Rupla

Wazzaah! Never quit, never surrender. Ja sitä paitsi oli nälkä taas, piti mennä jonnekin syömään. Hetken skannailin eat.fi:n arvostelulistaa ja huomasin sieltä, että Gastro Cafe Kallio on aloittanut taas lounaat. Olin jo pelännyt, ettei sinne enää päiväsaikaan pääse. Spora alle, kohti Kalliota ja Karhupuiston nurkkia. No eihän siellä ollut mikään valmista, tavarantoimittaja vielä kiikutti kamaa sisään. Varovainen arvio lounaan valmistumisesta oli sen suuntainen, että päätin jatkaa matkaa Flemaria pitkin, kun oli kesäpäiväkin ja kaikkee.

Hesarille kääntyessä tuli mieleen Cafelito, jossa on pitänyt jo kauemman aikaa käydä lounastamassa, mutta kohtalo puuttui peliin avonaisen oven muodossa. Oven pieltä koristi useampi kyltti, joissa luvattiin lounasta ja sen sellaista. Inekseen vaan ja tarjontaa ihmettelemään.

An art gallery hosting a cafe that serves a vegetarianish lunch buffet, with an ample selection of salads and such with a Middle-Eastern vibe.

Some of the other veggie-heavy restaurants in Kallio are Sandro, Silvoplee and Just Vege.

Rupla on kaiketi ensiksi taidegalleria/kahvila ja sittemmin inkarnoitunut tällaiseksi lounasmestaksi, hävikkiruoka(?)brunssien kautta. Tai jotain sen suuntaista, nyt on jokatapauksessa tarjolla kasvispainotteinen buffa (10e), jossa tänään oli tarjolla (vesien vieressä oleillut lista oli lähinnä viitteellinen, eikä sisältänyt suurimmaksi osaksi samoja asioita mitä oli tarjolla, jännä): Riisiä, curry(?)kanaa, paahdettuja uunikasviksia, punajuuri-porkkanasalaattia, avokado-maissi-linssisötkötystä, porkkana-kaaliraastetta, kvinoa-kasvissalaattia, pasta-mozzarellasalaattia, mansikka-taatelisalaattia, tzatzikia, tomaattikastiketta, patonkia, littanaa (flatbread) leipää sekä voita. Otin sen buffan, maksu suoritettiin tullessa tiskille. Vedet löytyvät buffan vierestä, seinän sivustalta ja aseet yms buffan päädystä.

Fiilikseltään buffa oli samanoloinen kuin Sandron vastaava, mutta kokonaisuudeltaan jäi melko vaisuksi jäljitelmäksi. Juuri missään salaatissa ei ollut kastiketta tai marinadia, joka latisti niiden makuprofiilia melkoisesti. Sahramilla maustettu riisi oli keitetty jo jonkun aikaa sitten ja kovettunut sellaiseksi keoksi keskelle annosteluastiaansa, tosin päältä pystyi rouhimaan jyviä mukaan lautaselle.

Littanaleipä soveltui kastikkeiden noukkimiseen ihan hyvin, mutta ei omiltaan maistunut oikein miltään. Uunikasvikset olivat öljyisen maittavia ja kivasti maustettuja, kana oli mureaa ja sopi riisin kanssa ihan hyvin yhteen. Avokado-maissi-linssihässäkkä oli jotenkin erikoista, tässä ei makumaailmat kohdanneet toisiaan, mutta pasta-mozzarellasalaatti maistui ihan hyvälle.

Punajuuri nyt ei oikein itseäni puhuttele, eivätkä ne kovin raa’an oloiset porkkanat mitenkään parantaneet meininkiä. Mansikka-taateliyhdistelmä yllätti positiivisesti ja parasta koko setissä oli se todella hyvin maustettu tzatziki, tomaattikastikekkin oli ihan oivaa. Näitä tulikin noukittua sillä leivällä siinä määrin, että kastikkeita tuli jopa santsattua.

Mutta pari kastiketta ei vielä lounasta tee ja tämä sijoittautui mielestäni tällaiseen keskitasoon kaupungin kotiruokabuffista. Kiva kuitenkin tuo kasvispainotteisuus, parempaa sellaista saanee kuitenkin Ondan (Siltasen) buffasta tai Silvopleesta (joka taitaa joutua uudelleensijoittautumaan lähitulevaisuudessa). Ehkä tämä olisi ollut parempi sillä paskalla palvelulla?

Sisustus on epäilyttävän hipsterimäinen kaikkine häiriintyneineen taideteoksineen ja kierrätettyine huonekaluineen. Taustalla pauhasi persialaishenkinen tesno (tuli vähän mieleen Gotan Project) ja muutenkin ilmapiiri oli ärsyttävän kosmopoliittinen ja nuorekas. Eli viihdyin oikein hyvin, tässä olisi varmaan ihan kiva istuskella läppärin kanssa ja nysvää bittiä kahvin kera. Ikkunasta avautuva Kallion maisema korosti tuoretta fiilistä, kannattaa käydä ihan tunnelman takia, jos ruoka ei välttis kiinnostaisikaan.

Asiakaspalvelu oli kohteliasta ja nopeaa. Kasvissyöjälle oli tosiaan suurin osa tarjolla olevista jutuista. Lasten kanssa voisi käydä vetämässä jotkut pullat tms, tilaa on vaunuillekin riittävästi.

Ps. Viimepäivien Pokésaldo: Kangaskhan ja kaksi erilaista Unownia. Jei!

Pps. Vihdoinkin sain skorattua kiinalaista etikkaa, nyt pitää pistää perhe koetukselle ja nysvää dumplingeja tai jotain muuta sopivaa.

Ppps. Kylläpäs oli mielenkiintoisen oloisia kirjoja tarjolla yhdessä Hesarin kehystämö-yms-liikeen ikkunassa.

URL www.rupla.fi
Puhelin 050-4684334
Osoite Helsinginkatu 16, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.