Santino

image

HUOM! Ravintola on suljettu, ilmeisesti kokonaan.

Kauniista ilmasta huolimatta päätin tetsaa Kamppiin viimeistelemään sen ravintoloita ja yleisemmin Burritoja. Eli tuore tulokas Santino oli vuorossa ja paikka tarjoilee meksikolaista safkaa sekä perinteisempiä kahvilatuotteita (karjalanpiirakoita munavoilla, leivoksia/kakun palasia etc). Burritolinjasto toimii delihenkeen, eli valitaan ikkunan takana sijaitsevista asioista täytteet tortillaputkiloon. Tarjolla on: Burrito (8,70e), pehmeitä tacoja (8,70e), fajita (8,70e), salaatti (8,20e) sekä nacho lautanen (5,90e). Lättyjä löytyy kaksi: täysjyvä sekä vehnä. Itselle valikoitui tuo täysjyvä. Täytteistä löytyy: Revitty kana, nauta, possu (valkkasin possun, tosin vegejuttu näytti myös hyvältä) tai vegepaistos mustakaalilla. Näiden lisäksi löytyi: Riisiä (ei kiitos), papuja, maissia, ranskankermaa, guacamolea, salsaa (tulista tai mietoa, tulista minulle), punasipulia, korianteria, juustoraastetta ja mahdollisesti jotain minkä nyt unohdin. Tilaus tehdään tosiaan “linjastolla” ja maksu hoidetaan kassalle, josta voi ostaa myös juomat: vesi (0,50e), tölkki (2e) ja puolen litran pullo (2,90e muistaakseni). Itselle valikoitui ginger ale (vai beer? Olen aina ajatellut että se on ginger ale, mutta shokki oli suuri, kun aloin etsimään tätä netistä, ilmeisesti Ginger Beer on se ensimmäinen ja Ginger Ale onkin jokin duplikaatti. Oh the Shock! The Horror!) tölkki. Burrito tuotiin pöytään.

image
Ensikosketus pötkylään oli hieman negatiivinen koska foliota avatessani (ei tullut syöntiohjeita tällä kertaa) sieltä turskahteli villisti kastiketta (tai pääasiassa sitä papumehua) sekä papuja ja maisseja. Burrito-lettu oli myös kääritty melko löysästi ja tämä yhdisteltynä summittaisesti käärittyyn folioon aiheutti hieman kaoottisen ruokailukokemuksen. Mutta se lettuhan maistui melkoisen hyvälle, hauska tällainen täysjyvälätty ja kivaa vaihtelua. Se possu oli kohtuullisen maukasta ja mehukasta, mutta syönti loppua kohden meni hieman puurtamiseksi. Onneksi ruokapöytänä toiminut “baaritiski” oli varusteltu ilahduttavan kattavalla valikoimalla kuumia soosseja. Täältä löytyikin yksi lähiaikojen suosikeista: El Yucatecon “xxxtra hot” habanero-kastike. Törmäsin tähän Chalupassa ja kastike toimi erinomaisesti annoksen tuunaamiseen. Mutta siis kiva, että löytyi useita muitakin vaihtoehtoja erilaisilla tulisuusasteilla jne. Burriton arkkitehtuuri oli jotenkin epäsymmetrinen ja veget alkoivat vasta jonkun hetken päästä tulla vastaan, mutta sitten kun tulivat, niin toimivat mainiosti. Valitettavasti ihan viimeisiä haukkuja en enää kyennyt syömään, kun ruokailu olisi mennyt niin eläimelliseksi menoksi, että olisin varmaan pelottanut kahvilla olleet mammat pois. Burrito oli näin ollen ihan hyvän makuinen, erityisesti sen lisäkastikkeen liberaalin käytön jälkeen, mutta olisi vaatinut jämäkämpää otetta rakennusvaiheessa. Mutta noin kokonaiskokemuksena ja hinta huomioon ottaen tämä oli mielestäni siellä Chalupan tasolla, mutta selkeästi parhaimmiston (Arctic Burrito, Tortilla House ja 3 Amigos) takana.

image
Sisustus on melko siisti, kauppakeskuksen käytävältä löytyvän kahvila neutraalilla kalustuksella. Tikkaat eivät siis kuulu vakikalustukseen, niillä vaan tunkattiin valomainosta seinälle. Täällä oli ihan jees istuskella, Liiterin kassajonojen jatkuva ihmisvirta toimi mielenkiintoisena viihdykkeenä (toki joillekin tämä ei ehkä toimi samalla tavalla kuin itselle). Kasvissyöjille oli se vegehöystö. Lasten kanssa mahdollisesti jotain pullan tynkää voisi vetäistä, hinnat ovat ainakin ihan kilpailukykyisiä, tosin varmaan sitä natiaisten kanssa kuitenkin menisi sinne Picniciin. Nyt on sitten enää Ichiban jäljellä Kampin rafloista. Woo!

URL www.santino.fi
Puhelin 041-3687034
Osoite Kampinkuja 2, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.