Alejandra

Näitä polkuja tallaan kai viimeiseen asti, tosin ei täällä enää kauhean montaa raflaa ole. Polku jäi vielä myöhempään ajankohtaan. Mutta joku tässä jättimäisessä rakennustyömaassa viehättää niin paljon, että huomaan palaavani tänne kerta toisensa jälkeen. Ja tosiaan sporamatkalla alkoi vielä spontaanisti soimaan päässä tuo Matin ja Tepon klassikko. Mut joo, menossa Juhannusta kohti kuin mannertenvälinen ohjus ja kaiken hillittömän tunkkaamisen ja optimoinnin seassa piti saada ruokaa.

Alunperin oli itseasiassa ajatuksena mennä tuonne Polkuun, mutta sitten muistin eiliseltä retkeltä, että tarjolla olisi Kiovan kanaa riisillä Alejandran kahvilassa. Hyvin tehtynä tämä kansainvälisen historian omaava ruoka on herkullista ja jotenkin teki mieli vetää kanaa naamavärkkiin kaikennäköisten tehotuotantoartikkelien jälkeen.

A soup or a daily special on offer at this interior decoration shop/cafe in Jätkäsaari.

Other restaurants close by are Malaga BarSkøgul and Mount Kailash.

Tämä kahvila-kauneustuskeskus-krääsäkauppa-yhdistelmä on hyvin mielenkiintoinen setti ja toisaalta myös sopii lähivuosina nousseeseen ilmiöön missä normikauppojen kylkeen nidotaan rafloja, ks. Rulla. Moko (listalla, mutta jotenkin joka kerta kun meinaan mennä, niin on jotain muuta) on kanssa tämänkaltainen, kuten myös Nyt-liitteen tsekkaama Pho Corner. Mutta niin, tämä paikka tarjoaa tosiaan päivittäin vaihtuvaa lounasta sekä soppaa, kuten myös normi kahvilasettiä sekä näemmä mojitoja yms.

Tänään tarjolla oli tosiaankin: Kiovan kanaa, tosin ei riisillä vaan perunoilla (mikä ilmoitettiin tiskillä) ja kastikkeella (9,80e) sekä lihakeittoa. Otin sen kanan, perunat toimivat ihan yhtä hyvin kuin riisikin. Tilaus ja maksu hoidetaan tiskille, josta löytyvät myös hyvin naamioidut vesikannut. Vierestä löytyy jälkkäripöytä (tosin oli loppu, tuli pöytään, kuten myös kahvi) sekä aseet, leivät (pari erilaista saaristolaisleipää! ja jotain vaaleaa sekä tuorejuustolevite) yms.

Kana tuli vauhdilla pöytään, täällä ei tarvitse istuskella tyhjän panttina. Muutenkin, kaikki ravintolat missä on työmaan herroja liiveissä syömässä, tietää ettei a) tarvitse venata safkaa ja b) sitä ruokaa on tarpeeksi. Ja molemmat olivat totta tässäkin raflassa. Perunaa oli mätetty lautaselle yhden nälkäisen miehen tarpeisiin riittävästi ja hieman juustoinen/kermainen kastike komppasi maaomenoita hienosti. Kanafile oli valitettavasti unohtanut rapsakkuutensa keittiöön, mutta tämä oli varmaankin nopeuden hinta. Tosin sitä suurempi synti oli kanataskun sisältämän voikastikkeen katoaminen enkeleille, joten homma oli snadisti kuivemman oloista kuin mitä olisin toivonut. Mutta tosiaan se mainio kastike kyllä pelasti tämänkin aika hyvin, kokonaisuutena annos oli ihan hyvä kotiruokalounas ja se siemenillä höystetty saaristolaisleipämeininki hurmasi.

Loppuun oli vielä pala juustokakun kaltaista systeemiä ja vaikka päällä ollut hyydyke olikin jo aika tiukkaa, niin tämänkaltainen jälkkäri on juurikin se mikä minulle uppoaa. Sivuun tullut kahvi oli hyvä ja sopi mainiosti kakun kylkeen. Hyvä lopetus tälle kohtuuhintaiselle lounaalle. Mutta edelleenkin, näistä kolmesta Jätkäsaaren viimeisimmistä preferoin Malaga Baria.

Sisustus on sisustusliikkeen myyntitila ja näyttää juurikin siltä, ylitsepursuavine koriste-esineineen ja motivoivine kyltteineen. Sinänsä aika kaunis tila tämä toki on ja isot ikkunat tulvivat keskipäivän aikaan valoa niin paljon, että hiki tuli laiskan syödessä. Kiva tässä oli istuskella ja hauskan erilainen ravintolakokemus.

Asiakaspalvelu oli sujuvaa ja kohteliasta, heti alkuun kerrottiin miten lounas etenee (kahvi tulee pöytään jne) ilman kysymistä, kiitos siitä. Kasvissyöjälle oli ehkä joku vegevaihtoehto, mutta ei ollut suoraan listalla. Lasten kanssa voisi käydä vetämässä sämpylät ehkä, mutta toisaalta ei ole oikein omilla reiteillä.

Ps. Ensi viikosta tulee hyvin jännittävä. Muista tämä hetki, tyyntä ennen myrskyä. Now listening: Professor Elemental – Fighting Trousers.

URL www.alejandra.fi
Puhelin 040-1782788
Osoite Välimerenkatu 5, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.