Säm

Loma on tältä osin ohi ja kuoppaisen laskun jälkeen on jälleen hyvä olla täällä, asiat alkavat osua taas omiin uomiinsa. Ensimmäinen työpäivä pitkään aikaan (yrittäjän loma <3) ja päätin aloittaa sen rennosti tekemällä runsaan vohveliaamiaisen perheelle sekä viemällä rakkaan pikku tytön ensimmäiselle viskari-päivälleen. Päikkäri-käynti sujui mallikkaasti ja suhasin dösällä ajatuksissani Kamppiin, onkohan se länsimetro tulossa seuraavan parin vuoden sisällä käyttöön?

Toimistolla mailisuman keskellä alkoi tulla vähän sellainen olo, että voisi jotain lounastakin vetäistä, joten avasin City-“lehden” sivut ja huomasin herra Välimäen (& co.) uuden ravintolan, joka on napsahtanut Vespan tilalle. Lounaslistaa en löytänyt webskasta kirveelläkään, mutta sivusto antoi ymmärtää ruoan olevan kaakkois-aasialaishenkistä, joten sinne ja heti!

A wonderful Asian cuisine restaurant with truly delicious lunch dishes at a very reasonable price point, this is a must see and taste experience.

Other excellent restaurants close by are Bronda, Teatteri and Pompier.

Suomen kesä ei päässyt yllättämään, mutta ajoitukseni osui sopivasti pahimpien sateiden väliin ja luovalla tunneloinnilla Stokkan sekä Akateemisen kautta pääsin aika kuivin jaloin mestoille. Ulkona oli sievä, mutta märkä terassi ja sisältä löytyi lounastarjousten listakin, joka tänään sisälsi: Chinese style chicken salad (10,30e), pork belly noodles and dashi (10,30e), sushi selection 8 pieces (10,30e) sekä som tam (5e!). Ovelasti vesi maksoi yhden euron (oh Hans!), joka olisi ollut kohteliasta merkata lounaslistan päätteeksi.

Mutta olen samaa mieltä siitä, että jos joku kantaa kylmän pullon pöytään, kaataa veden lasiin ja sitten pesee vielä systeemit tuon päätteeksi, niin kyllä siitä voi sen euron ottaa. Eniveis, meitsi tilasi possunuudelit ja oli ihan pakko ottaa kanssa Som Tam, kun papaijasalaattia ei pysty ohittaa. Tilaus hoidettiin pöydässä ja maksun pystyi kuittaamaan tiskille (ihan varmasti olisi onnistunut pöydässäkin, mutta ei tehnyt mieli venailla, varsinkin kun baarissa oli odottelemassa jengiä vapautuvia pöytiä).

Molemmat annokset napsahtivat samalla kertaa pöytään ja siinähän minulla olikin sitten kaksi samankokoista kulhollista edessäni. Olin jotenkin siitä hinnasta olettanut, että se papaijasalaatti olisi ollut paljon pienempi, mutta sehän oli ihan lounasannoksen kokoinen. Ja voi hyvää päivää miten herkullinen salaatti olikin.

Siis jos tätä löytyy täältä joka päivä tähän hintaan, niin ei kyllä kannata minnekään muualle enää mennä lounastamaan. Ihanan etikkaisen pähkinäinen ja sopivan tulinen sekä nam plan ryydittämä kastike oli upea ja koko setti maistui todella herkulliselle. Menkää tänne ihan jo pelkästään tämän takia! Miten lounassalaatti voi näillä leveysasteilla olla tämän hintainen? Käsittämättömän hyvä diili.

Nuudelisoppa ei pettänyt sekään, ihana liemi, jonka syvä umami ja pieni tulisuus imeytyi jokaisen kupissa olevan komponentin uumeniin. Vegeä löytyi runsaasti ja kaikki oli kivan napakoita, nuudeleita oli juuri sopiva määrä ja ne toimivat maittavan liemen kanssa mahtavasti. Se possu oli suussasulavan samettista, mutta silti tähän oli saatu kunnon paistopinta. Sopallakin olisi elänyt erittäin hyvin, mutta yhdessä nämä kaksi kuppia olivat vähän liikaa lounaaksi, vaikka olenkin tällainen ahne syöpöttelijä.

Aivan törkeän hyvä lounaskokemus, tänne kannattaa mennä heti ja aloinkin jo ravintolassa kehittää tekosyitä tulla uudestaan lounaalle, ainakin vaimo pitää viedä tänne ja ehkä joku kavereista. Se phở pitää tulla testaamaan myös, vaikka ei lounaslistalle mahtunutkaan. Upeaa olla taas Härmässä näin hyvien ravintoloiden ääressä, vaikka matkalla Madridiin (siitä myöhemmin kun jaksan kirjoittaa) löytyi todella herkullisia ruokakokemuksia myös. Ei Helsinki mitenkään pahasti kyllä nykyään enää häviä noille isommille kaupungeille ja tämä ravintola on erinomainen esimerkki siitä.

Sisustus on rennon tyylikäs monipuolisine asiakaspaikkoineen trendikkään ison viherseinän reunustamana. Taustalla soi energinen musiikki ja ravintola täyttyi nopeasti lounastajien äänensorinasta, täällä oli hyvä pössis. Ulkona on tosiaan terassikin, jolla on varmasti kovasti käyttöä sitten kun kelit sallii. Lokaatiohan on mitä parhain ja tässä olikin oikein mukava istuskella lounastamassa, kun sai vahtia Espan vilinää.

Asiakaspalvelu oli oikein ystävällistä ja sujuvaa. Kasvissyöjälle oli se upea Som Tam (nojoo, ehkä siinä on sitä kalakastiketta, mutta haittaakse?) ja varsinaiselta listalta löytyy kaikenlaista, menkää nyt jo tänne. Lasten kanssa voisi tulla vetämään sushia tms, tosin pöytävaraus on suositeltava, rafla tuli todella nopeasti täyteen klo 11 jälkeen.

Ps. Chef & Sommelier (jossa en koskaan ehtinyt käydä, *nyyh*) on korvaantunut Ora-ravintolalla ja siellä on lounasta perjantaisin! Woo! Pitääkin pistää arpa vetämään pöytävarauksen muodossa, jos pääsisi R:n kanssa lounastamaan.

URL www.ravintola.fi/ravintola/masu-sam-helsinki
Puhelin 010-05591
Osoite Eteläesplanadi 22, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.