Eat Poké HKI

Viikko alkoi hieman epämääräisellä kelillä ja teki jotenkin mieli jotain freesiä, mutta ei ehkä pelkkiä ituja. Päätinkin sitten kokeilla näitä trendikkäitä kulhoruokia, eli pokea (ei sitä pokea, vaan havaijilaista.. äh) ja koska Hietsun halli oli snadisti liian haastavan oloisen matkan päässä, niin päädyin Aikatalon Eat Poké HKI -ravintolaan.

Tämä on tullut sen ei-niin-hyvän Natural Flavour Tea Housen tilalle, mutta oli jotenkin vaikeasti löydettävissä, kun oli valot vielä pimeänä kun saavuin. Mutta siis toisessa niistä Mikonkadun puoleisesta käytävistä, lähempänä Aleksia.

Poke, a Hawaiian fish salad, came here with a bed of rice or salad. This was a fresh and light lunch with an interesting mix of ingredients.

Close by you can find quite a few restaurants, such as Caverna, Momotoko and Friends & Brgrs.

Mesta tarjoaa lounaaksi pokea (10e), eli kalasalaattia (ceviche tulee mieleeen) mutta lounaaksi kulhon pohjalle heitetään myös (sushi)riisiä/salaattia ja kala sitten siihen päälle. Eli riisin kanssahan tämä on vähän niinkuin Chirashizushi, mutta erilainen (same same but different). Valittavana on pohja (riisi/salaatti/molemmat), pari päällystettä (erilaisia lohia, kimchimustekalaa, kanaa tai katkiksia) sekä kastike (teriyaki, pari majoneesia). Lounaaseen kuuluu myös miso ja tee/kahvi.

Tilaus ja maksu hoidetaan tiskille. Itselle osui salaatti+riisi lohella ja mustekalalla sekä mausteisella majolla. Aseet ja muut meiningit löytyvät misotykin vierestä.

Miso oli ihan jees, tässä oli ihan kunnolla tofuakin ja pohjalta kauhaisemalla tuli pari norisuikalettakin messiin. Soppa oli lämmintä, kuten myös vihreä tee. Tästä oli hyvä jatkaa.

Pääruoan tuleminen antoi odottaa hetken, oli selvästi viikonlopun jäljiltä vähän pakka sekaisin. Mutta tuli kuin tulikin ja oli kivan värikäs annos kaikenlaisia juttuja. Lohi oli hyvää, kivasti marinoitua ja tuoreen oloista. Mustekalassa oli pienehkö chilin potku, mutta en oikein kauheasti saanut sitä kimchin herkullisuutta tästä irti.

Muutenhan tämä on sellaista jäystettävää meininkiä, tosin se toi kivaa tekstuurivaihtelua annokseen. Salaatti oli yllättävän runsas setti itämaisia juttuja, oli soijapapuja, tuoretta ananasta, punasipulia, tomaattia, kurkkua, wakamea ja vihreää salaattia. Kastike täydensi annoksen komponentteja ja antoi pientä tulista terää makumaailmaan.

Sushiriisi oli hyvin maustettua ja sopi annokseen oikein mainiosti. Loppua kohden piti ottaa lusikka kauniiseen käteen jotta sai loput kamat kulhon pohjalta noukittua (ei ole puikkoskilzzit vielä ihan sillä tasolla) ja täytyy sanoa, että ekaa kertaa lusikalla tuli vedettyä sushia. Kerta se on ensimmäinenkin ja mielestäni tämä oli ihan hyvä ja sopivan kevyt lounas.

Mieluummin minä tätä vedin kuin sitä Tokyo Streetin paistettua nuudelia, tosin voiko havaijilaista ja japanilaista katuruokaa verrata keskenään? Voihan sitä, varsinkin kun molempia on tullut juuri maisteltua. Kannattaa käydä testaamassa jos tällainen keveämpi meininki viehättää.

Sisustus on pelkistetty, ehkä jopa hieman pikaruokalamainen ja jännä yhdistelmä takahuonetta sekä ravintolatilaa. Ne jääkaapit ja verhoilla piilotetut kaapistot toivat sellaista raffia kotikutoisuutta ja katuruokamaisuutta hommaan. Ihan jees tässä oli istuskella ikkunan vieressä ja ihmetellä Aikatalon läpi vilistäviä immeisiä.

Asiakaspalvelu oli asiallista, mutta valmistelukiireiden takia aavistuksen viipyilevää. Kasvissyöjälle ei oikein ollut tarjontaa, kalapainotteistahan tämä koko konsepti on. Lasten kanssa tuskin tulisi vääntäydyttyä, enemmän tällaiseen nopeaan ruokailuun sopiva mesta.

Ps. Jouni Toivanen on väsäämässä uutta ravintolaa, erittäin mielenkiintoista nähdä mikä on tulossa, hän on tähän mennessä yllättänyt pelkästään positiivisesti osaamisellaan.

Pps. Viisi tähteä on saanut listattua huippukokkien kommentteja ruokalajeista joita kaikkien kannattaisi maistella. Jännä että kaksi mesimarja-aiheista suositusta löytyy listalta. En ole ihan varma olenko koskaan maistanut, mutta heti alkoi tehdä mieli.

URL Eat Poké HKI
Puhelin 044-0777696
Osoite Mikonkatu 8, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.