Phở Cafe & Restaurant

HUOM! Ravintola on suljettu.

Tänään meni vähän mönkään hommat, kun piti käydä nopeasti (joo, sellanen viikko) vetäsemässä jotain ja päätin kipsutella Hietsun halliin testaamaan Kamalig ei niin arvostavasta kommentoinnista huolimatta (kaikki käydään läpi, niin hyvät, pahat kuin rumatkin). Mutta eihän se ollut auki ja vaikkakin teki tavallaan mieli mennä naatiskelemaan Trattoria Corretton antimia, niin purin hammasta ja lähdin harhailemaan satama-altaan äärelle, yrittäen keksiä kohdetta.

Periaatteessa Dockyard olisi listalla, mutta olen sen jyvittänyt yhteen tapaamiseen, joka on varmaankin syssymmällä, mutta sitten muistin Konepajahallissa havaitun phở-raflan. Vähän alkaa jo hiki tulla näillä reisuilla kun ramppaa sata lasissa, eikä pukimetkaan ole ihan keliin sopivat. Kyllä se talvi sieltä vielä tulee viilentelemään.

A Vietnamese restaurant with Phở and rice dishes in a refurbished industrial hall. The beef stew Phở I had was unexpected, but still rather good.

Other places in Helsinki for Phở are No. 5 Coffee, The Boom Room and Mai Viet.

Eli phở soppaa olisi tarjolla, useissa eri muodoissa, staattisen oloisella listalla oli tänään: Phở kanalla (9e), vegaanisena (9e) tai lehmällä (11e) sekä riisiä joko kanalla tai vegeillä (9e). Vähän vaiheilin noiden välillä, mutta päädyin “beef stew”-versioon. Tilaus ja maksu hoidetaan kassalle tullessa, jonka vierestä löytyy vesi-piste, jossa on tarjolla myös paahtoleipää sekä margista.

Jännä kun näissä on välillä paahtoleipää tarjolla, en oikein yhdistä sitä näihin ruokakulttuureihin, mutta ei se mitään, olipahan jotain näprättävää ennen ruoan saapumista.

Soppa saapui hieman hitaanpuoleisesti, tosin vähemmän aikaa minä näemmä jouduin odottamaan kuin rouva lapsensa kanssa. Lisukkeiden puolesta oltiin aika normisetissä, eli limelohko ja chilikastiketta. Phở olikin sitten astetta erikoisempi viritys, se “beef stew” oli yllättävän korrekti termi, koska tämä oli ihan tällainen lihapadan oloinen setti.

Toki oikein hyvän makuinen lihapata, mutta silti. Muutamat itämaiset mausteet piristivät meininkiä, kuten myös runsas yrtitys ja pinnan alla muhivat leveät nuudelit toivat vähän sellaista phở-henkisyyttä, mutta jotenkin tämä jäi vähän tällaiseksi puolitien versioksi omaan makuun.

Ehkä sitä on vaan niin fakkiintunut tietynlaiseen juttuun, eikä osaa ketterästi siirtyä tietynlaisesta arvauksesta toiseen, mutta tällasta tää nyt on, olen tapoihini kangistunut jäärä. Ihan kiva lounas tämä silti oli ja vielä hauskassa ympäristössä.

Sisustus on jännä kirpputorin kamoista kasattu setti huonekaluja sekä koriste-esineitä. Tässä oli miellyttävää istuskella lounaalla ja ihmetellä tätä kaunista teollisuushallia. Tämä voisi olla mielenkiintoinen kohde illanistujaisille kavereiden kanssa, jos sellaista joskus ehtisi harrastaa (ei ehdi, ehkä sit eläkkeellä).

Asiakaspalvelu oli ujon ystävällistä ja innostunutta. Kasvissyöjälle oli se jännä vegaani-phở, mikä tavallaan kiehtoi vaihtoehtona. Lasten kanssa voisi teoriassa tulla, ainakin halli olisi varmaan heistäkin jännän kiintoisa ja tilaa löytyy.

URL www.facebook.com/phocaferestaurant
Puhelin 046-6455884
Osoite Telakkakatu 6, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.