Happiness

image

Sateinen päivä ajoi maan alle piiloon ja kurvasin Kaisaniemen metroasemalle (vai Helsingin Yliopisto kai tämä nykyään on) tarkoituksena mennä siihen yhteen kotiruokapaikkaan, mutta siellä oli kaalikääryleitä ja siskonmakkarakeittoa joten siirryin ihmettelemään toisia paikkoja. Rasvamonttu ei suuremmin kiinnostanut (hoidan tämän joskus alta pois), mutta muutkaan tarjoomat eivät hirveästi houkutelleet niin valitsin sitten Happinessin thai-sushi buffan, kun oli kuitenkin hieman kiirus. Paikka tarjoaa “thaimaalaista” buffettia (10e) susheilla (11e) joihin sisältyy salaatti + soppa. Ei ollut tarkoitus vetäistä tällä viikolla MSG övereitä, mutta joskus elämä vie kummallisille laduille. Tarjolla oli: Kana-kookos-keitto, chili-tofua, chili-kanaa, nautaa kasviksilla, possua kasviksilla, hapanimeläkanaa, Massaman kana, leivitettyä kanaa (ei siis frittiä), kevätkääryleitä, paistettuja vihanneksia, riisiä, paistettua riisiä, paistettua nuudelia ja salaattipuolella jäävuorisalaattia, kiinankaali-tomaatti-kurkku-meininkiä, ananaspaloja, jalopenoja (tms), vihreää oliivihaketta ja pari kastikepulloa. Sopan vieressä oli nam pla/phrik meininkiä ja friteille löytyi hapanimelä- sekä “thai hapanimelä” (sweet chili) kastike. Tilaus maksu hoidetaan kassalle, sushien ja lämpimien ruokien välistä löytyy aseet, paperit ja vedet.

image

Alkuun vetästy salaatti oli aivan turha, hieman väsyneet komponentit ja lattea kaupan kastike. Keitto veti samaa linjaa ja makumaailma oli lattea kuin entisajan maapallo. Heikko setti alkuun, jonka luonnollisena jatkumona olivat lämpimät ruoat. Nämä olivat sitä perusmättö-rasvamonttu-msg-kamaa. Kärkeen maisteltu tofu erosi eilisestä kuin yö ja päivä, ikävä tekstuuri ja outo makukokemus, eikä tästä oikein chiliäkään löytänyt. Seuraavaksi napattu hapanimeläkana oli ehkä paras joukosta, mutta ei tämäkään ollut mitään erityisen hyvää. Nauta, possu, chilikana jne maistuivat kaikki jokseenkin samoilta, naudan kanssa olleet vihreät pavutkaan eivät pärjänneet Tang Dynastyn vastaavanlaiselle (halvemmalle) annokselle. Perus riisi oli ihan ok, paistettu riisi ei niinkään. Leivitetty kana oli mennyt kuivaksi, mutta ainakin kuori oli rapsakka. Heikko esitys ja samaan hintaan/halvemmalla löytyy useita eri buffia. Sushia en maistanut, joten en osaa kommentoida, mutta ei ne kyllä mitenkään erityisen houkuttelevalta näyttäneet.

image

Sisustus ei ollut sekään houkutteleva, perus esson baari meinkiä, karut kalusteet ja ravintola liian täynnä asiakaspaikkoja. Kai tämä lokaatio on vaan niin erinomainen ihmisvirtojen puolesta, ettei tarvi ollenkaan yrittää á la I Love Food tai Beanie. Asiakaspalvelu oli nopeaa ja töksähtelevää. Kasvissyöjälle täällä ei juuri mitään ole, mutta en kyllä suosittele muillekaan. Lasten kanssa en todellakaan tulisi, jos olisi pakko jossain tällä alueella syödä, niin joko Picnic tai sitten Pajazzo.

URL https://www.facebook.com/pages/Happiness-Thai-ja-Sushi-Buffet-Kaisaniemi/210939118916561
Puhelin
Osoite Vuorikatu 14, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.