Phở Corner

Oli itseasiassa tarkoitus käydä pikaisella Erottajan K-Marketin salaattibaarissa, mutta tuuli oli kova ja heitteli minua Iso-Roballe. TPAS-ravintola näyttää muuten tosi kiinniolevalta. Muistelin, että tänne oli avautunut joku uusi mesta, mutta mikä ja minkälainen, niin oli hieman usvassa. Roban työmaan seasta löytyikin entisen We Got Beefin kohdalta Jackie-ravintola ja Nyt-liitteestähän minä tästä luin.

Mutta tuohan ei tarjoakaan lounasta, joten alkoi jo vähän harmittaa, että poikkesin alkuperäisestä suunnitelmasta (ei poikkeamia! Obey the plan!) mutta sitten mielen syövereistä pulppusi pinnalle muistikuva huonekaluliikkeeseen piilotetusta lounaspaikasta, jonka olin joskus kauan sitten ohimennen havainnut. Ja liike oli tosiaan vielä paikoillaan, kaikista työmiehistä ja -koneista huolimatta. Oli vieläpä lounasta ja phở-keittoa! Oi onnen päivää! Inekseen ja listaa ihmettelemään.

A Vietnamese restaurant hidden deep within a furniture shop, this place had a Hanoi style Phở, salads and summer rolls on the list. The Phở was a bit too light and unbalanced to my taste, but the lunch was still rather enjoyable.

Other covert restaurants in Helsinki are Rulla, Cafe Aalto and Alejandra.

Lounaaksi oli tarjolla: Phở-keittoa kanalla/lehmällä/tofulla (9,70e), kesärullia (6e), Bún bò Nam Bộ salaatti lehmällä/kanalla (11,50e), mozzarella-avokadosalaatti (8,50e), katkarapu-avokadosalaatti (9,90e) sekä avokadosalaatti tofulla tai kanalla (8,90e). Tilaus ja maksu tapahtuu kassalle tullessa, josta löytyy myös vedet yms. Ruoka ja aseet tuodaan pöytään. Itselle napsahti phở kanalla.

Soppakulho saapui kohtuullisessa ajassa ja oli oikein runsaan näköinen setti. Alkukohtaaminen oli hyvä, kivasti yrttiä pinnalla ja erityisesti sitruunaruoho tms kirpsakka maku herätti kielen ja mielen. Ohuet sipuliviipaleet toivat pientä rapsakkuutta ja kana oli hennon makuista, mutta kuitenkin ihan maittavaa.

Mutta jotenkin se liemi jäi omasta mielestäni hyvin ohueksi makuprofiililtaan, hieman alkoi hiipiä mieleen aavistus, että ehkä tässä on taas joku filosofinen ja kulttuurillinen ero havaittavissa, jota en vaan jummarra. Mutta kuitenkin, liemi on ollut mielestäni maukkaampaa useammassakin paikassa.

Tämän lisäksi ne sipulit ja yrtit loppuivat aika vikkelään, jonka jälkeen oli vaan hieman sitä kanaa ja ihan häkellyttävä määrä snadisti liian pehmeää nuudelia. Siis niin paljon, ettei mitään jakoa vetää koko hoitoa.

Toki on hienoa, että laitetaan runsaasti täytteitä, mutta joskus (harvoin) enemmän ei ole parempi. Tämä oli yksi niistä kerroista. Kyllä tästä nälkä lähti ja tavallaan tämä oli hieman lähempänä sitä omaa käsitystä tästä annoksesta kuin Phở Cafe & Restaurantin versio, mutta jotenkin tässä tuli sellainen olo, että soppa oli useammalla tavalla epäbalanssissa.

Sisustus on jännittävän runsas, lamppujakin oli enemmän kuin normaalisti ja kaikenlaista muuta kivaa ihmeteltävää. Pari esinettä oli myös samanlaisia mitä sattuu himassa olemaan, joten alkoi kovasti kiinnostamaan tutkia enemmänkin liikeen tarjontaa. Hauskan eksoottinen lounas ja täällä kannattaa käydä ihan pelkästään fiiliksen takia.

Asiakaspalvelu oli ystävällistä ja sujuvaa. Kasvissyöjälle oli tofu-versio sopasta ja ilmeisesti vegeilyyn sopiva liemi. Lasten kanssa voisi tulla ihan vaan tämän tunnelman takia, tosin voisi mennä ruokailu hieman rauhattomaksi, kun täällä on niin paljon virikkeitä.

URL www.phocorner.fi
Puhelin 045-78777509
Osoite Iso Roobertinkatu 32, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.