Wild

Viisi tähteä iski jälleen kiintoisalla artikkelilla ja oli pakko mennä lounastamaan tähän herra Toivasen ravintolaan, varsinkin kun se Egg-reissu osoittautui niin mahtavaksi. Kohde sijaitsee jännittävästi TRE-sisustusliikkeen tiloissa, ihan siellä perällä. Outoa, että nimenomaan huonekalut/koriste-esineet ja ruoka ovat löytäneet toisensa, kuten mm. Rulla, Phở Corner ja Alejandra osoittavat. Tosin ehkä se keittiö ja vaatetekstiilit ei ole niin täydellinen yhdistelmä? Huunous huukkers, nälkä ohjaa kohti maalia.

A hidden cafe serving bowls of slightly off-the-beat food with a Finnish touch.

Other bowls of food in the neighborhood can be found at Säm, Eat Poké HKI and AKA Gastro Bar Oriental.

Tarjonta ja ulkoasu on kahvilamainen, lounaaksi on tarjolla päivittäin vaihtuva kulhollinen (12,50e) lientä ja juttuja. Tänään listalta löytyi: Haukea tai tofua juurisellerillä, pikkelöidyillä porkkanoilla, iduilla ja uppomunalla. Otin kalan, kun haukea saa niin harvoin. Tilaus ja maksu hoidetaan tullessa tiskille, ruoka tuodaan pöytään.

Aseet ja paprut löytyvät tiskiltä, vesipullo tuodaan myös pöytään leipäpussin kanssa. Sivupöytää tarkkaillessani havaitsin myös, että voita saa leivän kaveriksi pyytämällä, noin muuten pöydästä löytyy vain joku maustettua suolaa sisältävä kippo.

Ruoka saapui todella vauhdikkaasti, en kunnolla ehtinyt edes istuskelemaan. Ensivaikutelma kulhosta oli, että tuli tähän hintaan aika snadi satsi ja kamat oli piiloteltu ison itukasan alle, joutui vähän kalastelemaan (heh heh) muita komponentteja esiin. Jutut eivät olleet myöskään valmiiksi paloteltuja, joten joutui vähän askartelemaan veitsen kanssa, joka ei jotenkin sovellu tällaiseen kulhomuotoiseen safkaan, ainakaan omasta mielestä.

Motoriikka alkaa kuitenkin tälleen vanhemmiten hapertumaan ja veitsen kanssa metsästely liemen pohjalta ei luonnistu enää niin helposti kuin nykynuorisolta. Liemi oli aika jyrkän makuista itsekseen, kun sitä ensihätään siemailin. Kananmunan valkuainen oli vielä alkuvaiheessa hieman liian nestemäistä, tosin lämmin liemi viimeisteli tätä muita asioita syödessä. Kala oli maittavaa ja tässä kohtaa se liemi nousi pari pykälää ylemmäksi, kun aloin vedellä muidenkin juttujen kanssa.

Idut nyt on mitä on, tällaista epämääräistä höttöä ja porkkanoista en jotenkin erottanut mitään mainittavaa marinaadia. Juurisellerin viipaleet kulhon pohjalla olivat massiivisia palasia ja näitä pääsikin sitten pilkkomaan oikein hartaudella. Jotenkin tämä kokonaisuus ei oikein kohdannut kieltäni sillä tavalla, että olisin ollut järin onnellinen ruokailun loppupuolella.

Tavallaan ihan jännä ja omanlaisensa setti, mutta osa-alueet jäivät hajanaisiksi makunsa puolesta eivätkä jotenkin tavoittaneet sellaista harmoniaa, mitä olisin toivonut. Ehkä se johtuu vain minusta? Leipäkin oli juuttunut kiinni paperipussin sisälle, mutta oli onneksi ihan hyvä hapanjuurileivän oloinen siipale, jolla tulikin sitten noukittua sitä lientä loppua kohden. Tällainen nopea, kevyt ja hieman erikoinen lounas vähän liian tiukalla hinnalla.

Sisustus on kahvilamainen tila sisustusliikkeen perällä, suurimpana elementtinä on takaseinälle taiteiltu sammalseinä, mikä on hauska riffi nykyään niin trendikkäistä viherseinistä. Ihan jees tässä oli istuskella, varsinkin kun oli vakoiltavana likkeessä asioineita immeisiä. Noin muuten tämä on ehkä vähän tälleen rauhaton ja ruuhkainen tila, varsinkin kun loppua kohden pamahti enemmänkin jengiä paikalle.

Asiakaspalvelu oli asiallista ja nopeaa. Kasvissyöjälle on joka päivä jotain ja vegaaninenkin vaihtoehto ilmeisesti löytyy. Lasten kanssa tuskin tulisi ainakaan erikseen mentyä, naftisti tilaa ja ehkä hieman liian erilainen tarjooma.

Ps. Nyt alkaa olla osa Madrid-jutuistakin valmisteltu, pitää pistää julkaisuputkeen ekat.

Pps. WTC:n “sisäpihalle” on tulossa uudistuneen Street Kitchenin kaveriksi joku Deliberi.

Ppps. Cats-musikaalilla on erityinen paikka sydämessäni, kun kävin sen vahtaamassa joskus pikku poikana äitini kanssa, muistaakseni Kaupunginteatterissa. Joskus aika kultaa muistot, mutta tätä ei himmennä mikään. Toivottavasti tulee joskus uusi veto Suomeenkin, olisi kiva mennä lasten kanssa tsekkaamaan että mitä he olisivat mieltä aiheesta. Ja sitten googlasin ja yllättäen Tampereen teatterissa on menossa kehuttu versio tästä. Hmm.

URL www.facebook.com/restaurantwild
Puhelin 050-3590848
Osoite Mikonkatu 6, Helsinki
Wild on 16.8.2017 rated 1.5 of 5

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.