Kuwano

Sää senkun heiluu ja orastavasta auringonpaisteesta huolimatta teki mieli tunneloida jonnekin ja mieleen muistui Haokingin tilalle napsahtanut Kuwano, jonka oven pieli tuli tsekattua Kimchi Wagon -reissulla. Tämä Sähkötalon kellarissa sijaitseva ravintola on Habibin vieressä ja vähän oudon reitin päässä. Homma pyörii jokseenkin samalla konseptilla kuin Haoking, eli sushibuffet (12,50e) sopalla, salaatilla, lämpimilla jutuilla sekä jälkkärillä.

A pretty good Chinese/Asian buffet hidden away underneath the Sähkötalo and offering sushi, soup, salad and such alongside Chinese food.

Other Asian buffets in Helsinki are Ho’s Food, Ju Fu and Cheng Long.

Tänään oli tarjolla (ainakin, listaa ei ole webskassa, enkä muista kaikkea): Nigireitä (sake, paahdettu lohi/yaki sake, tamago, avokado, paahtopaisti/gyusashi, inari, ebi, fritattu katkis/tempura ebi, unagi, tako jne), makeja (kappa, avokado jne), uramakeja, gunkan-makeja, futomakeja, wakame, gari, wasabi, salaattibaari (keitetty kananmuna, salaattisekoitus, pikkelöityjä chilejä jne ei kauhean itämaista meininkiä), seesamipalloja, misokeittoa, keitettyä riisiä, paistettua riisiä, paistettua nuudelia, paistettuja kasviksia, tofua ja kasviksia, fritattua kanaa ja kalaa, kevätkääryleitä, tempurakasviksia, hapanimeläkastiketta, possua mustapapukastikkeessa, sichuan kanaa, nautaa ja sipulia sekä hedelmärahkaa ja kahvia/teetä loppuun. Tilaus ja maksu hoidetaan tullessa tiskille. Vedet ja tikut löytyy pöydästä, loput vermeet jälkkärin vierestä.

Jätin tosiaan sen salaatin sikseen, enkä jotenkin jaksanut vetää sitä misoakaan. Mutta sushia rupesi jostain syystä tekemään mieli, joten lappasin sitä vähän enemmän lautaselle. Lohinigirit olivat ihan hyviä, suussasulavia, kuten näiden kuuluukin olla ja kohtuullisen hyvin valmistettua riisiä oli sopivasti kalojen alla. Mutta yhdessä pallerossa oli vielä ruoto jäljellä, joka on varmaan ensimmäinen kerta ikinä sushia syödessä.

Onhan noissa lohissa ruotoja, mutta yleensä ne nypitään tarkasti pois. Ankeriasnigiri oli kovan odotuspaineen alla, mutta ei päässyt lähellekään sitä Kokoron ihanuutta. Noin muuten nämä olivat mielestäni sushibuffettien keskitasoa hieman parempia, freesejä ja maukkaita. Diggailin myös siitä tempura ebistä ja yhdestä salaattirullastakin.

Pääruoan kohdalla en enää jaksanut lappaa ihan kaikkea lautaselle, otin vaan osan valikoimasta. Sichuankana oli melko hyvää, snadisti tulista ja kasvikset napakoita. Paistettu riisi sopi tähän hyvin, ei ollut liian rasvaista ja tässäkin erottuivat ne sattumat kohtuu hyvin. Fritattu pangasius menetteli, olisin tosin toivonut sen olevan rapsakampaa. Kasvistempura oli sekin aavistuksen lötkistynyt, mutta toisaalta buffassa näitä on vaikea pitää hyvässä iskussa. Seesamipallo oli aivan ihana.

Hieman rapea ja samalla pilvimäisen pehmeä sekä mainion makuinen. Mustapapupossukin oli oikein hyvää ja kastike maistui selkeästi erilaiselle kuin se sichuankana, kasvikset edelleenkin rapsakoita jne. Tofu oli isona palasina kastikkeessaan, eikä omannut minkäänlaista paistopintaa ja oli hieman pliisun oloinen. Kaiken kaikkiaan tämä oli ihan hyvä buffa, vähän niitä perus mättöbuffia parempi ja ihan kokeilemisen arvoinen, jos tällaista tekee mieli. Ja vaikka aavistelen, että taustalla ovat samat tekijät kuin Haokingissä, niin mielestäni tämä oli parempi setti.

Sisustus on palttiarallaa sama kuin ennenkin, ihan siisti, vähän tällainen hallimainen. Modernit kalusteet ja yksinkertainen koristelu, tänne tullaan syömään, ei iltaa istumaan. Astiat blokattiin tehokkaasti ja muutenkin buffa vaikutti hyvin ylläpidetyltä.

Asiakaspalvelu oli nopeaa ja asiallista. Kasvissyöjälle oli kaikenlaista, mutta onhan tämä vähän liha-/kalapainotteinen. Lasten kanssa voisi teoriassa tulla, tilaa on ja sushi maistuu jne, on syöttötuolitkin ja kaikkea.

URL www.kuwano.fi
Puhelin 050-4323222
Osoite Malminrinne 6, Helsinki

2 thoughts on “Kuwano”

  1. Tämä tuli myös testattua, oli aika heikko tuo lämpimän ruoan osasto testikerralla. Sushia sitten olikin montaa sorttia. Fredan Luckiefun’s astetta parempi ainakin lämpimien osalta, jo pelkät satay-vartaat kantaa pitkälle.

    1. Joo, oletettavasti vaihtelee, tosin sushit olivat minunkin käyntikerralla tosiaan vähän parempaa kuin normaalisti. Varmaan riippuu kanssa käyntihetkestä, yleensä noilla buffilla on aika nopea puoliintumisaika.

      Se Fredan Luckiefun’s on listalla, bongasin sen sinun Twitteristä. En vaan ole jotenkin ehtinyt sinne asti. Se Vilhovuorenkadun instanssi oli rempassa, kun kävelin viimeksi ohi.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.