Bali Brunch (2. kerta)

Boom! Viikonlopun juhlat korsetteineen kaikkineen on nyt takana ja kylläpä olikin hyvät pilppeet, vaikka itsellä menikin aika keittiöpainotteiseksi koko setti. Ehti siinä ruoan esillepanon yhteydessä kuitenkin jutustella monen ystävän kanssa ja nyt sitten maanantai painoi sen verran, että piti saada jotain piristystä elämään. Onneksi R. oli tulossa nurkille, joten kaivoin listalta turvallisen vaihtoehdon, joksi valikoitui Merihaasta Kallioon siirtynyt Bali Brunch.

Indonesian cuisine in the trendy Kallio area with Rendang, Soto and such. The food was good and the chili sauces fiery, giving the week a good kick-off.

Other restaurants on Vaasankatu are Tuk Tuk, Soi Soi and Döner Harju.

Listalta löytyy lounastarjouksena (11e) neljä lautasannosta juoman (kokis, kokis zero ja fanta, vettä löytyy lisäksi) kanssa, sekä kana- tai kasviskeitto. Lautasissa löytyy: Rendang, possu, kana ja vegaani. Käytännössä riisin päälle/sivuun vaihtoehtoinen kastike tms. Keiton kanssa tulee myös riisiä, kun eihän sitä ilmankaan voi syödä. Itse otin Rendangin eli lehmäpataa ja R. otti possun, tai no, minä tilasin possua, kun piti tilata kanaa (d’oh).

Safkat saapuivat tiskille vauhdikkaasti ja oma annos oli tosiaan riisin sivuun nykäistyn lihapadan oloista. Sivuun oli töräytetty jogurttikastiketta. Riisi oli erittäin hyvin keitettyä ja siinä oli rapsakoita sattumia, jotka toivat pieniä makean oloisia purskahduksia mukanaan.

Kaalisalaatti oli hennon kirpsakasti maustettua ja sopi annokseen mainiosti tällaisena tasoittavana sekä tekstuuria tuovana elementtinä. Tuoreet yrtit ja raikkaan maukas jogurttikastike freesasivat makumaailmaa sopivasti. Nauta oli murisevan mehukasta ja kastike herkullista, mutta se mikä teki kaikesta vielä parempaa oli ne pari chilikastiketta, mitä oli pakko alkaa väärinkäyttää ensimaistelun jälkeen.

Talon oma punainen chilisoossi oli raikasta ja piti sisällään snadin potkun, mutta Sambal Hijau -kastike hurmasi itseni ihan täysin, tästä tuli uusi kohtauskastike* (*kastikepurkki, otetaan joka ruokailuun mukaan ja pirskotellaan liberaalisti) mitä pitää selvästi lisätä ihan kaikkeen seuraavat viikot eteenpäin. Oli pakko ostaa mukaan pari purkkia, toinen oli Sambal Terasi, jossa mukana katkarapua.

R:n possu oli erinomaista ja pidin itseasiassa siitä snadisti enemmän kuin omasta annoksesta. Tässä oli saatu kastikkeesta vielä jotenkin mielenkiintoisempi, tosin loppuruokailu sujui tosiaan niitä chilikastikkeita fiilistellen.

Ruoka itsessään oli oikein maittavaa, mutta ei ehkä ihan samalla tasolla kuin edellisellä kertaa. Mutta se vegelautanen oli vaan niin mahtava kokonaisuus, ettei nämä tällaiset lihaisat vaihtoehdot nouse niin kovalle levelille.

Tämä oli kuitenkin erittäin miellyttävä ja ravitseva lounaskokemus, kannattaa ihan ehdottomasti käydä.

Sisustus on edelleenkin persoonallisen leikkisä, tosin osa sitä hurmaavaa surffarimeininkiä on jäänyt Merihakaan ja kaikessa rosoisuudessaan Vaasankatu ei pärjää ihan sille merellisellä kattokannella tehdylle seikkailulle. Se mitä särmikkyydessä on menetetty, on uudenkarheissa pinnoissa saavutettu.

Juuri duunattu pikku ravintola oli oikein viihtyisä, ikkunan ääressä oli kiva istuskella höyryävä lautanen edessään. Asiakaspalvelu oli iloisen ystävällistä ja kaveri jaksoi jaaritella kaikkien kanssa safkasta sun muusta, tuli oikein iloinen mieli tästä reissusta. Loistava aloitus viikolle.

URL www.facebook.com/balibrunchhelsinki
Puhelin 046-9618011
Osoite Vaasankatu 13, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.