Belge

20140602-160108-57668323.jpg

Belgialainen bistro on sijainnut Kluuvin kauppakeskuksessa jo hyvin pitkään. Lounasta en ollut täällä aikaisemmin syönyt, mutta illemmalla kyllä ja ollut oikein hyvää joka kerta. Bistromaisuudesta ollaan kyllä melko kaukana, koska alakerran olutbaarin vierestä kulkevilla portailla kun menee yläkertaan, niin päätyy yöklubimaiseen miljööseen. Aika selvää, että mistä se raha tulee. Mutta ruokapuoli on melko samanlainen kuin mitä se on ollut aikaisemminkin, eli ihan kohtuullisen siisti sali sopivan väljillä asiakaspaikoilla.

Ruokalistalla oli kesäkeittoa, karjalanpaistia ja kermaista pastaa sinisimpukkakastikkeella (9,90e) johon sitten päädyinkin. Alkuun salaattibaarista vihreää salaattia pikkutomaateilla, pikkelöityä punajuurta (vähän tuli laitosmainen olo tästä), couscous salaattia vihanneksilla ja vesi-/hunajamelonin palasia. Päälle sinappikastike ja pinjan siemeniä. Viereen muutama patongin palanen.

Ruoka saapui ennen kuin salaatti oli syöty ja pasta oli oikein maittavaa ja täyteläistä. Parmesaanin palaset ja rucolan lehdet toivat pientä lisäkivaa annokseen.

Palvelu oli sujuvaa ja ystävällistä, kaikenkaikkiaan hyvä kokemus, mutta hieman hassu ympäristö ruokailuun.

Kasvisruokaa näytti listan mukaan olevan joka päivälle jotain, pääosin vaihtoehtona näytti olevan keitto (tänään vuorossa kesäkeitto). Lapsien kanssa ehkä karsastaisin itse kaljabaarimaista sisääntuloa ja runsaita portaita. Syöttötuoleja salin reunalla näytti olevan pari. Tiskiltä saa päivän lehdet luettavakseen.

URL www.raflaamo.fi/en/helsinki/belge
Puhelin 010-7663590
Osoite Kluuvikatu 5, Helsinki

One thought on “Belge”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.