) sisältää alkupala- ja jälkiruokabuffetit sekä valinnaisen pääruoka-annoksen. Tänään oli tarjolla alkupaloissa: Vihersalaattia ja karpalovinegretteä, Caesar-salaattia ja oliiveja sekä krutonkeja, Katkarapusalaattia, Kirkasta perunasalaattia, Waldorfinsalaattia, Sillejä ja silakoita Töölönrannan tapaan, Lämminsavulohta ja Remoulade-kastiketta, Ruohosipulimunakokkelia, Paahdettua pekonia, Tilliperunoita sekä Töölönrannan leipää ja voita. Pääruokia oli kolme: Grillattu flank steak palsternakkapyreellä ja bbq-kastikeella, Paahdettua nieriää sellerillä ja savumajoneesilla sekä Yrttirisottoa ja confattua portobelloa. Jälkiruoka buffet piti sisällään: Suklaakakkua ja appelsiinia, Britakakkua, Mansikkajuustokakkua, Suomalaisia juustoja. Itselle ja kahdelle lapsista valikoitui flank steak ja loput ottivat kalaa. Tilaus ja maksu suoritetaan pöydässä.

image

 

 

Alkupalabuffan notkuvat pöydät pitivät vaikka mitä herkkuja padoissaan ja kaikki oli yllättävänkin tasokasta. Olisi ehkä pitänyt malttaa hieman ja tehdä pari kiekkaa buffettiin, nyt tuli lastattua kaikki samalle lautaselle perus ruotsinlaivameininkiin. Waldorfinsalaatti oli maukas ja tämä klassinen makukombo oli toteutettu täällä hyvin. Vihreä salaattisekoituksen vieressä ollut karpalovinegrette oli huikean herkullinen ja miellyttävän erilainen salaattikastike. Caesar-salaatti oli ihan jees, krutongit olivat hieman liian kookkaita omaan makuun. Katkarapu couscous-salaatti taas toimi mainiosti, kuten myös taiten tehty perunasalaatti. Sillit ja silakat sekä lohi melko majoneesisella remouladella olivat myös oikein hyviä. Munakokkelissa oli jotenkin sellainen koostumus, että se ei ollut ihan oma suosikki ja pekonit oli paahdettu omasta mielestäni yli. Pidän hieman rapsakasta pekonista, mutta näitä ei voinut enää haarukalla käsitellä. Pehmeä, hieman focaccian kaltainen leipä oli ihan ok, kiva kun voita oli hieman vaahdotettu, sitä oli helppo lusikoida leivän päälle.

image

Flank steak saapuessaan oli kauniin näköinen annos, kuten myös nieriä. Perus annoskateus iski kun maistoin nieriää, mielestäni se oli annoksista onnistuneempi, vaikkakin ei se pihvi mitenkään huono ollut sekään. Tällä kertaa alkupalat voittivat pääruoan omalta osalta, mutta tytöt tykkäsivät kala-annoksesta ja erityisesti savumajoneesista kovasti, vaikkakin nieriän puuttuva nahka oudoksutti. Molemmissa annoksissa ollut kasvishöystö oli hyvin valmistettu ja toi värin lisäksi kivaa tekstuuria kun kasviksiin oli maltettu jättää kiva napakkuus.

image

Jälkiruokabuffa olikin sitten aika jännä, mansikkajuusto”kakku” oli käytännössä kaikki(?) juustokakun ainekset sörssättynä kulhoon. Ihan hyväähän tämä oli, mutta enemmänkin jokin Pappilan hätävarahan tämä oli, eikä mikään kakku. Mielestäni tämä ei edes varsinaisesti juustokakulle maistunut. Britakakun marenkimeininki toimi itselle paremmin, mutta juustot olivat se juttu tässä. Sini- ja valkohomejuustoa sekä jotain kermajuustoa. Kaikki kolme olivat kelpojuustoja, mutta olisin toivonut tarkempaa dataa kuin vain “suomalaisia juustoja”. Kaiken kaikkiaan tämä brunssi on erittäin hyvä ja laadukas ja ehdottomasti kokeilemisen arvoinen.

image

Sisustus on tyylikäs ja skandinaavisella linjakkuudella toteutettu. Täällä oli oikein viihtyisää istua sunnuntaipäivää ja turista niitä näitä. Asiakaspalvelu oli hyvin ystävällistä, sujuvaa ja miellyttävää. Kasvissyöjälle löytyi se yrttirisotto sienillä ja ehdottomasti kannattaa käydä koestamassa lounaallakin. Lasten kanssa kaikki toimi erinomaisesti ja heidät otettiin hyvin huomioon, iso kiitos siitä. Tämä puistomaisen tyylikäs ympäristö toimisi epäilemättä todella hyvin liikelounaan paikkana.

image

URL www.toolonranta.fi
Puhelin 09-61285700
Osoite Helsinginkatu 56, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.