Smyg

HUOM! Ravintola on suljettu.

Pakkohan se oli käydä smyygaamassa. Varsinkin kun olin vakuuttunut paikan tasokkuudesta jo Sinne-käynnin yhteydessä, niin tämä sopi mitä parhaimmin sen kuuden sadan raflan rajan ylittämiseen (joo joo, tiedetään, mutta hys!). Kyseessä on siis ex-Sinne, tuo mamu Porvoosta ja syystä tahi kolmannesta kaverit päättivät muuttaa nimeä. Enisveis, kyseessä on siis skandinaavista safkaa lähiruoka meiningillä ja omilla yrttipuutarhoilla jne trendikkäällä setillä.

An excellent Scandinavian restaurant with either quick “deli” lunch or a longer menu of deliciousness. Located right behind the Forum shopping center, this restaurant is most certainly worth a visit.

Other places worth checking out in the vicinity are Passio, Lönkka and Karl Johan.

Tarjolla on lounaaksi joko menu tai kotiruokalounas (16e), joka tänään oli: Burgeri haudutetusta naudanrinnasta, coleslaw ja ranskalaiset. Menulta (kaksi ruokalajia 29e / kolme 39e, näitä saa yksitellenkin, jos tekee mieli maksaa enemmän) löytyi seuraavat vaihtoehdot alkuun: Maa-artisokkakeitto, hauenmätiä ja rapeaa puikulaa tai graavattua siikaa, omenavinegretti ja pikkelöityjä kasviksia.

Pääruokina oli tarjolla: Haudutettua naudanposkea, emmeriä ja paahdettuja juureksia punaviinikastikkeella tai päivän kalasaalis (tänään kuhaa), parsakaalia, punakaali-rusinakreemi ja pinaattivelouté tai kyssäkaalirisotto, paistettuja sieniä, pähkinöitä ja siemeniä. Loppuun oli tarjolla: Suklaata, punajuurta ja jogurttia tai artesaanijuustoja ja hilloketta.

Tilaus ja maksu hoidetaan pöydässä ja jos tekee mieli sinne “salaiseen puutarhaan” istuskelemaan, niin näemmä kannattaa tehdä pöytävaraus. Itselle valikoitui tuo menu sopalla ja kalalla, kun burgeri oli koettu jo Sinnen aikaan (oli hyvä) ja muutenkin teki mieli vähän juhlavampaa. Täysvegeilyyn ei ollut mahiksia, kun sopassa oli hauenmätiä, en ole niin ihastunut sieniin ja teki mieli kalaa. Mut ens viikolla sitten taas hyvistellään.

Alkuun helähti pöytään spelttileipää ja voita pienellä suolaripauksella. Leipä oli lämmintä ja oikein herkullista, kivan rapsakka kuori ja maittava sisus. Voi oli passelin pehmeää levitettäväksi, vaikka nyt ei ollutkaan vaahdotettua (tää alkaa kuulostamaan jo joltain pakkomielteeltä, mutta on se vaan hyvää ja kiva kun sitä joskus tulee eteen). Kiva näitä oli natustella ja ihmetellä Eerikinkadun rauhallista vilinää. Iltaisinhan nämä Alcatrazin (muistaako kukaan Stonewallia? Ja Flop-klubia?) seudut ovat aavistuksen rauhattomampia, ainakin viikonloppuisin.

Soppa saapui melko vikkelään ja oli oikein kivan oloinen, vaahtopäineen ja osittain uponneineen kalan mätineen. Tekstuuria oli tuomassa ne puikulasipsit, jotka toimivatkin ihan hyvin tässä roolissa. Keitto oli täyteläisen herkullista ja upeasti maustettua. Tätä oli ilo lusikoida kitaan samalla kuin sipsit rouskuivat hampaiden välissä. Ne hauenmädit olivat kiinnostavan makuisia, mutta ellei niitä erikseen noukkinut maisteltavaksi, niin hävisivät sinne keitoin kuohuihin. Hyvä aloitus!

Pääruoka saapui kohtuu nopeasti soppakulhon häviämisen jälkeen ja oli kaunis asetelma isolla lautasella. Värien harmonia soljui haarukan avustuksella makujen harmoniaksi ja kuha oli selvä tähti tässä annoksessa. Aivan erinomaisen hienosti valmistettu kala, kypsyys ja maku oli todella kohdallaan. Pinaattivelouté oli juuri sopivan hento kalan kaveriksi ja muutkin komponentit lautasella olivat muikean maittavia. Pinnalta mustaksi paahdettu parsakaali oli erittäin hyvä lisuke tähän annokseen ja toi kaivattua tekstuuria mukaan peliin sekä pientä kitkeryyttä.

Tämä oli siinäkin mielessä hauska osa annosta, että tuli eilen katsottua Youtubesta iltasaduksi Food Wishes:in jakso jossa tällaista tehdään. Muussi oli samettisen ihanaa ja täyteläisen perunaista. Tämä oli laadukas lounas ja suosittelen käymään. Toki tähän olisi voinut kaivata jotain superinnovatiivista tai muuta päräyttävää, mutta jos ja kun tekee mieli erittäin tasokasta ja hyvää ruokaa, niin tämä on ehdottomasti yksi Stadin kärkikandidaateista.

Sisustus on samanlainen kuin aiemminkin, eli linjakkaan tyylikäs. Tosin nyt kun tätä katsoi oikein tarkasti niin noi tuolit olivat yllättävän samanlaiset kuin koulun pulpeteissa ja se muistijälki jäi kummittelemaan ruokailun ajaksi. Sisäpiha on ilmeisesti hieno, mutta siellä ei tullut käytyä tällä erää. Todella miellyttävä tässä oli istuskella ja tutkailla maailman menoa isoista ikkunoista. Seinät oli koristeltu hienoilla maalauksilla ja kauniilla ryijymatolla.

Asiakaspalvelu oli sujuvaa ja erittäin ystävällistä, jälleen kerran. Täällä on “joka kerta” todella ilo asioida ja tietää, että homma hoituu ammattimaisesti. Kasvissyöjälle oli se sienirisotto ja satavarmasti löytyy lisää kysymällä. Lasten kanssa voisi hyvinkin piipahtaa lounaalle, lokaatio on mainio ja sisään mahtuu (ainakin deli-puolelle) isompikin porukka.

Ja liikelounaan kohteeksi tämä on varmasti erittäin hyvä valinta, muista vaan varata se puutarhapöytä. Hyvä että tämä rafla on jaksanut tässä kohtaa, aikaisemmille ruokaravintoloille kyseinen sijainti on tuntunut olevan haasteellinen. Onnea ja menestystä uudelle nimelle!

Ps. Karl Johanin remppa on ohi ja mestasta löytyy taas lounasta.

URL www.smyg.fi
Puhelin 010-5678780
Osoite Eerikinkatu 2, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.