Fratello

image

En päässyt sitten tänäänkään sinne Krog Roballe, kun vaimo tuli lounaalle kaupunkiin ja piti hieman aikaistaa lounastamista. Koska parempi puolisko oli toivonut risottoa, niin pikaisella bongauksella löytyi Sasso ja Fratello. Sassossa oli mustekalaa, joka aiheutti pientä epävarmuutta, joten matkasimme sitten Kluuvin kauppakeskukseen. Fratellohan on La Torrefazionen uudempi sisar ja tarjoaa näin ollen sekin italialaisvaikutteisia lautasannoksia ja kaikenlaista kahvia. Tänään oli tarjolla: Salaatti eli Kananrintaa, kukkakaalia, herneitä, thaibasilikaa, palsternakkaa ja mango-chilidressinkiä (10,50e); Sienipasta eli Kanttarelleja, herkkusieniä, aurinkokuivattuja tomaatteja, tomaattia, rucolaa ja kahvikastiketta (10,50e); Tonnikalapasta eli Tonnikalaa, tomaattia, oliiveja, valkosipulia, anjovista, persiljaa ja sitruunakastiketta (11,50e); Päivän risotto herneillä, pinaatilla ja bratwurstilla (11,90e) sekä Seasonal eli Muikkuja, perunapyrettä, tillikurkkua, pekonia ja voisulaa (12,90e). Suodatinkahvi päälle maksaa 1,50e. Itselle valikoitui tonnikalapasta (joo, ei tätä pitäisi kaiketi syödä, mutta sienet eivät nyt houkutelleet) ja vaimo otti sen risoton vaikkakin bratwursti ei oikein ollut mieluisa päivän risoton komponentti. Tilaus ja maksu hoidetaan tiskille, josta löytyy vedet, leivät, aseet sun muut (sekä hauskat “maitopurkit“).

image

Ruoka saapui seminopeasti, paikka täytyy kohtuullisen vauhdikkaasti klo 11:30 aikoihin, mutta olimme onneksi hieman ruuhkaa edellä. Molemmat annokset näyttivät hyviltä kauniilla lautasillaan. Oma pasta oli oikein mainio, penne oli sopivan al dente, kastikkeessa oli hyvä suola anjoviksen myötä ja sitruunan tuoma hapokkuus nosti makumaailman vielä hieman korkeammalle tasolle. Annos oli juuri sopivan kokoinen, nälkä lähti mutta ei tullut ähkyä. Pöydän toisella puolella oltiin myös tyytyväisiä risoton koostumukseen ja makuun (oli kuulemma parempi kuin La Famiglian versio), mutta nakit jäivät lautasen reunalle. Leipä menetteli myös, vaikkakaan ei siinä mitään kunnon kuorta ollut, sitko oli semiok ja pidin niistä jyvistä/pähkinöistä/mitäliesattumista.

image

Sisustus on tyylikäs, modernin mannermaisen kahvilan oloinen ja isot propsit graffiteista seinillä jotka oletettavasti ovat Syndicate-kaupan perintöä josta joskus kaaa-aauan sitten tuli ostettua jotain vaatteita. Täällä oli ihan kiva lounastaa, varsinkin näin hyvässä seurassa. Asiakaspalvelu oli nopeaa ja asiallista. Kasvissyöjälle löytyi se sienipasta joka näytti sekin ihan hyvältä kun vakoilin viereisen pöydän vatia. Lasten kanssa en ehkä lähtisi tänne häröilemään, varsinkin kun asiakaspaikkojen tiheys oli aika optimoitu.

image

URL www.fratello.fi
Puhelin 09-42891887
Osoite Yliopistonkatu 6, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.