AKA Gastro Bar Oriental (2. kerta)

HUOM! Ravintola on suljettu ja tilalle on tullut Pupu:n instanssi.

Pikainen päivitys, oli nihkeä keli enkä halunnut lähteä vaimon kanssa kauhean pitkälle talsimaan. Käytiin yhteisellä lounaalla Stockmannin läheisyydessä ja koska hän on jo Bar Primeron nähnyt, niin kohteeksi valikoitui kulman AKA.

Tämä käynti on tyyppiesimerkki siitä ilmiöstä, että kehitys kehittyy, konseptit muuttuvat ja alkuinnostuksen jälkeen homma usein tasaantuu hieman arkisemmaksi (esim. The Cock). Toki omat makumieltymykset vaikuttavat myös kokemukseen ja yhdellä kerralla harvoin saa kauhean hyvää kokonaiskuvaa.

Paikka tarjoaa nykyään lämmintä päivän annosta (12e) ja salaattibaaria alkuun, kun alussa oli se salaattibuffa toisena (edukkaampana) vaihtoehtona. Toki listan yksinkertaistaminen on usein ihan hyväkin asia. Mutta tällä kertaa homma oli johtanut siihen, että aikaisemman kahdeksan (tai kymmenen, riippuu laskentatavasta) komponentin jutusta oli tiputtu viiteen vaihtoehtoon. Patonkia oli edelleen ja sen jännittävän lihapate-levitteen sijasta oli maittavaa hummus-papusötkötystä.

Oli nämä ihan kivat salaattivaihtoehdot (jäävuorisalaattia+lehtikaalia, kvinoaa ja parsakaalia, marinoitua kaalia ja ohraa? sekä pikkelöityä kurkkua ja punasipulia) ja asiat oli taas maustettu sekä marinoitu hyvin. Mutta mielestäni jäätiin alkuvaiheen huumasta jälkeen, enkä tätä kokemusta rankkaisi ihan niin korkealle. Tosin eipä sitä salaattibuffaa enää ole edes otettavissa erikseen lounaaksi, eli ehkä tässä on painotukset muuttuneet. Mutta edelleenkin, omasta mielestäni samalla hinnalla sai nyt vähän vähemmän kuin ekalla kertaa.

Päivän annos oli Donburi joko lihapullilla tai tofulla+sienillä. Kiva kun on nykyään saatavilla laajemminkin muuta japanilaista safkaa kuin pelkkää sushia. Donburihan on vähän tällainen japanilainen pyttipannu ja lämmin riisipeti kivasti maustetuilla komponenteilla oli mielestäni aavistuksen parempi kuin se edellisen kerran ramen soppa. Jonkun verran tätä tuli vertailtua Eat Poké HKI vastaavanoloiseen ja onhan nämä ihan kivoja, pitää käydä tyyppaamassa vielä se Super Bowl. Mutta jos pitää tällaista riisikulhoruokaa vetää, niin ehkä mieluummin sitten se Bibimbap kimchillä. Tosin tuo nyt on kiinni ihan omista mieltymyksistä. YMMV.

Sisustus on edelleen ihan paras, vaimokin ihasteli seinämaalauksia. Asiakaspalvelu oli myös sujuvaa ja ystävällistä. On tämä edelleenkin hyvä lisä Stokkan rafloihin ja passeli nopeaan/kevyeeseen lounaaseen.

Ps.

URL AKA Gastro Bar Oriental
Puhelin 044-0223611
Osoite Pohjoisesplanadi 41, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.