Konnichiwa

image

Tänään oli palaveripäivä, joten vapaassa slotissa tuli lähdettyä vähän huonoon aikaan (klo 12) liikenteeseen. Epämääräisen harhailun jälkeen päädyin Bäkkärin (ex-KY-Exit eli Kynä) alakerrassa sijaitsevaan japanilaiseen Konnichiwa-ravintolaan (jossain vaiheessa tässähän taisi olla Nolla-klubi tms?) joka tarjoaa sushi-buffettia (15e, limu 1,50e) salaatilla ja lämpimällä ruoalla. Susheja oli niin montaa erilaista, että en rupea niitä tässä luettelemaan. Normimeinigit ja sitten jotain erikoisempaakin (mm. muutamia erilaisia Gunkan-susheja), salaatissa oli: Wakame, edamame, vihreä salaattisekoitus ja ananaspaloja. Lämpimällä puolella oli: Nautaa sipulilla ja paprikalla, kasvis-tempuraa, fritattua kanaa ja riisikeksejä. Buffet kuullosti nopealta vaihtoehdolta (oli kiire seuraavaan paltsuun) joten hyökkäsin sisälle ja hoidin maksun tiskillä.

image

Aloitin susheilla ja täytyy sanoa, että oli melko runsas valikoima kaikenlaisia susheja. Lohinigirit olivat oikein mainioita, erityisesti hieman hiillostetut ja jollain maustetahnalla päällystetyt. Muuten nämä olivatkin sitten hieman omituisen makuisia omaan suuhun. Esimerkiksi se tamago oli joten erikoisesti maustettua ja parit niistä futomakeista oli hyvin eriskummallisia makumaailmaltaan. Tämä on toki vaan oma mielipide ja ihan laadukkaan oloisia nämä olivat noin niinkuin teknisesti. Mutta kyllä se Sushi Bar Rice Gardenin perussushilajitelma osui selkeästi paremmin maaliin. Lämpimällä puolella ollut kanafritti oli oikein hyvä ja rapsakka, kanakin oli mehukasta ja hyvin maustettua (tai ainakin se sweetchili sopi tähän hyvin). Tempura oli ihan jees, mutta ei pärjännyt mitenkään Orchidin itiksen buffalle. Se paistettu nauta toimi kivasti, tosin siinä oli ehkä liikaa sitä sipulia ja kun tämä oli ainoa “varsinainen” lämmin annos, niin kyllä tämä jäi jälkeen myös Fukun sekä Kin Sushin buffia. Erityisesti kun ottaa huomioon tämän melko suolaisen hintatason. Parin kympin lähistölle kun aletaan saapua, niin kaiken pitäisi olla tip top, erityisesti kun puhutaan buffasta. Ei tämä mielestäni ollut ihan hintansa väärti, vaikka ihan ok olikin. Pitääkin jossain vaiheessa listata prhaat sushibuffat (tosin tuossahan ne melkein jo olivat, ainakin omasta mielestä).

image

Sisustus on yksinkertainen ja kohtuu tyylikäs. Selkeälinjaiset ja hieman kookkaat kalusteet toimivat oikein hyvin ja ikkunapöydästä oli kiva ihmetellä ihmisvirtaa syödessä. Asiakaspalvelu oli asiallista ja nopeaa, mutta olisin kaivannut hieman enemmän ohjeistusta ja opastusta. Nyt esim. sen limun kanssa jäi epäselväksi että oliko refill vai ei (missään ei lukenut enkä jaksanut enää käydä kysymässä). Kasvissyöjälle oli joitain susheja ja sitä tempuraa, mutta en kyllä tuota hintaa tästä valikoimasta maksaisi. Lastenkin kanssa tulisi mentyä muualle, vaikka tilaa ja syöttötuoleja täällä kyllä oli.

image

URL www.konnichiwa.fi
Puhelin 045-3106789
Osoite Pohjoinen Rautatiekatu 21, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.